Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Kako se nosite s neredom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kako se nosite s neredom?

Mališani ove dobne skupine su jako skloni brzom stvaranju nereda, nekad slučajno, nekad namjerno, ali nered je uvijek tu. Svaki dan razbijena čaša, tekućina prolivena po podu i tepihu, igračke posvuda osim gdje trebaju biti, uvijek nešto novo u wc školjci, kakav novo nacrtani auto na zidu itd... Što činite? Jel imate kakve taktike kojima to spriječavate?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš nered ne radi, tipa proljevanja, razbijanja, crtanja po zidu, uvijek sam 'tu negdje' da spriječim mogučnost istog.
    Za ostalo, razbacane igračke, razvučene zdjele - igrnoriram, barem većinu vremena.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prolivanje nije dopušteno, zidovi imaju murale, jer nisam na vrijeme rekla da nije dozvoljeno
    lomljivo suđe se ne nosi po kući, čaše za vodu su plastične
    praktično, sve što ne smije dirati iz bilo kog razloga nije joj na dohvat, a često ni u vidiokrugu
    kockice, sudići, plišane i ostale igraćke stanuju po podu u dnevnoj
    sad učimo da one uveče spavaju u korpi, pa kupimo s poda, nekad zajedno, nekad ona sama
    inače sam u stanju dugo ignorisati sve to (sve dok ne stanem na kockicu bosom nogom treći put zaredom)

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad sam pročitala naslov, umrla sam od smijeha jer sestalno hvatam kako u hodu pospremam dio igračaka.

Kod nas još nema prolijevanja, šaranja i sl., nije da ne bi bilo da dam, no još je dovoljno mala da i ne traži takvu akciju. Kad bude, imamo veliku ploču za crtanje pa će biti usmjerenja na nju, umjesto na zidove, nadam se.
    Uglavnom su razbacane kockice, domino, slagalice, loptice i slikovnice, a to sve je lako pospremiti u par minuta.

No, s vremenom vidim da se sve više prepuštam i "uživam" u tom neredu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    No, s vremenom vidim da se sve više prepuštam i "uživam" u tom neredu.
    Potpis!!!
    Ne smeta mi takva vrsta nereda poput razbacanih igračaka i sl.
    Dapače, toliko sam dugo čekala ovo dijete da se uhvatim često kako razmišljam "Bože kako je lijepo vidjeti kuću punu igračaka i njenih stvari".
    Kod mene su teče, tave i sl. po cijeloj kući, jer L obožava suđe.
    Po meni je to zdrav nered, jer se od njenih igračaka, mojih teča i sl. ne može nitko ni zaraziti niti je štetno.

Prolijevanja i sl. nemamo. Šaranje po zidu...hm...znam da su im takve stvarčice najslađe u određenoj fazi razvoja...možda da joj pokažem njen zid

Evo i sad dok pišem na podu gledam pola mog posuđa i njene igračke, što ona izbaci i to je to. A fala Bogu, jednom će mi to nedostajati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nered imamo stalno, igračke su po podu, policama, u roli,...
    Zidovi su prešarani.
    Ne razbija namjerno, tekučinu prolije ponekad.
    Navikli smo se.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

T je pristojno i uredno dijete on je svojevremeno razvlačio samo wc papir po cijeloj kući i jednom mi je bacio novu majcu u wc protesta radi... i to je to...
    M je mali razbijač, nekidan je razbila i tanjur i čašu i šalicu... iz plastike rijetko pije, voli male jana bočice pa pije iz njih i proljeva random po kući, krevetima... navikla sam, nekad me nervira često puta ne...
    što se šaranja tiče.... imaju svoj zid zajedno sa mnom hihi baš smo ga sad pomaljali da možemo prije Božića napraviti novu sliku i jedva čekam
    i igračke su isključivo u njihovoj sobi....

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Igracaka ima svuda ali zajednickim snagama spremamo
    Zidovi na balkonu su za saranje do mile volje, ovi u stanu nisu pa se jutros okomila na televizor i obojala ga zelenom pastelom po plastici i pokazala mi kako je lijep

Razbije slucajno, a prolije isto tako, ali zna otici sama po krpu pa brise neki put i prije nego ja vidim.

Nemamo jos one sitne legace pa je bol manja kad nagazim na kockicu

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ah zidovi su išarani(ja nadobudno djetetu kupila pastele) tako da više ne šara po njima. igračke po podu. nekad spremamo nekad pustimo. ne prolijeva tekućine po podu, nekad slučajno nešto sruši. kako bi MM rekao: bitno da je čisto (ovo je već moja domena) a igračke ne smetaju

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nekad se nešto razbije ali slučajno...bože moj pa i ja znam razbiti tanjur, ispadne mi
    zidovi su pošarani u njihovoj sobi. to je bilo prije razgovora. poslije više ne šaraju...
    a igračke po stanu?
    uvijek su po stanu...samo se s vremenom navikli na njih i u boravku i u kuhinji i spavaćoj

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam inače totalni control freak i baš sam se takvih stvari bojala prije.
    Ali eto, navikla sam se. Dijete mi je pokazalo da može i drugačije. Ne mora svaka stvar biti na svom mjestu.
    Igračake su razbacana po cijelom stanu, navečer kad malena zaspi ja ih spremim.
    Ako prolije, a to je rijetko, obrišem.
    Jako voli listat i trgat novine, tako da i papira ima svugdje.
    Lomljive stvari sam sklonila iz njegog dohvata, a ostalo sve može.
    Kao što je netko napisao- pozitivan je to nered .

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moram reći da razbijem i ja :/ o mm da ne govorim

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

toliko sam se navikla da vise ni ne primjecujem

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    toliko sam se navikla da vise ni ne primjecujem
    Ima i ova istine.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja svom obljepila papirom jednu stranicu regalu u dnevnom da tamo crta, al eto, bilo mu premalo mjesta pa je presao i na zid Srecom, samo taj jedan je nastradao. Igracke...bez njih mi je pod praza i bezlican (u to ja sama sebe uvjeravam) osim dok, kako kaze vještičica, ne stanem bosa na one divne drvene kocke...E onda mi prisjedne taj "kreativni nered"

Razbija slucajno, al nevjerovatno je kako je dosad razbio 4 tanjurica i svi su iz istog kompleta
    Kad prolije sam ode po krpu pa obrise, ako prolije po sebi onda drami jer ne podnosi da je zaflekan (djevica je, moram li ista vise reci? )

Mene stvarno sve to ne smeta, MM je donedavno radio big deal od toga al sad je shvatio da protiv nas dvoje ne moze.

Jedino sto mi je nevjerovatno je u jaslicama posprema ko da je placen za to, neide doma dok sve ne stavi na svoje mjesto a i teta mi stalno prica kako je on po tom pitanju najmarljiviji. Doma - nema sanse...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas mi je svejedno, nekidan sam pucala po šavovima jer ima opet sto iljada igračaka sa stotrideset pripadajućih dijelova

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hehe, odmah mi je lakše kad vidim da ste u istoj situaciji kao ja.

Ne smeta meni nered, ali mmu nekad da.

A isto uvijek briše za sobom i pokuša popraviti stvar. To mi je drago.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo se preporodili od kada smo ljetos uredili igraonicu za M. Tu smo smjestili sve igračke koje su prije bile po svim sobama-nije se dalo prolaziti. Iako se on i dalje igra i posuđem i istražuje sve ladice,ormare,alat ma sve čega se dočepa ipak je puno veći red. Zapravo najmanje se igramo u toj igraonici-ali bar postoji mjesto gdje navečer mogu strpati sve igračke. I da-kod nas sam ja dežurni razbijač suđa. Stalno se žurim u kuhinji obaviti poslove pa posuđe plaća glavom. Ode i danas jedan tanjur.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ne šara po zidovima jer uvijek crtamo i pišemo skupa za stolom u kuhinji ili na njenom malom stolu u sobi. i baš uživa nemilice trošiti papir

do sad je razbila 2 čaše - jednu mojom krivnjom jer ju nisam uzela odmah od nje kad je davala pa je čaša ispala na pod, a drugu jer sam joj natočila sokić a ona je htjela vodu i vraćala mi je čašu da joj dam vode, popiknula se i ispala joj je čaša. namjerno nije niti jednu bacila na pod. tanjuriće ima plastične ali nikad ih ne baca na pod. kad neće više jesti viče Mama spemi (spremi)!

igračke su razbacane po njenoj sobi, obično se igra s jednom tipa ili kockice pa ih ima svugdje ili kuha pa ima suđa svukud, a u dnevnu sobu isto tako donese ono s čim se želi igrati i kad završimo s igrom učim ju da skupa pospremimo.

kad dođemo iz vrtića ili iz vana ona sama posprema svoju obuću...poprilično je uredna o tom pitanju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    I ne šara po zidovima jer uvijek crtamo i pišemo skupa za stolom u kuhinji ili na njenom malom stolu u sobi. i baš uživa nemilice trošiti papir

do sad je razbila 2 čaše - jednu mojom krivnjom jer ju nisam uzela odmah od nje kad je davala pa je čaša ispala na pod, a drugu jer sam joj natočila sokić a ona je htjela vodu i vraćala mi je čašu da joj dam vode, popiknula se i ispala joj je čaša. namjerno nije niti jednu bacila na pod. tanjuriće ima plastične ali nikad ih ne baca na pod. kad neće više jesti viče Mama spemi (spremi)!

igračke su razbacane po njenoj sobi, obično se igra s jednom tipa ili kockice pa ih ima svugdje ili kuha pa ima suđa svukud, a u dnevnu sobu isto tako donese ono s čim se želi igrati i kad završimo s igrom učim ju da skupa pospremimo.

kad dođemo iz vrtića ili iz vana ona sama posprema svoju obuću...poprilično je uredna o tom pitanju.
    nama ovo baš ne šljaka, igra traje cijeli dan, sad treba jedna stvar, sad druga, pa to stavi na stolicu, to je postolje za dodjelu medalja, pa dovuče moje ogrlice, to su medalje, pa se nešto drugo sjeti, dođe mu baka i to sve ostavi, al kad se vrati za po sata -sat, nastavlja igru...onda ja proglasim dan od spremanja pa zajedno sve kupimo. Nekad sortiramo igračke, a nekad i nemamo vremena/volje pa sve ide u neku od kutija za igračke.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

za pola sata od reda totalni nered!!!! od kuhinje do sobe!!

al znam da ce proc i da cemo pospremit kad odu spavati, sto je na srecu rano, s time da starija sama posprema, uz eventulanu pomoc, a R nam " pomaze" pospremati s time da zapravo vreba kako bi sve opet isuo

al moram rec da ga smeta proliveno i uflekano, pa da meni naredi da brisem ( gestama) a ja bome i njemu dam krpicu

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nereda baš i nema..osim kad uđe u kuhinju pa točno zna koje si zdjelice smije uzeti...pa je tako neki dan povukao za krivim zdjelicama i začas je bio lom...stakla po svuda......ali nema veze...
    počeli smo ga učiti da pomaže pri spremanju igračka..pa kada si svojeg žabca sa igračkama pospremi stane se ispred mene i počne bacat sve iza ramena....i onda idemo sve ispočetka negdje 3-4 puta.....

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja mogu samo reći da je moja Ema u stanju za 10 minuta izvući sav veš iz ladica, ubaciti telefon u veš mašinu i još se sva ispoljevati
    Neven ako mora pospremiti igračke se u stanju derati 2 sata, tako da mi je većinom lakše da ja pospremim nego da mi puknu bubnjići.
    Nered je postao naš životni stil 8)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nered? Ma neeee, nije to nered.
    To je cisti art ili ti ga kreativan nered u coloru

Uopce me ne dira, navecer se igracke pospremaju, nekada i tokom dana ako pretjeraju pa se nema gdje hodati
    MM je s tim imao problema, morala sam ga preodgajati i nauciti da ne moze ocekivati savrsen red u kuci s malom djecom.
    Sada i on tolerira do navecer, ali pred spavanje je obavezno pospremanje igracaka.

Sto se proljevanja tice i saranja, proljevanja nema jer mi svi u kuci koristimo boce sa sportskim cepom a za saranje imaju plocu na zidu i znaju da van ploce nesmiju crtati.
    Ok, mladji bas ni nema pristup flomicima jer ih sve trpa u usta tako da nema priliku sarati po zidu, ali ako se kojeg i dograbi imitira starijeg brata pa crta po ploci

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja zapravo volim kreativan nered. Valjda je to bunt prema mojoj mami koja me je svojom pedantnošću i urednošću "terorizirala" cijeli život
    Kad pospremim sve igračke kuća kao da mi izgubi dušu, bude nekako presterilna i preuredna i ne znam...kao da nema djeteta u kući, volim preskakati igračke po podu i dvorištu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uz moju petnaestomjesečnu curku i skoro pa petogodišnjaka red u kući je totalni SF i to mi ne smeta, nimalo. Puno se igramo/igraju (prije spavanja zajedno spremamo igračke), klinci uživaju, ja također (nekad više-nekad manje ) i nema problema. Ali - moram priznati da me živcira nered koji nastane iz čiste obijesti - a nastaje kad moram nešto napraviti (skuhati, objesiti veš...). Moja je curka pravi majstor u tome. Vidi da joj se neću moći posvetiti, tanca oko mene, a ja joj govorim neka se malo strpi, sad će mama doći,..., i onda krene - npr. na pod istrese kutiju punu kocaka i ne igra se s njima ni sekundu, zatim kreće dalje, do ladice s dvd-ovima, vadi ih van i kreće dalje, vadi knjige s polica, dok ja iz kuhinje molim da to ne radi, da ću odmah doći... A ona se samo zvrkasto smije. Sve kuži. Maleni takvo što nikada nije radio, npr. da bi nešto prosuo samo da bi prosuo i time izazvao neku moju reakciju. Hm, moram razmisliti kako da zvrkića preduhitrim jer mi stvarno zada posla. A ne zanima je ništa što joj ponudim u zamjenu. O bacanju stvari u WC školjku bolje da ne govorim, ali to je već druga tema .

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja volim da je uredno i da je na podu igračka kojom se trenutno igramo, a ne 20 drugih. Čini mi se tako lakše usredotočimo na ono što radimo. To ne znači da stalno pospremamo, ali težimo tome da nije nered. Oduvijek spremamo skupa. Ako nešto prolije, pošara ili razbaca, onda je njegov zadatak da to počisti, a ja mu u tome pomažem. A ovo rađenje nereda kad se osjeti zapostavljen - on je u tome isto stručnjak. I koliko god se ja ljutila, moram priznati da dijete nema gumb na kojem piše pauza kad ja nešto drugo radim i da je moj posao da mu pomognem da se zabavi za to vrijeme. A s nekima je to malo teže, da.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja volim uredno, nevolim previše stvari i nered me čini nervoznom. Tako je bilo nekad. Danas sam sretna kad se igraju sami pa makar i s trakom za ukrašavanje poklona spovezali sve stolice i stolce u tri sobe. Kockice , plišance, autiče...odgurnem nogom da mogu proć, a kad odu na spavanje natrpam sve u velike kutije. Kupila sam vodeni usisivač i svako toliko operem zamusane tepihe (da je do mene ja bi ih hitila van). Na stolu mi je plastični stolnjak. Mrzim ga, ali kad ga do kraja zašaraju samo kupim novi. Čaše i tanjuri su im od plastike. Više se ne živciram samo svako toliko pobacam sve igračke koje potrgaju. Sve stvari koje ne želim da diraju držim barem na visini od 1,5 m.

Prodajemo kući i jedno veće nenajavljeno dolazi gospođa pogledati. Ajme. Baš ju je bilo lijepo gledati kako vozi slalom.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Baš nered ne radi, tipa proljevanja, razbijanja, crtanja po zidu, uvijek sam 'tu negdje' da spriječim mogučnost istog.
    Za ostalo, razbacane igračke, razvučene zdjele - igrnoriram, barem većinu vremena.

Kod nas isto tako.Pa što ima veze ako su igračke razbacane po kući-kad zaspe pokupim ih i gotovo.I puno se bolje osjećam u takvom okružju nakon godina provedenih u totalnom redu u kojima nisamo mogli imat dijete

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, moram priznat da je tek sad počeo pokazivat znakove spremnosti da posprema... Bilo je toga na mahove i ranije, ali samo kad je njemu bilo zanimljivo. Sad je stvarno u stanju pospremit svoje igračke (i sortirat ih po kutijama).

Sve navedeno smo prošli, ali nikad nismo dizali frku oko razbijenog suđa ili zašaranih zidova. Prije ili kasnije zidovi se moraju pobojat, a za neke šalice mi je možda i bilo drago da sam ih se riješila (bar mogu kupit koju novu). Ipak, ne dozvoljavam da hoda uokolo s lomljivim suđem (ne bojim se proljevanja ili zbog suđa nego da ne stane na komadić razbijenog stakla), a plastiku ionako ne volim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •