Dakle ja sam se na ovu temu javio radi neprimjerenog stava forumašice stray_cat i dobronamjernog nastojanja u upozorenju da nije baš pametno pasti pod utjecaj njenih savjeta. Pa ne kužim o kakvim ti to disertacijama pričaš, obzirom da nisu išle tebe nego nje?!

Žao mi je što si imala tako nesretne trenutke u životu, ali uopće nisam shvatio koja je inicijalna poanta tvog topica bila i kakve si to savjete iz prakse očekivala na pitanje što mislite o čovjeku koji jednom mjesečno vidi svoje dijete? Ako je bila želja za linčom tog čovjeka, ok, ostvarena je. Al šta si drugo i očekivala na osnovu te jedne rečenice? Međutim nije mi jasno kako će ti to priznanje da je on asshole pomoći u životu? Zar ti još dvojiš o tome?

Bilo bi svakako primjerenije da si nam možda svoj slučaj potkrijepila ovakvim detaljima kao u zadnjem postu, pa bi se možda i neki konstruktivniji savjeti mogli uputiti. Ovako je topic imao samo svrhu tvog ispušnog ventila u vidu linča tvog bivšeg partnera i nisam se ja tu imao šta puno uplitat i elaborirat, osim da generalna pljuvačina neće pomoć ni tebi, ni djetetu. Jednako kao što ni djeljenje militantnih stray_cat savjeta odma na osnovu jedne jedine rečenice, nije nipošto dobro za stvaranje roditeljske klime.

Ja sam do sad na svaki "bačen kamen" majke mog djeteta vratio "kruhom"! Najlakše mi je bilo okrenut leđa, pokupit kofere i na nekoj drugoj planeti započet neki sasvim novi život. Al moje dijete je zaslužilo moju borbu sa njegovom nerazumnom majkom! I to činim bez odustajanja već četvrtu godinu! ja sam sad time jako puno rekao onome tko me želi dobronamjerno shvatiti i ponijeti se jednako tako!

moja sva javljanja na ovu temu su išla samo u tom smjeru da, kako god bilo teško, pokušaš ustrajati u ostvarenju roditeljskog kontakta s njime! Nakon ovog zadnjeg posta, puno je jasnije koliko ti je to teško, al eto ako te tješi ja idem protiv vjetrenjača već četvrtu godinu i nisam ni trena pomislio opće na mogućnost ikakvog odustajanja ili udaljit se od djeteta... ne znam jel shvaćaš opće smisao mojih riječi i namjere na ovom topicu, al rado bih volio da ih shvatiš! pa onda već možda možemo pričat i savjetovat kako u praksi takvom čovjeku pokušati usadit savjest prema roditeljstvu i dati šansu tvom djetetu da ne izgubi tatu. Nekako mi se čini to svakako korisnije od linča, al shvatit ću naravno ako te zadovolji i samo ventilana!

pozdrav