Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Prijava članova kućanstva (djece) na vodovod

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Prijava članova kućanstva (djece) na vodovod

Živim u zgradi u koju dolazi jedan račun za hladnu vodu te se on dijeli na broj stanara u zgradi.Prije smo bili prijavljeni ja i suprug ,a od kad sam rodila na računu piše članova 3 (jer je tako prijavio predstavnik zgrade) .E sad,danas mi je baš prozujalo kroz glavu da bebe nisu ravnopravni članovi po potrošnji vode , pa zašto onda plačati jednako za njih ? Da li ima možda neki zakon da se za male bebe ne plaća .......ništa nisam mogla na netu naći.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

........krivo sam napisala,ne dolazi jedan račun,nego imamo jedan sat za očitanje potrošnje

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja znam da bi se po zakonu i za svakog kućnog ljubimca trebalo plaćati kao za dodatnog stanara. Samo što to rijetki plaćaju.

Znam jer sam proučavala budući da mi isto vodu plaćamo po broju stanara.

MM ne živi s nama preko tjedna, a nije ni svaki vikend kod kuće pa svejedno plaćamo i za njega. :/

Mislim da čim je dijete prijavljeno s prebivalištem na toj adresi, to automatski znači da plaćaš i za njega.

Meni je osobno koma to plaćanje po broju stanara.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ja znam da bi se po zakonu i za svakog kućnog ljubimca trebalo plaćati kao za dodatnog stanara. Samo što to rijetki plaćaju.

Znam jer sam proučavala budući da mi isto vodu plaćamo po broju stanara.

MM ne živi s nama preko tjedna, a nije ni svaki vikend kod kuće pa svejedno plaćamo i za njega. :/

Mislim da čim je dijete prijavljeno s prebivalištem na toj adresi, to automatski znači da plaćaš i za njega.

Meni je osobno koma to plaćanje po broju stanara.
    vidiš,nisam imala pojma da se mora i za ljubimca .....
    Nije fer nikako,evo ti plaćaš puni iznos za muža koji je par dana u mjesecu doma jednako kao npr. moji susjedi koji kako bi ušparali , griju na peći lončine hladne vode za kupanje-čišćenje , a ima ih ko čerge

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Migoh, ista stvar i kod nas. Kućepaziteljica je odmah prijavila i kod nas još jednog člana za komunalije... Mislim da se računa po glavi stanara, bilo ona velika ili mala.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

koma, ali tako je.

btw, što ako se netko u kućanstvu ne pere? jel se onda dobije neki popust? i kako to dokažeš na vodovodu?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    koma, ali tako je.

btw, što ako se netko u kućanstvu ne pere? jel se onda dobije neki popust? i kako to dokažeš na vodovodu?

i kod nas je ista stvar, plaća se 'po glavi'. izgleda da je tako u svim stambenim zgradama.

jedno smo vrijeme živjeli u privatnoj kući pa smo plaćali baš onoliko koliko potrošimo. moram li reći da je razlika bila nevjerovatna - račun ne da nam se prepolovio nego je redovito bio tek trećina dotadašnjeg :shock:

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    koma, ali tako je.

pošalješ tu osobu da plati račun

tako je i kod mene, strašno me ljuti jer mislim da nas četvero sigurno ne trošimo kao moja susjeda koja ima kćer studenticu čije frendice redovito peru veš kod nje doma, u biti mislim da žena ima neku ilegalnu praonicu, ljeti hlade stvari u kadi hladne vode, ma kaos teški.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se uvijek cudim ovakvim pitanjima tipa jel mora i pas ili dijete placati vodu
    ako vas je 4 - 4 vas je
    sto ima veze jel ovo mala beba, a ono starac od 70 godina, ono muzjak od 90 kg, a ono cetvrto pas od 12 ili 40 kg (po tome ni pas od 4, 12 ili 40 kg nisu ravnopravni)

svi trose vodu, na ovaj ili onaj nacin (bebi peres pelene i robu kajne?, a ziher je i okupas tu i tamo, psa takodjer tu i tamo operes kad dojes izvana, a mozda cak i istusiras...)
    ili kod vas vodu trose samo punoljetni do kajjaznam... 60 godina starosti??
    i ne kuzim ovo - beba nije ravnopravna - po cemu nije ravnopravna?

ja isto mislim da je koma placanje po broju (prijavljenih) stanara, ali ako vam je to tak koma, organizirajte se i ugradite si vodomjer i bog

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad smo se mi povecali na trojku (i prijavili to vodovodu) dosle su nam dvije susjede negodovat da mala djeca trose vise vode nego umirovljenici i da smo trebali povecati za dvije osobe, a ne samo za jednu :shock: tako da ima svega

tesko je u takvoj sitauciji napraviti nesto, a da nekom nije na stetu
    zato je po meni najpravednije placati za onoliko osoba koliko ih ima, bez obzira na dob
    ljubimce stvarno ne bi brojala osim ako nemas akvarij sa delfinima doma

mi sigurno trosimo vise vode nego nase susjede umirovljenice, ali i mi idemo na godisnje, a one su cijele godine doma, mi pola velikih i malih nuzdi obavimo na poslu, a one doma, pa to dodje negdje na isto

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja isto mislim da je koma placanje po broju (prijavljenih) stanara, ali ako vam je to tak koma, organizirajte se i ugradite si vodomjer i bog
    svaki vodomjer košta, mislim četveroznamenkasto, a trebali bi ih onda imati svi.
    u mojoj zgradi je već misterija kako to da mi trošimo otprilike 30% više po stanaru od susjednog, identičnog nebodera :? pa valjda bi netko skužio ako imamo hrpu neprijavljenih stanara? račun je urnebesan, za dvije osobe redovito dođe preko 150kn. već je vodoinstalater obilazio sve stanove da provjeri jel nekome nešto curi, i ništa. krivac je možda baš to što se plaća prosjek, pa nitko nije motiviran štedit.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mi sigurno trosimo vise vode nego nase susjede umirovljenice, ali i mi idemo na godisnje, a one su cijele godine doma, mi pola velikih i malih nuzdi obavimo na poslu, a one doma, pa to dodje negdje na isto

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja se uvijek cudim ovakvim pitanjima tipa jel mora i pas ili dijete placati vodu
    ako vas je 4 - 4 vas je
    sto ima veze jel ovo mala beba, a ono starac od 70 godina, ono muzjak od 90 kg, a ono cetvrto pas od 12 ili 40 kg (po tome ni pas od 4, 12 ili 40 kg nisu ravnopravni)

svi trose vodu, na ovaj ili onaj nacin (bebi peres pelene i robu kajne?, a ziher je i okupas tu i tamo, psa takodjer tu i tamo operes kad dojes izvana, a mozda cak i istusiras...)
    ili kod vas vodu trose samo punoljetni do kajjaznam... 60 godina starosti??
    i ne kuzim ovo - beba nije ravnopravna - po cemu nije ravnopravna?

zašto se čudiš? Moja beba ne ide na wc i ne pušta vodu,ne pere zube,ne pije vodu iz pipe , trošimo jednokratne pelene koje bacam u smeće te za sada prlja jako malo odjeće koja je inače veličine kao moja jedna čarapa !....i da,ne kupam je svaki dan po zimi,a kad se kupa to je u puno manje vode nego za odrasle !

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda trosi manje vode ali sasvim sigurno vise smeca pa opet nisi pocela placati racune za cistocu zbog tog uvecane

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad smo se mi povecali na trojku (i prijavili to vodovodu) dosle su nam dvije susjede negodovat da mala djeca trose vise vode nego umirovljenici i da smo trebali povecati za dvije osobe, a ne samo za jednu :shock: tako da ima svega

tesko je u takvoj sitauciji napraviti nesto, a da nekom nije na stetu
    zato je po meni najpravednije placati za onoliko osoba koliko ih ima, bez obzira na dob
    ljubimce stvarno ne bi brojala osim ako nemas akvarij sa delfinima doma

ovo mi je poznato, a idioti su mi htjeli naplatiti i za mačku, pa nije mačka deva ??????'
    a ja joj zbog bubrega kupujem babay janu koju prokuhavam za piće,a mačka se ne kupa

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas me sad zanima kolko mi trosimo po osobi

dakle ovak:
    od 31.07. do 05.10. nas 9+ potrosilo je 125 m3 vode - to je u kunama (voda 540,69 + naknada za izgradnju komunalne infrastr. 100,00 + naknada za koristenje voda 100,00 + naknada za zastitu voda 112,50) + pdv 124,36) ukupno 977,55 podjeljeno na 65 dana = 15,03 kn/dan

(nas 9+ = 4 odraslih + 3 djece 7-10 godina + jedna beba do 8 mj. + 1 pas do 6 kg + gosti sto nam dodju, a potrose vodu )

znaci 977,5 : 9 = 108,61 kn po osobi za 65 dana sto bi prosjecno bilo 450,90 na mjesec

hebate
    potrosili smo vode za 540,69 kn
    a raznorazne naknade su 312,50 kn

bolje da nisam isla gledat racun

btw. oce neko kupit kucu?
    prodajem
    skupa s ovim super rezijama

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ...za dvije osobe redovito dođe preko 150kn.
    pa prema ovom mom proracunu jos jeftino i placate
    kod mene doma bi vas za dvije osobe kostalo 200+ kn

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ...za dvije osobe redovito dođe preko 150kn.
    pa prema ovom mom proracunu jos jeftino i placate
    kod mene doma bi vas za dvije osobe kostalo 200+ kn
    nas dvoje u stanu od 40 kvadrata (valjda se konta i kolike podove peremo a? ), plus pas kojeg kupa frizerka

ne znam, sestra je za dvoje plaćala manje od 100kn kad je bila u zgradi, a kad usporedim sa računima za vodu u splitu kod mojih... to je stvarno :shock:
    jel to svugdje onda ispada najskuplje kad se plaća po stanovniku? mislite da stvarno onda ljudi više i troše?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj moj je dvomjesecni obracun - vi placate svaki mjesec?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovaj moj je dvomjesecni obracun - vi placate svaki mjesec?
    yep!

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mozda trosi manje vode ali sasvim sigurno vise smeca pa opet nisi pocela placati racune za cistocu zbog tog uvecane
    joj zamisli koliko puno više smeća !.......a i njhova računica im je malo jača,to ako netko ima veći stan ne znači da proizvodi više smeća...ali to je sada drugi par cipela

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="migoh"]

joj zamisli koliko puno više smeća !.......
    obzirom da je to tesko zamisliti, imamo mi jednu dobru sliku koja ilustrira KOLIKO JE TO ZAPRAVO SMECA:

Jednokratne pelene treći su po redu sudionik na odlagalištima smeća, odmah iza novina i boca. Svako dijete proizvede oko 800 kg višestruko opasnog otpada.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krivo sam kvotala

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="Mukica"]
    Citiraj migoh prvotno napisa

joj zamisli koliko puno više smeća !.......
    obzirom da je to tesko zamisliti, imamo mi jednu dobru sliku koja ilustrira KOLIKO JE TO ZAPRAVO SMECA:

Jednokratne pelene treći su po redu sudionik na odlagalištima smeća, odmah iza novina i boca. Svako dijete proizvede oko 800 kg višestruko opasnog otpada.
    znala sam da će moj komentar rezultirati ovakvom slikom.Ok,treće su na odlagalištu,a sad mi samo recite da ne kupujete novine i proizvode u plastičnim bocama i vrećicama :? .......da,da stavljam ih i ja u posebna odlagališta,ali recimo ima tu artikala tipa mlijeko,slatkiši,šamponi itd.,gdje njih skladištite :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad se moj sin stariji rodio, i ja sam predstavniku stanara rekla da je to tek beba... A onda mi je čovjek lijepo rekao - dagospođo, ali kupate ga svaki dan, perete mu robu i potroši možda i više od nas penziJonera... Poklopih se po ušima, bio je u pravu...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vrsim pritisak na tebe da predjes na platnene, samo sam stavila sliku jer slika govori vise od 1000 rijeci

trebamo svi ici korak po korak
    ja pokusavam razvrstavati kolko mogu
    cijeli nas komunalni sustav daleko je od 5R (Reduce, Reuse, Recycle, Renew and Respect) , ali svako doma, pojedinacno, ipak moze nesto malo napraviti

al vratimo se na temu
    spotace me moderatorice

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Kad se moj sin stariji rodio, i ja sam predstavniku stanara rekla da je to tek beba... A onda mi je čovjek lijepo rekao - dagospođo, ali kupate ga svaki dan, perete mu robu i potroši možda i više od nas penziJonera... Poklopih se po ušima, bio je u pravu...
    isitna

i koliko se robe pere

kad su najmanji često uz jednokratnu pelenu procuri
    mi nismo čistunci, a svaki dan smo je bar 2-3x totalno presvlačili i bodije i majice i tutice
    svaka 2-3 dana bi bila mašina samo njene robe

pa više paziš na svoju higijenu, stalno perkaš ruke radi bebe

kad počne puzati stalno se peru podovi....

ja fakat mislim da beba troši više vode od penzića

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je zajednički vodmjer ne može se mjeriti koja osoba više potroši, za to bi trebala postojati komisija i njezina kontrola u svakoj zgradi 8) .
    recimo MM i ja smo prije djeteta puno manje trošili vode, nije nas baš puno bilo doma, a kad je beba stigla, stalno se nešto peruckalo ...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo u zgradi,oboje djece sam prijavila odmah po rodjenju, to mi je bilo skroz normalno. Ali eto, psa nisam,nisam niti znalada trebam.Tjesi me stonisu niti susjedi,

Inace, za nas 5 placamo oko 250 kn mjesecno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo bili tako sretni da smo konačno dobili dijete da je MM odmah odjurio prijaviti predstavniku stanara još jednog člana a ovaj se čudom čudio otkud nam dijete jer da me uopće nije vidio trudnu

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mukica
    sve mi je jasno ,to mora biti tako,ali ja uvijek imam ono 'zašto'
    Istina je da se više čisti i perucka od kada je beba u kući , ali od kada sam na bolovanju/porodiljnom čistim više nego što treba jer mi je kao 'uvijek prljavo' , uostalom to sam radila i na godišnjem dok nisam imala bebu....što se tiće pranja veša,pa ja i muž se svaki dan presvlačimo tako da bebina količina(veličina) prljave robe je zanemariva,a bome mi treba vremena da nakupim punu mašinu od nje.......ovo sa penzićima se ne bi složila da troše manje jer im duže treba da se okupaju ( a voda curi),operu suđe itd. itd. ...to je naravno opet individualno , ovisno o broju jedne obitelji sa djecom.
    Eto,kako god bilo , po meni nije fer jer u mom slučaju je riječ samo o hladnoj vodi i beba od 6mj. ne može potrošiti jednako kao i odrasla osoba

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi plaćamo cca 140kn za nas 4 pa mislim da bi moglo biti i jeftinije :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

po meni je fer ili po clanu (pa i bebe ukljucene, potpisujem mukicu) ili lijepo svako svoj vodomjer

jer ima penzica koji se kupaju jednom tjedno, beba koje se kupaju dnevno, pere se njihova robica posebno, ljudi koji se tusiraju jednom ili dvaput dnevno - ili manje ili vise, kosu peremo neko dnevno neko tjedno, neko sudje 'kupa' neko 'tusira'.... pa ko bi to onda tocno odredio

clan je clan

(a mi trosimo toliko vode da mi je sigurno isplativije ovo po clanu nego svoj vodomjer :/ )

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako J ima vec 2 godine, još uvijek nije prijavljen i na računu piše 3 člana. Tako je bilo i s M, kad je imala 3 godine, predstavnik zgrade ju je prijavio.

Naš račun je trenutno 400 kn. Za nas 3.
    Previše. Kad priiavimo J, plaćat ćemo vodu sigurno preko 500 kn. Nemamo vodomjer i čiju ja vodu još plaćam, ne znam.
    Na moru usred ljeta, s pranjem suđa u sudoperu, zalijevanjem cvijeća, tuuširanjem dva puta dnevno, a i više, četveročlane obitelji (+ još ostali članovi obitelji koji nama dođu u posjetu), pranje veša. Imamo vodomjer i račun je 150 kn.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja živim u zgradi gdje svaki stan ima svoj vodomjer. Koliko potrošim toliko platim. Za dva mjeseca račun iznosi 420 kn za 4 člana. Ne računam djecu koja nam dolaze svaki drugi vikend a ni goste .
    I mislim da više vode potroše obitelji s malom djecom nego penzioneri. To je moje mišljenje. Možda nam se nekad čini da nije tako ali uvijek vidimo što je u tuđem dvorišto ali ne što je i u našem

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dok smo mm i ja bili podstanari (u zgradi di jedino mi nismo bili penzići 8) ) mjesečni račun za vodu je bio točno koliko sada plaćamo za 2 mjeseca (s tim da nas je sad 3) :shock:

sada imamo svoj vodomjer pa bar znam da platim ono što sam koristila. vjerujem da kad je voda zajednička niko ne pazi na potrošnju jer se svima čini da je uzaludno pazit ako susjed ne pazi i tako :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Imamo vodomjer i račun je 150 kn.
    i to na otoku koji plaća najskuplju vodu u državi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo što je Matilda napisala mi se čini prilično fer.

čim sam rodila blizance zaračunali su nam još dvije osobe-a odogovorno tvrdim da nismo trošili za još dvije osobe. peruckanje u kadici dvomjesečne bebe ili tuširanje dvanaestogodišnjaka ne može biti jednako. s time da toj obitelji vešmašina radi svakodnevno i po dva puta, moja i dalje ne, a imam dijete više.

a da ne kažem da je najmlađa rođena usred obračuna, ali su ju uredno ubacili, kao člana, za taj račun.

da mogu, ugradila bih vodomjer, ali s obzirom na gradnju, trebali bismo staviti dva, a to poprilično košta.

i da, jako sam ljuta zbog toga i zbog vodovoda i zbog zajedničkog brojila...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    takoe! 8)

A plaćam 400 kn u gradu koji je ko Venecija, sav na vodi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako je taj tajanstveni otok Krk onda se ne slažem da plaća najskuplju vodu 8)

jer, za razliku od npr. zagreba, tamo uz račun za vodu plaćaš i odvoz smeća i neke komunalne naknade.
    u zg plaćaš sve posebno. baš smo jednom uspoređivali račune (s frendovima iz krka koji su se žalili da im je voda skupa) i došli do zaključka da kad se zbori sve što plaćaju u tom jednom računu i ono što mi plaćamo u više od jednog, na krku je jeftinije :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš gledam račun, voda i otpad, sve je na istom računu, baš kao i doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puntice, pa nije račun zbrajati sve što je na računu, već koliko košta kubik vode na krku, a koliko u Zagrebu.
    računi su mi u firmi pa ne mogu pogledati trenutnu cijenu kubika, ali našla sam doma jedan iz 12/2008
    m3 je 4,3610kn.
    matilda koliko je na krku (nemrem sad buditi svoje a zanima me)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla na www.ponikve.hr
    m3 na krku (bez pdv-a- ne znam kako je izražen izračun u zagrebu pa naglašavam da je bez pdv-a) je 5,1kn

matilda, jeste li vi računali isplati li vam se ugraditi vodomjer?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispričavam se 5,1 je s PDV-om

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

našla na www.ponikve.hr
    m3 na krku (bez pdv-a- ne znam kako je izražen izračun u zagrebu pa naglašavam da je bez pdv-a) je 5,1kn

nije nego 4,15
    u zg je 4,30

ali razlika je u tome što još plaćaš u tom računu. Probala sam usporediti ovako preko neta ali nije baš moguće. skroz su drugi načini izračuna nekih stvari :/

npr. pročišćavanje otpadnih voda je na krku 2,58 a u zg 2,83, ali se u krku plaća dodatni mjesečni fiksni iznos za održavanje 24kn plus pdv

kažem, različiti su izračuni. u krku ima dosta fiksnih troškova a u zg se sve računa drugačije iz mjeseca u mjesec, ovisno o potrošnji

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad već idemo OT
    Novi Vinodolski cijena kubika 5.27
    u ljetnim mjesecima 06-09 8.83
    imamo svoj vodomjer

meni je bezveze mjeriti koliko tko troši vode

dijete je član obitelji
    ma koliko malo troši

vjerujte, neki penzići iz moje zgrade troše sigurno puno, puno manje od bebe
    kaže mi moj nos

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

migoh, nemoj se ljutiti ali mislim da nisi u pravu.
    Ja sam predstavnik stanara i doslovce sam isti dan kad smo došli iz bolnice prijavili bebu.
    Do tada smo primjerice trošili mašinu za rublje jednom tjedno a sad doslovce svaki drugi dan. I ona troši jednokratne pelene ali guzu joj treba prati ipak vodom tu i tamo s maramicama. Kupa se svaki drugi ili treći dan. Zatim je tu pranje flašica i drugog pribora.
    Ma ima dosta toga, možda se samo čini da je "mala beba"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    našla na www.ponikve.hr

nije nego 4,15
    u zg je 4,30
    u zg je 4 i nešto s pdv-om, a u krku 5,1 s pdvom. cijena kubika izražena je posebno od ostalih stavki i ovdje i tamo, te ostale stavke se razlikuju, ali oftopičarimo pa nemojmo više.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Ja sam predstavnik stanara i doslovce sam isti dan kad smo došli iz bolnice prijavili bebu.
    Do tada smo primjerice trošili mašinu za rublje jednom tjedno a sad doslovce svaki drugi dan. I ona troši jednokratne pelene ali guzu joj treba prati ipak vodom tu i tamo s maramicama. Kupa se svaki drugi ili treći dan. Zatim je tu pranje flašica i drugog pribora.
    vidiš kako je kod svakoga drugačije ......mi dojimo tako da ne perem flašice ,a uostalom imam perilicu 8) ...sigurno je veša sada više ,ali recimo moj bebač se rodio u ljeti kada je nosio samo bodije jer je bilo vruće tako da i da je nekaj iscurilo iz pelene nije bilo dodatnog prljavog veša Opet naglašavam da se ja bunim samo zbog hladne vode jer za toplu vodu imamo svoj sat .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    a ja ću, opet, reći da baš nije sve tako crno-bijelo.
    ja dajem primjer susjeda iznad nas-navečer kad krene tuširanje i pranje...to traje po 2 sata u komadu. nas petero to ne čini nikad!!!!
    susjed ima nekih zdravstvenih probleme pa kad sjedne na wc školjku, istovremeno, svakodnevno pušta vodu i po 15 minuta.

zašto znam da plačam previše-imamo susjede s troje odrasle djece, perilica im radi svaki dan (moja ne), nemaju perilicu za suđe, mi imamo...i plaćaju i po 100kn manje od nas. eto, imam priliku usporedit i zato smatram da nije fer.

problem je u tome što kada zajednički plaćamo, ljudi namaju potrebu kontrolirat se, pa se slavina odvrne i voda curi i curi.

ali, imam pitanje-osoba koja prima račun, ne prezentira ga-mogu li mimo nje saznat koliki je iznos računa????

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •