-
-
Mi smo zbog istog razloga pauzirali s vrtićem godinu dana i nakon ponovnog startanja bilo je puno bolje.
Tih godinu dana doma smo filali zdravu prehranu, puno kretanja na svježem zraku,izbjegavali zatvorene prostore sa puno ljudi i tako potakli vlastiti imunitet da proradi.I fakat je proradio.
-
ja bih tako da sam dole u Bosni. ali posto smo fakticki emigranti, djeci je taj vrtic jako, jako bitan. :/
nemamo drugu alternativu.
evo, i ja editi dajem nekakav specijani domaci med od borovih iglica (bas za bronhitis), te nekakav za imunitet, potom vitaminski sirup, cveklu... i tjeram je, jer bas i nema apetit
meni samo nije jasno kako ona jos nije izasla iz te faze, ojacala. pa njoj ce u martu biti punih sest godina, a na jesen krece u skolu. znaci, nije vise tako mala :/
-
Čuj, a možda bi ona trebala biti na terapiji stalno?
ti njoj daješ taj lijek koji je kao Ventolin kad ima bronhitise jel' tako?
Da se liječi u Zagrebu na Srebrnjaku vjerojatno bi bila.
JEste li vi radili kakve testove, alergijske i sl?
Pogledaj onaj topic o astmašima/sinusašima.
-
-
ali nije samo bronhitis u pitanju. tu se radi o svim mogucim virusima.
nadam se da ce biti zdraviji kad budu veci
-
Da, kod nas je u principu isto tako. Ne radi se o alergiji niti o kroničnom bronhitisu, tj. kad je kod kuće Lea je OK, nego se radi o tome da kad god dobije virozu tj. zarazi se - a u vrtiću je to stalno - to završava laringitisom/bronhitisom/upalom pluća, ili, otkad je na terapiji, samo laringitisom. Radi se valjda o preosjetljivim dišnim putevima (tj. znala sam i točno kako se to zove
od dr. Richtera ali sam zaboravila), a kod Lee je to posljedica ranijeg rođenja i respiratora.
Mi smo radili alergijske testove i nisu ništa pokazali, i radili smo neki test kapaciteta pluća tj. izdaha i isto je bio OK. Namjeravali su nas slati i na metakolinski test za astmu, ali na zadnjoj kontroli je dr rekao da ćemo još vidjeti jer je ona cijelu prošlu godinu bila OK. No, kad je jesenas krenula u vrtić odmah skuplja sve viruse i viroza svaki put završi laringitičnim kašljem, a jednom i ozbiljnijim napadom tako da smo davali lijek. Ne znam, meni su rekli da to traje do pete godine
ali vidim da baš i nije tako. Ona je recimo dva mjeseca išla u vrtić i u to vrijeme je tri puta bila bolesna, s tim da onda svaki put bude doma desetak dana.
Super je da je Edita uz sve te probleme onako lako odvalila svinjsku gripu
-
uh, srecom nisu skloni upali pluca (pu, pu ne ureklo se 8) )
ja sam mislila da ce poslije pete godine malo ojacat, ali evo jos nije :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma