Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: psorijaza

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno psorijaza

neko vrijeme nakon trudnoce poceli su mi problemi s kozom... ali s obzirom na stalnu trku oko djece nekako mi se to nije cijilo vazno .... medutim sad sam konacno posla dermatologu i kaze da sumnja na psorijazu...ima li ko iskustava dobila sam masti s kortekosteroidima i mislim se ima li nekog manje agresivnog nacina iako dr. je odma rekla da sigurno imam neki problem ili sam u teskom stresu jer da je to psihosomatska bolest :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj tata ima psorijazu vec godinama i nakon tona i tona isprobanih stvari i cuda napokon je nasao nesto sto mu je pomoglo, neku kremu, ali jbg nemrem se sjetiti kako se zove. pitat cu ga sutra pa javim.

ali on je bas gadni zivac, cak i ako je sve u najboljem redu on ce si naci nesto da se nervira

ako si takva, bolje odi na psihoterapiju (ovaj pak ne vjeruje da mu treba, jer su svi ludi samo je on super)

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

meni je ovo treća godina sa psorijazom. pojavi se u kasnu jesen nakon upale krajnika. povuće se u trećem mjesecu. to je gutata tako da se lijepo proširi po cijelom tijelu. nasljedna je ( tata, njegov ujak...). ja sam se mazala shea maslacom i to je olakšavalo tegobe (svrab) a povuće se jednostavno sama. i svako jutro natašte limunada i tijekom dana čaj za čišćenje jetre. najbolje bi bilo otići na mrtvo more ali treba cca 30 000 kuna za nekih 5-6 tjedana i meni je to nedostižno.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i moj ju tata ima vec 25 g,,,dobio ju je kada sam se ja rodila,,i to upravo zbog stresa,jer sa njegove strane nema niko psorijazu. koristi neku kremu koja mu to povuce,ali ne prolazi do kraja,,,on ju ima samo na laktovima. i ja cu viditi koju kremu koristi,pa ce mozda i tebi pomoci.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pokušati otkloniti razlog stresa i promjeniti prehranu.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znam da sam negdje na bespućima ovog foruma pročitala da je nekome neki napitak od aloe vere baš izlječio psorijazu. eto, to je onako rekla-kazala na n-tu ali zapamtila sam jer bi moglo i meni jednog dana zatrebat - zasad mi se javlja samo lagano na laktovima, dovoljno malo da mi je zasad ok to držat pod kontrolom s tom kremom s kortićima.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja pokojna baka je imala cijeli život. Kad je umrla, nije imala ni jednu jedinu pikicu Dakle, živci. I kod moje mame se pojavi kad je pod stresom. Liječiti izvor, ne posljedicu.

Datum pristupanja
    May 2006

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moj otac se cijeli život bori sa psorijazom! izbila mu je negdje u 20.-toj godini, uslijed ogromnog stresa, i od tada je mjenjala lokacije po tijelu, ali nikada nije zauvijek nestala.
    godinama je odlazio u Ivanić, njemu ništa nije bilo bolje!
    trenutno maže sa nekom kremom koju su naručili iz Bosne od neke žene koje je sebe izlječila s njom, i do sada najbolji efekt pokazuje, jer se vidno smanjuje, a na nekim dijelovima tijela više je uopće nema.
    njemu je prije jedno 10 godina jako pomogla akapunktura uz posebnu prehranu kojom se hranio i bilo je veliko poboljšanje, međutim kad je prestao ići na akupunnkturu psorijaza se vratila! :/
    kod nas u obitelji nitko nije imao prije njega, i nitko od nas nema!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam dobila nakon drugog poroda i vrlo stresnog perioda u životu (spremanje stručnog ispita, odnos s mm) nakakav vrlo čudan osip na dlanovima koji je svrbio za poludit. Dlanovi nisu nikako zacjelivali, pojavljivala su se nova žarišta, doktor je mijenjao dijagnoze, a ja ludila. Najgore je bilo nakon povratka s porodiljnog dopusta. Tada sam slučajno kod nepripadajućeg liječnika dobila dijagnozu kapljičnog tipa psorijaze. Prestala je nekako sama s vremenom, javila se u blagom obliku u još nekim stresnim situacijama i uglavnom je nemam zadnje tri godine.

U vrijeme lutanja oko toga što mi je svakojake razne kreme sam probala s gotovo nikakvim rezultatima (dojila sam pa sam kortikosteroidne kreme gledala koristiti mimnimalano).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Koloidno srebro, omega-6 iz ulja boražine i sol mrtvog mora (preparate proizvodi Dalton, njemačka kozmetika).

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja ju imam od djetinjstva (razvod roditelja i jako stresan period) ali samo u kosi. Pojavi se u roku keks u stresnim periodima, cijela glava strašno svrbi dok se ne formiraju krastice, ali isto tako je se i rješavam u roku keks - kortikosteroidnim losionom, namažem cijelu glavu samo jednom. I tako svakih mjesec i po, dva.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala puno na svim savjetima... uzet cu sad tu kremu sa kortikoster. a iprobat skontat sto mi pokrece... imala sam gadan period ali sad je bolje pa mi je cudno da sad krece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •