Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: jao, jao...bolovanje nakon mirovanja radnog odnosa

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno jao, jao...bolovanje nakon mirovanja radnog odnosa

sjela mi plaća..hm..plaća?
    ovako...nakon godine dana porodiljnog koristila sam mirovanje rad. odnosa do 3. godine djeteta
    14. 2. je napunio godinu dana, mirovanje sam koristila do 14.9. dakle, dok smo krenuli u jaslice.

pola plaće za 9. i plaća za 10.mj. sve ok.

u 11. mj. radim pola mjeseca, a drugu polovicu sam na bolovanju radi djeteta ( bronhitis, viroza..) i dobivam naknadu za 88 sati provedenih na bolovanju u iznosu od 300 i nešto kuna, a za 80 radnih provedeno na poslu je ok.

je li moguće da su mi računali nešto krivo ili to tako ide, da su mi uzeli prosjek zadnja 6 mj, od kojih sam radila samo mjesec i pol, a ostalo ( neplaćeno ) uzeli u obračun kao 0 kn.

mislim, ako je tako, to je strašno...da mali nije ozdravio i da smo bili na bolovanju cijelih mjesec dana, dobila bi cca 600 kn plaću????

inače radim u javnom sektoru ( bolnica ) i plaća mi je cca 5000 sa prijevozom ( osnovna ).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da su ti dobro izračunali, jer se ista, tj. slična stvar desila mojoj kolegici, isto je brzo nakon mirovanja išla na bolovanje, pa ju je 13 dana dječjeg bolovanja koštalo cca. 5000 kn (toliko su joj uzeli s plaće). Točno kako si rekla, mjesece koje si bila na mirovanju računaju kao 0 kn. Sramotno, ali tako je.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

o, Bože dragi, , znači nisu pogriješili...

nemam riječi. dakle, da sam samohrana, zube na policu, i ja i djeca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tek sam sad skužila , radili su ti istu stvar ko i meni računali su ti prosjek za HZZo 1600 kn, ali nemoj se sekirati ubuduće će ti računati tvoju plaču , ali max 4266 za bolovanje djeteta.

ali mi ne štima tvojih 300 kn , jer je trebalo biti cca 850 kn.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koristila sam mirovanje radnog odnosa, neplaćeno, 7 mjeseci sam bila na 0 kn.
    nisam imala kamo s malim dok ga nismo upisali u jaslice.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu imali osnovicu za izračun bolovanja, pa je korištena minimalna (831 kunu). Tu osnovicu podijeli sa brojem ukupnih radnih sati u mjesecu, pa ćeš dobiti vrijednost sata koji zatim pomnoži sa brojem sati koje si provela na bolovanju.

Moraš znati da svako bolovanje za njegu djeteta, isplaćuje HZZO i iznosi max 4250 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno bolovanje

Da li je tako i kod povratka sa "njege" djeteta i kod običnog porodiljnog?
    Trebalo bi štampat majice sa natpisima: "ODBITE VIRUSI - MAMA MI NEMA OSNOVICU!" I sl.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno bolovanje

Da li je tako i kod povratka sa "njege" djeteta i kod običnog porodiljnog?
    Trebalo bi štampat majice sa natpisima: "ODBITE VIRUSI - MAMA MI NEMA OSNOVICU!" I sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •