Prefini kolač od rogača
sastojci
4 jaja
4 jabuke
šalica smeđeg šećera
šalica brašna tip 850
pola šalice ulja
pola šalice mlijeka
šalica i pol rogača
10 dag čokolade za kuhanje
šalica Hole vrhnja za šlag
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer s okusom Bourbona
malo ruma
Izmiješati sastojke, prvo jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom, rogač, na kraju rum i naribane jabuke. Izmiješati i izliti u mali pleh (onak koji je pola od velikog 8) ) na masni papir
200 stupnjeva - pola sata
Čokoladu otopiti u Hola vrhnju i preliti ovo preko vrućeg kolača.
Rezati se može tek kad se ohladi :/![]()
Radila sam ga sada prvi put, ispalo je prefino. Možda bitnu ulogu ima ovaj bourbon šećer jer ga prvi put koristim.
Mislila sam zvati frendicu na kolač no djeca su mi pojela pola protvana :shock:![]()