Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Stara dojilja, ali puna pitanja

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Stara dojilja, ali puna pitanja

Ovako, prvo dijete dojila 21 mjesec, nikad problema imala niti sa bradavicama, niti s dojenjem, količinom mlijeka, dijete fenomenalno dobivalo na težini. Sad kad gledam njegove slike iz tog doba vidim da je bio pravi buco

Druga beba stara 3 mjeseca i nekaj sitno.
    Rodio se sa 3690 g i 50 cm
    Otpušten sa 3440 g
    Prvi pregled sa 7 tjedana, 4510 g i 56.5 cm (za 7 tjedana +1070 g)
    Drugi pregled s 12 tjedana 5320 g i 60.5 cm (za 5 tjedana +810 g)

Kaka skoro nakon svakog podoja no boja stolice varira od svjetlo zeleno-žute do tamno zelene, a nekad i drečavo zelene i poprilično je vodenasta. Ima teškoće pri kakanju i uglavnom mi lamata nogicama i sav se izvija prije kakanja, nekad iz guze izlazi zelenkasta pjena. Rijetko mu je stolica zlatno žuta, no kada i je to je samo par dana i onda opet po starome. On mi se čini zadovoljan, ne bi rekla da je gladan, dojim ga kad god hoće, noćnih podoja ima 3-4 ovisi kako se budi. Jedino u čemu možda griješim je činjenica da ga ne puštam da se nasisava jer to zna trajati jako dugo (mogao bi visiti sat vremena na cici, ali spava i samo lagano pomiče bradu). Ako ga pustim onda jako puno povraća kod podrigivanja. To znaju biti po tri mlaza i poprilična količina mlijeka. Ako mu prekidam dojenje i idem ga podrigivati toliko se dere da nema šanse da se podrigne.
    Brinu me ove njegove stolice i činjenica da sam danas morala kupiti AD jer sam sa starijim sinom išla na predstavu, a izdojit nisam mogla ništa kako bi mužu ostavila da ga nahrani Jesam izdojila 60 ml iz cice koju nije cicao jedno dva sata, ali onda se probudio, obje su bile prazne i morala sam mu dati to iz bočice.

Pitam se da li je gladan (uglavnom zbog boje stolice)?
    I zanima me kako povećati količini mlijeka?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prirast vam je super. sto se stolica tice, mozda je samo takav karakter, zivac . moja k. je kakala pjenu 100 godina, skoro svaki dan, mijenjala je sve boje zelenog i zutog spektra, i skoro nikad nije imala senfastu stolicu. uvijek eksplozije, komadici, pjena i beskraj od nervoze. stolica joj se malo stabilizirala tek kad je pocela s dohranom (sa oko 8 mjeseci), ali i dan danas ju muci. cesto ima mekanu stolicu i zna se jako naprezati da pokaki neki ficlek. ja sam to pripisala karakteru, sta cu. stariji je kuler i nikad nije imao problema s kakanjem, cak i kad bi kakao velike komade, to je samo izlazilo, nije se nikad mucio. pa ti sad vidi.

s tim da su oboje bezpelenasi i tocno znam kad i kako kakaju, sve sam vidla

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Re: Stara dojilja, ali puna pitanja

Citiraj šnapi prvotno napisa
    Ovdje i ovdje su dva teksta koja preporučam.
    Međutim eksplozivne stolice mogu biti i od soor-a te od previše prednjeg mlijeka. Imaš li kakve naznake soor-a? Koliko često mijenjaš strane?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A negdje su spominjali da takve simptome daju i bebe kojima smeta kravlje mlijeko u majčinoj ishrani.
    Ja glasam da beba siguno nije gladna, a vrlo lako može biti skok u razvoju u 3. mjesecu starosti.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mikka i ja prakticiram bespelenašenje, odnosno kakanje na wc kad vidim da je vrag odnio šalu. baca se, stenje, koprca na cici,to mi je neki signal da je kakanje u pitanju pa ga stavljam iznad wc-a no kod toga se javlja problem povraćanja jer mu se na taj način stisne želudac i onda mi zna dosta mlijeka izbacit van tak da sad to malo manje prakticiram.

grom ovaj prvi članak sam već pročitala jer si ga već nekome preporučila, a na ovaj drugi se bacam
    os soora nikakvih naznaka, a strane mijenjam kad on krene cicat na način da uzme bradavicu, malo potegne i odmakne se, pa zacvili, pa opet tako , nikako da se smiri i krene malo dulje vući. onda ga stavim na drugu i nema problema. nekako se trudim da ga i u drugom podoju stavim na istu cicu jer imam feeling da baš i nije pojeo ono kaj treba (masno mlijeko).

strobery mlijeko kravlje ne pijem jer ga ni ja bas ne podnosim, pijem sojino, no nekad znam pojesti neki sir za sendvič. stariji sin mi je alergičan na kravlje mlijeko.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kakice kakve opisuješ je imala i moja L., s tim da ona nije imala problema s kakanjem- nije imala takve grčeve.
    i na kraju se pokazalo da je alergija na km, s time da je ona sa nekih 5 mjeseci imala i svježe krvi u stolici, pa smo išli kod gastroentrologa.
    ja ne smijem ništa mliječno jesti, čak niti bilo što, što bi imalo uopće malo mliječnih bjelančevina u sebi-npr. salame, paštete i ine prerađevine.
    ali ona je alergična i na soju- soja i km su križne alergije i više od 70% djece koje je alergično na km je alergično i na soju.
    pijemo rižino i zobeno mlijeko.
    ne mora biti da je i kod tvojeg bebolina alergija, ali s obzirom na alergiju kod starijeg sina, ipak provjeri.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kakice kakve opisuješ je imala i moja L., s tim da ona nije imala problema s kakanjem- nije imala takve grčeve.
    i na kraju se pokazalo da je alergija na km, s time da je ona sa nekih 5 mjeseci imala i svježe krvi u stolici, pa smo išli kod gastroentrologa.
    ja ne smijem ništa mliječno jesti, čak niti bilo što, što bi imalo uopće malo mliječnih bjelančevina u sebi-npr. salame, paštete i ine prerađevine.
    ali ona je alergična i na soju- soja i km su križne alergije i više od 70% djece koje je alergično na km je alergično i na soju.
    pijemo rižino i zobeno mlijeko.
    ne mora biti da je i kod tvojeg bebolina alergija, ali s obzirom na alergiju kod starijeg sina, ipak provjeri.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pokušaj bebu zadražati dulje na jednoj strani pomoću kompresija. Tako su veće šanse da dođe do masnijeg mlijeka. (tekst).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Pokušaj bebu zadražati dulje na jednoj strani pomoću kompresija. Tako su veće šanse da dođe do masnijeg mlijeka. (tekst).
    Ne znam kak šnapi, ali s Marom to nije moguće. Ženska od prvog dana mora dobiti obje cice u podoju, i tak ili svakih sat vremena ili 3 sata, nebitno. Isto se muči s kakanjem, sad više ne (kaka u wc već dugo). Ja sam brinula da dobiva premalo masnog mlijeka, ali slušala sam Newmana i od onda ne brigam.

šnapi, što se boja tiče, sve isto kod Mare. Za kakanje pomaže da ju stavim na moja podignuta koljena, da gleda mene. Ali vjerujem da to znaš. I nek te ne brine puno što ti bljucka dok kaka nad wc-om. Opet će si pocicati, a izbaciti kakicu koja ga muči, što je puno važnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

već sam ti to rekla, a vidim da i ovdje ima zagovornika-pokušja eliminirat soju iz svoje prehrane.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    već sam ti to rekla, a vidim da i ovdje ima zagovornika-pokušja eliminirat soju iz svoje prehrane.
    ne znam kaj bum pila onda umjesto mlijeka :/ kravlje ne mogu, rižino mi nikak ne odgovara, jedino bi mogla zobeno probat, al ak je slično rižinom ne znam kaj bum.

grom hvala na linkovima. rado bi si pogledala i koji video isjecak ali ne otvara mi, imam samo crni prozor bile bi mi neke stvari jasnije kad bi ih i vidjela.

inače čujem ga kako guta i kad mi je cica prepunjena efikasno je isprazni tako da ne mislim da je greška u položaju. probat ću s tim kompresijama.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jooj znam. Ja to uopće nisam kužila dok nisam konačno našla filmić i pogledala. Mislim da je to obični flash pa ti treba Flash Player. Možeš ga "skinuti" tu: http://get.adobe.com/flashplayer/

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

imam ga instaliranog pa opet ništa budem malo pretražila i tekstove od rode, znam engleski, ali ima tu riječi koje nikad čula nisam pa su mi neke stvari nejasne. i sad mi je jasno da nije bas stavit dijete na cicu i gotovo s prvim nisam imala nikakvih problema, zato sam mislila da ni s ovime neću. što je još smješnije prvo dijete mi je s tri dana završilo na zaraznoj, nisam bila s njime prvih par dana,u rodilištu ga nisam dojila, izdajala se ko luda i pio je na bočicu, a s drugime se nisam odvajala od kada se rodio (Vž) pa nije sve bajno. idem sad malo pretraživat tekstove

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zobeno ti je manje slatko i nekako gusce od rizinog, ja ga stalno pijem i na njemu kuham za klince, griz itd.

dobro je i za kavu i sve.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne znam kaj bum pila onda umjesto mlijeka :/ kravlje ne mogu, rižino mi nikak ne odgovara, jedino bi mogla zobeno probat, al ak je slično rižinom ne znam kaj bum.
    čaj? 8)

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    čaj? 8)
    pahuljice s čajem? zgodna kombinacija

grom gledam filmiće pa bum primjenila nešto od toga noćas. i nije mi baš idealan položaj, vidjela sam sad to na filmiću

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

samo da se pohvalim kako sam primjenila tehniku kompresije noćas i kad se počeo buniti ponudila i drugu cicu i probudio mi se tek za 4.5 sata!! :D dakle mogu reći da sam se naspavala vidjet ćemo da li je to bio samo izolirani slučaj (nadam se da nije).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kaka skoro nakon svakog podoja no boja stolice varira od svjetlo zeleno-žute do tamno zelene, a nekad i drečavo zelene i poprilično je vodenasta. Ima teškoće pri kakanju i uglavnom mi lamata nogicama i sav se izvija prije kakanja, nekad iz guze izlazi zelenkasta pjena. Rijetko mu je stolica zlatno žuta, no kada i je to je samo par dana i onda opet po starome. On mi se čini zadovoljan, ne bi rekla da je gladan, dojim ga kad god hoće, noćnih podoja ima 3-4 ovisi kako se budi. Jedino u čemu možda griješim je činjenica da ga ne puštam da se nasisava jer to zna trajati jako dugo (mogao bi visiti sat vremena na cici, ali spava i samo lagano pomiče bradu). Ako ga pustim onda jako puno povraća kod podrigivanja. To znaju biti po tri mlaza i poprilična količina mlijeka. Ako mu prekidam dojenje i idem ga podrigivati toliko se dere da nema šanse da se podrigne.
    Brinu me ove njegove stolice i činjenica da sam danas morala kupiti AD jer sam sa starijim sinom išla na predstavu, a izdojit nisam mogla ništa kako bi mužu ostavila da ga nahrani Sad Jesam izdojila 60 ml iz cice koju nije cicao jedno dva sata, ali onda se probudio, obje su bile prazne i morala sam mu dati to iz bočice.

Gladan nije.
    Ima dovoljno popišanih i pokakaknih pelena. Uz to i dovoljan prirast.

POvečati količinu mlijeka: kako su i napisale:
    -kompresije
    -izmjemjenjivanje dojki kad padne interes za prvu uz kompresije, onda opet natrag na prvu kad prestane drugu uz kompresije.
    -dojenje na zahtjev
    -svo sisanje na dojci (ne dudice, ne bočice)
    - spavanje uz dijete
    -često dojenje noću

KOličina izdojenog nije pokazatelj koliko mlijeka ima, nego da li dojilji ide izdajanje.
    Ako se planira izbivanje, a izdajanje ide teško- unaprijed malo po malo skupiti mlijeko za potpun obrok. Ili, povesti dijete sa sobom (neka ga tata šeće ispred kazališta).

...a s drugime se nisam odvajala od kada se rodio (Vž) pa nije sve bajno
    sada postoji starije dijete koje ima svoje potrebe koje ne možeš zanemariti.
    stres u kući je sigurno veći...

a u svemu tome treba naći i malo vrtemena za sebe :/

drži se

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa

KOličina izdojenog nije pokazatelj koliko mlijeka ima, nego da li dojilji ide izdajanje.
    Ova će izjava postati kultna!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Citiraj paklenica prvotno napisa

Ova će izjava postati kultna!
    ovo sam i sama skuzila jer sam se jucer probala izdajati i izaslo je 5 kapi a onda sam njemu ponudila i čula kako guta. dakle mlijeka ima samo što ne ide s izdajalicom.
    i noćas super spavanje! nudim sad i drugu cicu koju pocica bez prigovora.

paklenica po novome radim ovako kako si napisala jerdino što ne spavamo zajedno jer imam lagan san i ništa ne spavam kad je samnom. dižem se po noći, dojim sjedeći, pa koliko traje, traje (znam biti i po 40 min budna).

hvala svima na odgovorima, nadam se da će i kakice doći na svoje

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja je beba stara poput tvoje, a kakice su svih boja i gustoća.
    sve je počelo po povratku doma. kad je patronažna vidjela potpuno mekanu stolicu, istu večer sam natjerala muža u vinogradsku na hitnu pedijatrijsku ambulantu. i naravno patronažna je to pripisala kompotu koji sam jela, a ja sam naravno plakala.
    poput tebe, imam strije dijete koje sam dugo dojila i koje je kakalo "po knjizi".
    sad već neko vrijeme uopće ne razmatram kakicu, samo je bacim s pelenom. i ne brojim dane ako se ne pokaka. previše me to izjeda.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

naše kakice su postale žute!! izbacila kravlje mlijeko i sojino. sad sam na zobenom više ni sireve ne konzumiram.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja se izdajam dok mali cica. on na jednoj cici, izdajalica na drugoj i za čas bočica je puna. kad pokušavam samo izdajati, onda slabo ide ili ne ide.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ninatomato prvotno napisa
    ja se izdajam dok mali cica. on na jednoj cici, izdajalica na drugoj i za čas bočica je puna. kad pokušavam samo izdajati, onda slabo ide ili ne ide.
    ovo sam i ja radila dok se mali nije počeo okretati na svaki šum.
    sad nažalost više ne mogu , šteta, baš je dobro išlo

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma i moj hoće uhvatiti izdajalicu i stalno prekida da gleda što ja to radim, al nekak uspijem jer stvarno brzo ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •