Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Mlađa trudnoća?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Mlađa trudnoća?

Ukratko - približavam se kraju prvog tromjesečja i "velikom" pregledu, no nikako ne mogu biti opuštena. Naime, sve je bilo ok i školski do cca 8 tjedna trudnoće - veličina maternice i ploda odgovarali su tjednima trudnoće... Potom sam imala dvije jako gadne viroze koje mi malac donosi iz jaslica, pa oko 10 tjedna više nisam mogla izdržati nervozu i otišla sam kod privatnika. Srce je kucalo ludo, vidjele su se ručice kako naveliko mašu, ali plodić je bio nekako mali... Odjednom mi je skinuo trudnoći dva tjedna (napominjem da su u igri dva različita ultrazvuka - u osmom tjednu bila sam u Petrovoj, a u 10. tjednu kod privatnika). Nije time baš bio oduševljen, ali na moje izričito pitanje trebam li se zabrinuti mi je odgovorio da nemam razloga za brigu i da vjeruje da će sve biti u redu. Njegov je komentar da je jako pozitivno da su otkucaji srca tako snažni i da je plodić živahan... Ako sam dobro shvatila, da postoje neke smetnje u razvoju, to ne bi bilo tako dinamično i pravilno...

Ne znam, ne mogu si pomoći. Trudnim se razmišljati pozitivno, ali umirem od straha. Prije starijeg sina izgubila sam tri trudnoće - sve tri su bile blighted ovum i dva puta sam kiretirana (treće je otišlo samo). Trudnoća s mojim sinom bila je savršena, bez komplikacija, bez simptoma... Ova trudnoća doduše nije bila planirana, ali nas je jako razveselila jer želimo barem dvoje djece. Napunit ću kroz koji mjesec 35 godina, nemamo što više čekati... No, čitavo vrijeme sam u nekakvom grču i sad kad mi je skinuo ta dva tjedna, noge su mi se odrezale. Sljedeće srijede imam pregled i ultrazvuk, ne znam kako ću izdržati... A što je najgore od svega, sad se i bojim da negativnim razmišljanjem ne nanesem još više štete.

Pomozite mi da se nekako "održim na nogama" - ima li netko sličnog iskustva u ranoj trudnoći? Čitala sam o raznim mjerama u kasnijim tjednima...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da bi se trebala opustiti, da je zabrinjavajuće nešto - dr bi to i rekao.
    Općenito što se tih mjera tiče - ja sam postala flegma ali totalno.
    Prethodno dijete mi je bilo "preveliko" i slao me na sve moguće pretrage. Rodio se zdrav i taman - imao 4 kg.
    Što da si u nekoj zemlji gdje se obavlja 1 UZV event.2?
    Ili da ga nema?
    Ma ne brini - možeš li brigom išta postići? Čak ako i nije u redu - što će ti prijevremena briga donjeti? Znam da nije lako ali zaista probaj opustiti se, pusti mjere - imaj sliku u glavi kako je dijete mahalo i kucalo mu srčeko - i garant je već od pregleda i naraslo.
    Ja sam puno čula o tim mjerama i klimanjima glavom (ginekologa) i na kraju - NIŠ - sve 5, tak da.......... zaboravi i uživaj.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tek sad vidim da smo "iste" - 3 dana razlike! Uživaj ženo! Ja sam bila prije.... cca 2 tj na UZV i nekak si mislim da je to to - do kraja mislim da neću ići! ... no dobro- nismo svi isti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nije bitno toliko što ti je zadnji put skinuo 2 tj-bitno je da i sada kad budeš išla na uzv to bude ista 2tj i da se razmak nije povećao.zaostatak u rastu postaje očit tako da(između ostalog) trudnoća svaki put bude se manja i naja od očekivane(primjerice zadnji put 2 tj,sad npr.3tj,pa onda sve više i tako) ovako može samo značiti da je začeće bilo kasnije i da je beba zato manja(kao što je kod mene bio slučaj,bila je manja tjedan dana cijelu trudnoću jer je začeće bilo kasnije)

gin ti nije mogao niti htio ništa više reći jer te nije on prvi gledao niti je on napisao da je nalaz uredan na tim prvim pregledima.tako da on sad prvo mora pratiti situaciju odnosno da li će mjere djeteta odgovarati dalje ili će nastajati sve veći nesrazmjer između stvarnih i očekivanih mjera za dob.da te je on prvi gledao i da sad je počelo nešto kasniti to bi onda značilo problem.znat ćeš na slijedećem uzv-u.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala vam cure. Ma nema mi druge nego da se strpim do tog pregleda 9.12. Kad gledam unatrag, i u trudnoći s Mihovilom sam u prvom tromjesečju bila skroz divlja (hormoni valjda rade svoje, divlja sam i za vrijeme PMS-a )... Valjda će sve doći na svoje. Fendica koja je ginekologinja i do koje sam jučer napokon uspjela doći (čule smo se telefonom), rekla mi je da ne brinem jer je zasad najvažnije da su otkucaji srca u redu, a da će se napredovanje vidjeti s vremenom (kao što si ti napisala sandra). Ovih dana ću se baciti na razne poslove i pričekati tih tjedan dana, a onda će sve biti jasno...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    tek sad vidim da smo "iste" - 3 dana razlike! Uživaj ženo! Ja sam bila prije.... cca 2 tj na UZV i nekak si mislim da je to to - do kraja mislim da neću ići! ... no dobro- nismo svi isti.
    Moram malo promijeniti ovaj brojač jer zapravo nisam još navršila 12. tjedana - malo sam se zabunila po pitanju zadnje menge

Mene su s pregledima zbog onih blighted ovuma izmaltretirali tijekom prve trudnoće, a sad me misle dodatno maltretirati jer ću napuniti 35 g i jer sam B rh minus krvna grupa (u prošloj trudnoći su mi našli antitijela - doduše, prema novom nalazu ih nema, pa se nadam da je to gotovo). Bilo bi mi lakše da nisam toliko istrzana svime i svačime od ranije... Raznih mi je šokova preko glave... :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Drzi se draga. Ne daj se strahu i crnim mislima. I sto se tice UZV kod razlicitih doktora, imam iskustvo da to itekako moze se razlikovati. Cak najmanja razlika u mjerenju pa je rezultat drugi.
    Na kraju svoje prve trudnoce, kada sam od privatnika presla na bolnicki uzv, ispalo je da beba vec par tjedna iste tezine ... Vec kraj trudnoce, a mali kao jedva 2900. U istoj bolnici se rodio sa 3600 toliko o prezicnosti.
    daj - ne sekiraj se. imas vec jedno predivno dijete. bit ce i drugo
    puse

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

previše se uzrujavaš. uživaj - jer to itekako puno znači i za bebu, mislim da pozitivno razmišljanje i okruženje čuda rade! Kloni se crnih misli a i crnih ljudi (ne mislim na crnce).
    I ja sam Rh - B neg! I sve 5!

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto, sad se mogu opustiti... Jučer sam bila na UZV, 6,5 cm od glave do guze, mali stvor savršen u svakom detalju i u milimetar odgovara tjednima trudnoće...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

PS. Puno vam hvala cure

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

devet_mjeseci :D :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma eto vidiš da je bebica i više nego super :D
    Želim ti mirnu trudnoću do kraja i nemoj se više brinuti, opusti se, sve je uredu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •