Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pečenje u bradavici

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno pečenje u bradavici

Nemojte zamjeriti, ali nemam vremena prekopavati sve postove sa pečenjem u tekstu pa molim za instant pomoć
    Beba sada ima 11 mjeseci i još iz rodilišta me muči lijeva bradavica. Nekako sam uz pomoć sos telefona i moje ginekologice prodojila na tu stranu ali mi ga je uvijek bilo teško namjestiti na nju.
    Pred nekih mjesec dana me je počelo peći dok cica i to samo po noći. Baš mi je to nekako čudno, samo ta strana i samo po noći. Mislim, kada cica u snu.
    Koliko god ga puta skidala sa nje i tjerala ga da ponovo uhvati, on ponovo uhvati tako da me peče. Baš smiješno. Mislim, nije smiješno, ali je čudno...
    Dojimo uglavnom ležećki na boku. Desna, prekrasno, ništa ne peče- lijeva - banana. Po danu nekako zacijeli, sve ok, i navečer opet ista priča.
    Ajde pomagajte... je li itko imao štogod slično?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam imala soor na samo jednoj dojci
    to "pečenje" je bio prvi simptom
    jel ti bradavica nakon dojenja bjelkasta? da li je općenito ta bradavica osjetljivija na dodir?
    peče li te između podoja?
    meni su znale biti kao bijele fleke na bradavici, najbolje se vidi nakon dojenja

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Soor isto samo na jednoj strani. Peklo je, a na bradavici samo jedna bijela točkica. Malcu u ustima ništa. Mazali smo Daktarin oralnim gelom.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ako si isključila soor,
    pokušaj mu ju po noći dati u položaju za suprotnu,
    možda baš u ležećem položaju tako uhvati da ti vjerovatno 'nažulja' sa zubićima.
    Tako je meni Luka znao nekada, ja bi mu promjenila stranu i vozi dalje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam nesto belo na obe bradavice ali ja mislim da je to posto imam ragade pa kad se te ranice nakvase one pobele(kao i sve krastice). Ja mog malca dojim uz pomoc silikonskih bradavica,povremeno dobije Daktanol gel na dudu. Da li mu moze soor preci ako koristim sil. bradavice? U ustima nema nista.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Prvo, hvala na odgovorima;
    mislila sam da je nemoguće imati soor samo na jednoj strani?? Uvijek mi je ta bradavica tvrđa od druge i bolna na dodir. Nisam obraćala pozornost je li bijela ili ne, ali vidim zadnjih par dana na njoj sa doljnje strane nešto kao masnicu, ljubičasto. Da li se soor dijagnosticira kod liječnika opće prakse ili kod ginekologa? Da li se uzima bris ili oni to odokativno prepišu nešto...
    unatrag tih mjesec dana mu tu stranu i dajem na suprotnom boku, jer mi se činilo da tako manje boli, no ubrzo me i tako počelo peći, pa sam prešla na dojenje naglavačke. Od jučer mi ni taj položaj ne pomaže.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

talic,
    ja sam išla i dr. opće prakse i ginekologu i nitko mi nije znao pomoći
    odnosno, dijagnozu sam si bila sama postavila i otišla k njima da ju potvrde i potvrdili su ali mi više od rojazola (ili daktarina) nisu znali propisati (tada mi to nije pomagalo)
    ne znam šta bih ti rekla, mislim da postoje velike šanse da ti dr.neće postaviti nikakvu dijagnozu osim eventualno "mikotične promjene na bradavici", kao što sam ja dobila
    pitala sam dr. opće prakse postoji li način da se definitivno utvrdi da li se radi o gljivicama, tj. da li postoji nekakav bris, ona je rekla da postoji
    i onda, pitam ja, šta ako se utvrdi definitivno da su to gljivice
    ništa, kaže ona, nitko ti dok dojiš neće propisati ništa per os, samo lokalno liječenje tipa rojazol
    pedijatrica me uputila na probiotike
    pomogla mi je kombinacija probiotika i rojazola

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

no... hvala

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja uopće nisam išla kod doktora. Iščitala sam sve na ovim stranicama o sooru i sama sebi pomogla.
    Otkako je moja liječnica otišla na specijalizaciju,stalno nam se mijenjaju mladi pripravnici-čisto sumnjam da su čuli za soor.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav svima,

Postavila sam pitanje na drugom mjestu, kako nisam dobila odgovor, probat ću ovdje. Imam curu od 10. mjeseci, dojimo, i do sada nismo imali problema sa soorom. Unazad 2 dana osjećam bol u lijevoj bradavici i nekakvo probadanje. Odmah sam posumnjala na soor. E sada, ja bi počela odmah terapiju rojazol gelom, pa vas molim samo za kratku uputu kako ga primjenjivati i koliko. Isto tako, trudna sam sada 12. tjedana. Da li je problem koristiti takvu terapiju zbog trudnoće? Hvala vam unaprijed.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne smeta ti rojazol u trudnoći,
    a mažeš ga iza svakog podoja i sebi i 4 puta dijetetu i tako minimalno 14 dana bez obzria na izostanak simptoma.

Ljena sam pisati pa ti citiram NatašuM (savjetnicu):

Djetetu 4 puta dnevno, a ti poslije svakog podoja
    - operi bradavicu mlakom vodom i osusi je
    - namazi gelom
    - promijeni jastucic
    Prije podoja ne moras ponovo prati bradavice.

1 dnevno grudnjak iskuhavati ili prati barem na 60, ako diejte koristi dudu varalicu iskuhavati je 1 put dnevno 20 minuta, a svaki tjedan kupovati novu.

Inace, sve sto ide tebi uz bradavice ili bebi u usta moras ili prati na barem 60 stupnjeva (npr. plisane igracke, tvoja odjeca) ili dobro ispirati sapunom (gumene igracke koje beba stavlja u usta) ili iskuhavati (duda varalica, duda od bocice).

Kopiram ti i ovo:

Mnogim mamama je u rješavanju problema s gljivicama pomoglo izbacivanje šećera iz prehrane i pojačano uzimanje kulture Lactobaccilus acidophilus (u obliku tableta ili iz kiselih mliječnih proizvoda, npr. jogurta ili acidofila).

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zahvaljujem od srca na ovako detaljnim informacijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •