Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Koliko im cesto mijenjate dnevne menije?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Koliko im cesto mijenjate dnevne menije?

Mislim da sam "zastekala" u improvizaciji i mastovitosti i treba mi mali podstrek.
    Vec dugo malenom ne mijenjam dnevni meni bas previse.
    (Napominjem da jos ne smije mlijeko i mlijecne proizvode )
    Izgleda otprilike ovako:
    ujutro voce
    12 - sika
    pola 2 - rucak (komad mesa, mrkva, brokula, palenta)
    medjuobrok - voce, kruscic (uopce nemam ideja sta jos)
    vecera - kasica od rizina mlijeka.

Nedavno je navrsio tu famoznu prvu godinu i mogu valjda ubacivati bar nesto novih namirnica, promijeniti malo jelovnik, ali mi nista ne pada na pamet.

Jel imate ideja?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, da, i ja bih uvodila promjene, nekako bi htjela početi davati Lei 'pravu' hranu. Ona doduše zadnjie vrijeme toliko zeza sa hranjenjem da se ništa ne usudim mijenjati. Evo kako Lea jede

ujutro (8 h) 200 ml adaptiranog sa 7 zrna pahuljicama (to radi mlijeka, nekad u to dodam malo ječmenog slada, nekad malo čokolina, nekad malo voća)

u podne tj, nakon jutarnjeg spavanja voće - npr. banana+breskva+keksi

u 16.00 ručak - to u principu svaki dan drugo, ali uglavnom meso (piletina) ili jaje + povrće + žitarice

u 20.00 jogurt sa 7 zrna ili kravlji sir sa malo vrhnja i jogurta ili ponekad gute nacht kašica

u 24.00 mlijeko na bočicu

Najviše promjena sad pokušavam raditi oko ručka, jedan dan sam joj npr. skuhala kelj kao čušpajz, i mi smo to jeli. Nekako bi joj htjela kuhati hranu za odrasle

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi ručak često mijenjamo, obično jednom tjedno je riba i jednom meso, ostalo povrće s tijestom, žgancima, rižom...
    Ujutro, navečer i noću doji, kad sam doma i za dnevno spavanje.
    Inače doručak i večera je mliječna **** kašica, u zadnje vrijeme smo počeli i čokolino i keksolino da malo promijeni jer jednostavno nekad baš želi promijenu. Npr. i povrće za ručak joj dosadi, danas ga nije htjela...
    Probali smo već i kravlje mlijeko- kupljeno (malo za čokolino) i svježi sir. Za međuobroke je neko voće, jogurt s kornfleksom, zna dobiti i keksiće i jako rijetko štapiće
    Kako radim najčešće baka slaže menu, uglavnom sad već jede skoro sve kuhano samo za nju, mi imamo drugi ručak. Nismo probali zelje, grah, poriluk, kelj i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mony

Mony, nije valjda da od povrća jede samo mrkvu i brokulu.

Ja ne mislim da se svaki dan mora jesti meso tako da joj skuham špagete, rižu ili krumpir s nekim povrćem, lešo ribu s brokolijem, juhu od raznih žitarica i povrća, pileću juhu, meso na luku... lako meni pričat kad Marta još nije probala nešto što joj se nije svidjelo.
    Čokolino i sl. joj ne dajem (% šećera je ogroman), jede i običan jogurt, ili npr. tvrdo kuhani žumanjak sa mladim sirom (još nismo na običnom mlijeku), ciklu kuhanu nezačinjenu.
    Nekako za doručak ili večeru ili međuobrok jede iste stvari (nekad je banana za doručak, nekad za gablec).
    Nadam se da sam pomogla.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: mony

Citiraj MamaAna prvotno napisa
    Mony, nije valjda da od povrća jede samo mrkvu i brokulu.
    Joj, MamaAna, nista me ne pitaj... Zbilja tako ispada - karfiol ne voli, tikvice ne voli, korabicu mu stavim u ovo povrce ali zakamufliranu da ne skuzi da je unutra, od krumpira je dobio osip pa jos odgadjam ponovno isprobavanje, ponekad stavim rajcicu da se skuha u ovoj juhici, jos nisam probala mu dat prokulice i kupus, ali zbog njihova okusa nekako mislim da nece bas biti odusevljen :rol: , a mislila sam mu sada poceti davat malo mahuna. Ciklu nece zbog boje, jer kad vidi crveno, samo vice: Nje. Mrkvu mu uvijek stavim jer je malo slatkasta pa mogu s njom progurat nesto.
    Meso mora jesti svaki dan jer mu fali zeljeza, pa mu uvijek stavim u rucak.

Jako je izbirljiv sto se ovog povrtno-mesnog rucka tice. Voli pojest voce i tu kasicu s rizinim mlijekom, ali rucak .... uh...

Jako mi se svidja ova ideja sa spagetama, (rizu mu necu davat, jer ima svaki dan neku kasicu napravljenu od rizina mlijeka, pa da mu ne zeznem stolicu), a mogla bih i probat mu dat malo onog smrznutog oslica.

I jos jedno pitanje - kak im vi dajete recimo meso? Jel servirate onak ko za nas odrasle odvojeno, ili ga izgnjecite zajedno s povrcem. Mi sve to izgnjecimo vilicom zajedno i onda u to ukuham palentu. Uopce nema ideja kak bih mu mogla davat malo povrca, malo mesa u istome. I bi li htio pojest dovoljno u tom slucaju?

Joj, na sto sam muka...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa na to sam i ja mislila kad kažem da bi htjela da Lea jede kao odrasli. I ja sam njoj do nedavno sve zajedno gnječila, ali sad mi je nekako postalo bezveze da ona jede kašicu kao mala beba. Mi još k tome imamo problem sa žvakanjem, jer Lea neće baš žvakati, to sad vježbamo (po savjetu logopeda, možda smo mi krivi jer smo joj predugo miksali, a možda je i hipotonija kriva). Meso joj miksam jer nema šanse da ona to prožvače, ali joj poslije ručka još dajem komadiće mesa. Ostalo joj gnječim. Ja njoj sad složim na tanjur meso (zmiksano, sa nečim ga zmiksam da bude kao pašteta + dodam malo vrhnja), prilog, povrće, pa ju hranim sa žlicom jednog, žlicom drugog - tako da sve to skupa lijepo i izgleda. Npr. jučer sam joj izmiksala pileći zabatak sa mrkvom, imala je proso sa bundevom i tikvice zgnječene. Btw. nama svi savjetuju da joj dajemo Smoki radi žvakanja i kao finger food jer je zgodnog oblika za hvatanje prstima a ja joj stvarno ne želim davati Smoki :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, da, Mony, probaj bundevu ako voli slatkasto, meni je bundeva super povrće za dohranu djece, ali čini mi se da se Lei ne sviđa previše. Imaš bundeva kod Severa sada, bitno je da je vrsta - HOKAIDO, to su male jako narančaste bundeve i jako su mesnate i slatkaste.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

daj mu za ručak npr. bijele ribe sa blitvom.
    od povrća još može probati mahune, prokulice, paradajz..
    može papati i teletinu - juhu i kuhano meso s npr. tankim rezancima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i druge žitarice, npr. proso. pa jedan dan dodaš pšenične klice, drugi dan mljeveni lan... i promijeniš okus.

ili: jedan dan u cušpajz staviš i papriku, drugi dan luk, treći češnjak... i opet je drugačiji okus.

ili: razne kombinacije povrća, tipa jedan dan uz brokulu staviš paradajz a drugi tikvicu. pa jedan dan meso a drugi žumanjak.

za međuobrok možeš i žitarice na rižinom mlijeku s voćem.

andrejčeku još kuhamo posebno ali ovako iskombiniramo pa nije monotono.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Puno ideja, thanks cure. Vec ovaj vikend cu poceti s kulinarskim vjestinama.

E, a Mima me ubola direktno u ranu - ni Leon nece zvakati.
    Mi smo mu isto poceli s miksanjem, sada sitnimo vilicom, ali tako sitno da bi mozda mogao zvakat, ali on ipak samo proguta.
    Dajemo mu malene komadice kruha (evo Mima to bi mogla umjesto smokija) da bi kao vjezbao zvakanje, ali on ga slinom namoci i proguta.
    Od zvakanja ni z....

Mima, koje vi vjezbe radite za zvakanje??? Pliz podijeli...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Imaš bundeva kod Severa sada
    ??

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Puno ideja, thanks cure. Vec ovaj vikend cu poceti s kulinarskim vjestinama.

E, a Mima me ubola direktno u ranu - ni Leon nece zvakati.
    Mi smo mu isto poceli s miksanjem, sada sitnimo vilicom, ali tako sitno da bi mozda mogao zvakat, ali on ipak samo proguta.
    Dajemo mu malene komadice kruha (evo Mima to bi mogla umjesto smokija) da bi kao vjezbao zvakanje, ali on ga slinom namoci i proguta.
    Od zvakanja ni z....

Mima, koje vi vjezbe radite za zvakanje??? Pliz podijeli...
    eh, sad bih ja mogla ono: jesam vam ja govorila?!
    ma neću, ne bojte se...
    mony, naučit će Leon žvakati - nikakva mu škola za to ne treba. samo mu daj što više vlaknastih namirnica da mu se probavni trakt ne bi ulijenio, budući da vse dobiva veća "sažvakano".

i, ne brini, gdje si vidjela desetogodišnjaka da ne zna žvakati...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

papriku, drugi dan luk, treći češnjak...
    Mi ovo još nismo probali, kao ni krastavce i kaj sam još nabrojala prokulice, grah, zelje,poriluk...
    Od kad se ustvari to može? Ili bolje rečeno od kad ste vi to probali da ne bi bilo odgovora pa nakon godine smije sve.
    Ja sam bila jako spora sa uvođenjem novih namirnica i pazila na šećer, gluten i da joj se ne daju keksi i sl, da jede voća i povrća, ali zadnjih mjesec dana smo uveli dosta toga novoga jer se zasitila jednog te istog i vidi kod drugih pa uzme. Prije je znala i za 1. i 2. ručak jesti isto sad ne želi, čak ni ako je dva dana slično povrće- neće drugi dan
    Čini mi se da i sad ulazi u fazu kad bi htjela još nešto, stalno hoće vidjet što je u našim tanjurima i htjela bi i to probat. Imam sreću što hoće žvakat tako da jede ko odrasli, a ne kašice. Ja sam jednostavno počela davati komadiće, ona ih žvakati i samo je krenulo, mislim da još ni zubiće nije imala ili možda je prva dva. Nije se nikad gušila, nekad joj se zaleti ali sama ispljune. Probajte im dati u komadićima da sami prstićima uzimaju (npr. kolutiće mrkve, makarone), možda im bude zabavno pa krenu žvakati

Najgore mi kad u parkiću pričaju što sve njihova djeca jedu, a mlađa su pa npr. beba od 7.mj jede bolognesse sa špagetima što Stella ne znam kad će jer smo još na piletini, puretini i teletini i bez začina i ulja, zaprški pa mene ili svekrvu svi gledaju :shock: Ili kad ju nude čokoladama, sladoledom, raznim grickalicama, sokovima, a mi vičemo da ona to još ne jede... Sad smo popustili sa keksima, štapićima i kiflom, ali rijetko to dobije

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Od kad se ustvari to može? Ili bolje rečeno od kad ste vi to probali da ne bi bilo odgovora pa nakon godine smije sve.
    nakon godine dana

ali ne sve odjednom, nego kad sam procijenila da bi mu nešto bilo ok. još uvijek nije jeo krastavce ni sirovu papriku, grah, leću. ostalo povrće je sve probao, od mesa sam mu uz puretinu odnedavno uvela tu i tamo teletinu. od voća nas još čekaju agrumi i kivi. neki dan je probao i domaći pekmez. veće količine kruha isto tek iza rođendana, kao i jogurte i sireve.

uglavnom, nakon godine dana ravnam se po svom osjećaju, nikad nisam primijetila da mu neka hrana smeta a sve mu je fino pa nemamo problema.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    eh, sad bih ja mogla ono: jesam vam ja govorila?!
    ma neću, ne bojte se...
    mony, naučit će Leon žvakati - nikakva mu škola za to ne treba. samo mu daj što više vlaknastih namirnica da mu se probavni trakt ne bi ulijenio, budući da vse dobiva veća "sažvakano".

i, ne brini, gdje si vidjela desetogodišnjaka da ne zna žvakati...

Istina da si nam rekla, ali eto spletom okolnosti je doslo do toga da je Leon super poceo jesti voce i povrce sitnjeno vilicom sa 6 mjeseci, da bi sa 8, kada ga je baka pocela cuvati, dosao na miksano. Sad je opet na vilici, ali ga to ne ipak tjera na zvakanje.
    Brine me i ovo za probavu, jer je vec imao zastoj sa 6 mjeseci, no za sad to dobro ide.
    A ideji o daljnjem miksanju sam podlegla nakon sto sam nadobudno Leonu s 10 mjeseci dala mekanu breskvu da sam gricka, tj. da mu se cijedi kolko je bila mekana, a kad ono on odgrizao toliko veeliki komad da ni sama ne znam kako sam ga izvukla i vec se sada najezim kada se toga sjetim.
    I tako jedno vuce drugo.
    Al, dobro, za sad mu mijenjam jelovnik, pa ce valjda do desete naucit zvakat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zvakanje

M sam hranila po tablici, ali sa totalnim zaostatkom, a povrće sam uvodila sezonski- kad ima na placu tad ga je dobila.
    Jako voli žvakati (ima 4 zuba), tj, voli jesti sama tako da joj ne miksam nego nasjeckam taman toliko da može uhvatiti prstićima.
    Jela odvajam, pa si ona kakti sama bira kaj će staviti u usta (npr. iz rizi- bizija si vadi grašak)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mony, evo što je nama logopedica rekla za žvakanje - prva ideja -Kiki bombon (!!) mali komadić da joj zalijepimo na donje zube (ne prakticiramo)

druga ideja - od kruha napraviti kuglice, u sredinu staviti malo sira (to ti ne možeš) ili nečega da bude malo kakti mekša kuglica i to zagurati djetetu u usta sa strane, recimo gdje bi bio kutnjak pa tu između desni i usta, tako će dijete morati premetati tu kuglicu po ustima i žvakati. Možeš staviti paradajza komadićak umjesto sira. To radimo i Lea donekle prožvače te kuglice, dajemo joj i komadiće kruha i mesa i to žvače tak-tak. Keks Plasmon pojede.

Žvakanje je važno za govor, meni se čini da Lea govori dosta riječi, ali neke glasove uopće neće govoriti, no baš mi je danas šogorica koja je isto logoped rekla da je to normalno za njenu dob.

Mi smo miksali predugo jer mi je najvažnije da Lea jede, a krupnije komade nije htjela. Ja joj i sad izmiksam ako neće jesti - npr. sad joj ide zub pa neće jesti, pa joj smiksam ako neće nemiksano, a žvakanje posebno vježbamo. Meni je broj jedan da ona pojede.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mony, evo što je nama logopedica rekla za žvakanje - prva ideja -Kiki bombon (!!) mali komadić da joj zalijepimo na donje zube (ne prakticiramo)

druga ideja - od kruha napraviti kuglice, u sredinu staviti malo sira (to ti ne možeš) ili nečega da bude malo kakti mekša kuglica i to zagurati djetetu u usta sa strane, recimo gdje bi bio kutnjak pa tu između desni i usta, tako će dijete morati premetati tu kuglicu po ustima i žvakati. Možeš staviti paradajza komadićak umjesto sira. To radimo i Lea donekle prožvače te kuglice, dajemo joj i komadiće kruha i mesa i to žvače tak-tak. Keks Plasmon pojede.

Žvakanje je važno za govor, meni se čini da Lea govori dosta riječi, ali neke glasove uopće neće govoriti, no baš mi je danas šogorica koja je isto logoped rekla da je to normalno za njenu dob.
    Mima, thanks za ove prijedloge.
    Mi dajemo malenom komadice kruha, al ko sto napisah, on to mrlja po ustima dok ga ne oslini dovoljno da ga moze progutati. Ja vise ni ne znam jel to spada u pocetnicko zvakanje :?

Mi smo miksali predugo jer mi je najvažnije da Lea jede, a krupnije komade nije htjela. Ja joj i sad izmiksam ako neće jesti - npr. sad joj ide zub pa neće jesti, pa joj smiksam ako neće nemiksano, a žvakanje posebno vježbamo. Meni je broj jedan da ona pojede.
    Meni je isto bio broj jedan da mi Leon bude sit, ali vec pocinjem umisljat da je bolje da je "gladovao" kojih tjedan dana dok ne bi skuzio da nece dobiti miksano. Ma ni sama ne znam vise...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas mi je stigla knjiga Lucy Burney "Boost your child's immune system", i na početku poglavlja o prehrani djece od 1+ godine piše upravo ono što ja mislim i osjećam - da dijete od godine dana treba jesti ono što jedu roditelji, i da trebaju jesti zajedno za stolom tj. da obroci trebaju biti 'family affair'. Ja vidim da Lea, koliko god nezainteresirana za hranu bila, hoće jesti ono što mi jedemo i da se hoće hraniti sama. Već prije dosta vremena nam je naša pedijatrica rekla da je za Leu sada bitno i kako joj je hrana prezentirana, i kako jede itd. Normalno da to znači da ćemo mi morati prilagoditi ono što jedemo njoj a ne ona nama - ali nit za nas to nije loše jer se otkad se L. rodila hranimo katastrofalno.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se čini da je bitno da joj daješ što veći broj razičitih namirnica, tj. različitog voća, povrća i slično. Recimo, Fiona isto za užinu (i prijepodnevnu i poslijepodnevnu) jede voće, a ako je baš jako gladna, dobije i jedan-dva bebi-keksa, no svaki put je to drugo voće.

Trudim se da ne jede meso svaki dan, tako da joj dajem krumpir, rižu ili tjesteninu s umakom od, recimo, brokule i sira.

Ona je već "velika" i uopće više ne želi jesti hranu koja je pripremljena samo za nju, već inzistira na tome da jede isto što i mi. To zapravo i nama dobro dođe da pazimo što jedemo.

Za večeru je još donedavno jela različite kašice, od mliječnih do voćnih, ali u zadnje vrijeme ih više ne želi.

Slatkiše ne jede nikakve (ok, tu i tamo nažica koji komadić čokolade kad dobijem uz kavu), a isto tako ni čokolino i slične pripravke.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja se slazem s tim da nasi malisani vise uzivaju kada jedu ono sto i mi jedemo. Primjecujem vec sada to kod Leona. No, kako to izvesti kada tri obroka zajedno mozemo pojesti jedino u nedjelju, jer u subotu uvijek negdje izadjemo pa je subotnje prijepodne post (osim ako ne pada kisa pa ostanemo u stanu ), a radnim danima je s bakom, i mozemo prakticirati jedino zajednicku veceru. Dorucak nikako ne stignemo. A sumnjam da bi baka bila voljna jesti s njim...
    Kako vi to uspijevate???
    Mislim da je to pravi izlaz iz ove zavrzlame koja nam se stvorila oko jela (iako je sve super pocelo) pa igrom izvlacimo zalogaje Uhh....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Kako vi to uspijevate???
    Ako se malena probudi rano, mm doručkuje s njom prije posla, a ako se probudi kasnije, doručkujemo zajedno (tj. ona doručkuje, a ja koliko stignem). Ručamo zajedno (ja sam kod kuće), a večeramo isto zajedno. Voće u međuobrocima smaže sama, s tim da mi uvijek nudi pokoji zalogaj sa svog tanjura (jako je brižna, hrani i medu i sve druge igračke).

Kad ju moji čuvaju, oni jedu s njom, nema druge. Zašto misliš da se baki ne bi dalo jesti s malenim? Neka proba, to je baš doživljaj.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Sanjaa ako se probudi kasnije, doručkujemo zajedno (tj. ona doručkuje, a ja koliko stignem)[/quote]

Ovo je ispalo malo nejasno: dakle, doručkujemo nas dvije zajedno, a mm je već odavno na poslu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, Mony, izgleda da je to faza - i kod nas je naime isto. Lea je donedavno jela bez ikakvih problema, baš sam se posvuda hvalila i mogla sam si misliti da će mi se to osvetiti. Tako da sada i mi zalogaje izvlačimo igračkama, pjevanjem i glupiranjem. Spuštamo se tako nisko da pjevamo Bolen mi leži Mile Pop Jordanov u duetu jer uz tu pjesmicu najbolje jede.

Danas smo probali jesti svi zajedno i istu hranu za ručak i nije bilo neke koristi. Ali ne damo se. A uspijeva nam tako što smo mi - kako bi to llijepo rekla moja mama - u penziji, tj. doma smo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Blago vama.
    A sto se pjevanja tice - ja svoj repertoar necu ni iznositi javno - neko bi me mogao krivo shvatiti
    A sad stvarno: Sta bi bilo da ga ostavim tako ako nece jesti i kazem: OK, neces, budes poslije??? Pa on je jos malen da trazi, ako ga ostavim da ogladni samo ce pregladniti i jos manje imati volju za jelom, a ovako on koristi situaciju, manipulira nama i sve je to zacarani krug.
    Iz vasih prijedloga vidim da je jedini izlaz jesti zajedno. Jedino ce tako skuziti da hrana nije samo otvaranje ustiju. Potrudit cemo se da barem i doruckujemo zajedno, ali ujutro vrijeme proleti - iovako se budimo rano, a za dorucak bi trebali maltene vec u 6 biti budni :shock:
    FAkat se nadam da je to samo faza :smajlek koji slijega ramenima:

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mony, ja dijete ne bih ostavila gladno, ne manipulira on tobom.

Probajte zajedno jesti, ništa se ne mijenja preko noći, ali vjerojatno će i vaše papanje krenuti na bolje. Držim fige!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto u velikim dilemama oko tog ostavljanja; mi to jednostavno nismo u stanju napraviti.

Kad je Lea u jednom trenutku tako počela odbijati mlijeko na bočicu, dok još nismo započeli sa dohranom, naš doktor nam je savjetovao da ju pustimo par dana da jede isključivo koliko hoće (a to je bilo 40 ml po obroku, valjda), da joj damo piti koliko želi, pa da ćemo vidjeti - i to je stvarno upalilo, počela je normalnije jesti. Rekao je da je nikako ne smijemo siliti jesti jer ćemo se na taj način naći u dubokim problemima.

Eto, tako da pretpostavljam da bi je i sada trebali tako pustiti, no, kao što sam već napisala mi za to jednostavno nemamo hrabrosti.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cure!
    Evo da se malo pohvalim!
    Jucer je sve obroke i danas dorucak i rucak do sada pojeo BEZ igranja!
    Ja jos ne mogu doci k sebi.
    Napravila sam jucer odluku i malo povisenim tonom mu rekla da nema igracaka dok jede jer hrana nije igra. I ne mogu vjerovati da je to razumio :shock: A znam da je razumio, jer se prvo malo ljutio pa okretao glavu u stranu s cvrsto zatvorenim ustima, i onda sam mu nesto pricala i poceo je jesti bez da zatrazi igracke.
    Tako sam ponosna.
    Nisam ga ni ja htjela ostaviti gladnog i znam da jos nije u stanju manipuluirati, ali sam vec pukla jer hranjenje s igranjem (a igranje mu je znacilo bacanje igracaka na pod) traje 45 minuta, a ni jedno ni drugo se ne radi kako spada - jer niti se igramo niti jedemo.
    Nadam se da ce ovo potrajat i da nije samo slucajnost!
    I promijenila sam mu jelovnik prema ovim vasim idejama

Samo da jos pocne zvakat, iako i oko toga ima naznaka - nekako je jucer komadice kruha predugo mrljao po ustima da bi bilo samo vlazenje. Oponasa nas i kad mu objasnjavamo kako treba zvakati i to je tako smijesno. Skuzit ce on i to brzo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •