Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kad prolaze ove bolestine

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno kad prolaze ove bolestine

mislim, koje ja djecija dob kad bi djeca barem malo trebala prerasti tu non stop bolesnu fazu :? .
    evo, moja Edi je vec treci put bolesna i to u 2,5 mjeseca. Prvo je imala bronhitis, pa navodno svinjsku, pa opet bronhitis, pa sad evo kad smo joj smanjili inhalacije, opet mi malo ko pisti.

ja ovo pisem afektu, u fazi ocaja
    cak sam i posao izgubila zbog svega ovoga i trenutno imam strah negdje ponovo konkurisat jer trenutno ne vidim kraj ovim bolestima.
    Doktori na svaki moj upit kazu "vrtic je kriv"
    hajde utjesite me, zive bile

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo zbog istog razloga pauzirali s vrtićem godinu dana i nakon ponovnog startanja bilo je puno bolje.
    Tih godinu dana doma smo filali zdravu prehranu, puno kretanja na svježem zraku,izbjegavali zatvorene prostore sa puno ljudi i tako potakli vlastiti imunitet da proradi.I fakat je proradio.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih tako da sam dole u Bosni. ali posto smo fakticki emigranti, djeci je taj vrtic jako, jako bitan. :/
    nemamo drugu alternativu.
    evo, i ja editi dajem nekakav specijani domaci med od borovih iglica (bas za bronhitis), te nekakav za imunitet, potom vitaminski sirup, cveklu... i tjeram je, jer bas i nema apetit

meni samo nije jasno kako ona jos nije izasla iz te faze, ojacala. pa njoj ce u martu biti punih sest godina, a na jesen krece u skolu. znaci, nije vise tako mala :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, a možda bi ona trebala biti na terapiji stalno?
    ti njoj daješ taj lijek koji je kao Ventolin kad ima bronhitise jel' tako?
    Da se liječi u Zagrebu na Srebrnjaku vjerojatno bi bila.
    JEste li vi radili kakve testove, alergijske i sl?

Pogledaj onaj topic o astmašima/sinusašima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima, ona nema hronicni bronhitis. Njoj se ovo javi ovako kad krene u vrtic. Bukvalno kako dijete udje u vrtic tad nastaju problemi sa bronhitisom (2-3 puta godisnje)
    ti znas da smo ranije zavrsavali u bolnici, ali hvala Bogu vec dvije godine mogu proci sa kucnim inhalacijama (barem to ako nista drugo)
    Tamo ju je pregledo i ado i budo. fakat vise ne znam kome da je vodim.
    evo i Sami je cak prerasto bronhitis, a ona jos ne. :/

alergo testove nikad nismo radili. navodno se to radi samo kad se bronitis javlja vise od tri puta godisnje. ali, predlozit cu drugi put na pregledu. nekad su mi spominali (jos dok smo lezali an Klinici), da bi radili alergo testove ako bronhitis bude ucestao.

etro, a sad odoh da se objesim

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali nije samo bronhitis u pitanju. tu se radi o svim mogucim virusima.
    nadam se da ce biti zdraviji kad budu veci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, kod nas je u principu isto tako. Ne radi se o alergiji niti o kroničnom bronhitisu, tj. kad je kod kuće Lea je OK, nego se radi o tome da kad god dobije virozu tj. zarazi se - a u vrtiću je to stalno - to završava laringitisom/bronhitisom/upalom pluća, ili, otkad je na terapiji, samo laringitisom. Radi se valjda o preosjetljivim dišnim putevima (tj. znala sam i točno kako se to zove od dr. Richtera ali sam zaboravila), a kod Lee je to posljedica ranijeg rođenja i respiratora.

Mi smo radili alergijske testove i nisu ništa pokazali, i radili smo neki test kapaciteta pluća tj. izdaha i isto je bio OK. Namjeravali su nas slati i na metakolinski test za astmu, ali na zadnjoj kontroli je dr rekao da ćemo još vidjeti jer je ona cijelu prošlu godinu bila OK. No, kad je jesenas krenula u vrtić odmah skuplja sve viruse i viroza svaki put završi laringitičnim kašljem, a jednom i ozbiljnijim napadom tako da smo davali lijek. Ne znam, meni su rekli da to traje do pete godine ali vidim da baš i nije tako. Ona je recimo dva mjeseca išla u vrtić i u to vrijeme je tri puta bila bolesna, s tim da onda svaki put bude doma desetak dana.

Super je da je Edita uz sve te probleme onako lako odvalila svinjsku gripu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh, srecom nisu skloni upali pluca (pu, pu ne ureklo se 8) )

ja sam mislila da ce poslije pete godine malo ojacat, ali evo jos nije :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •