naime ja nisammoj porod je bio koma tj. doktor i babica su bili grozni
zanimaju me price od vas koje ste imale srecu sa ekipom na porodu, da kazete gdje ste rodile (ako znate i ime lijecnika) i da ukratko opisete njihovo ponasanje tijekom poroda
naime ja nisammoj porod je bio koma tj. doktor i babica su bili grozni
zanimaju me price od vas koje ste imale srecu sa ekipom na porodu, da kazete gdje ste rodile (ako znate i ime lijecnika) i da ukratko opisete njihovo ponasanje tijekom poroda
ja sam rodila u splitskom rodilištu prije godinu i tjedan dana
babice, doktori, sestre...svi su bili samo za poželit...spasili su život i meni i mom djetetu...nikad ih neću zaboraviti...pogototovu mladu stažisticu koja je bila čitavo vrijeme uz mene i vlažila mi usne i bila mi velika potpora...predivna je bila...![]()
a dr....nemam riječi....da NJEGA nije bilo...ne bi bilo ni mene ni mog djeteta jer sam se ja na porodu onesvijestila i vrlo malo toga se sijećam....
predivno,prekrasno...porod ko iz snova....
Moju priču imaš na podforumu Priče s poroda, preumorna sam za tražiti da ti dam link, sorry. Naslov je doplivasmo u ovaj život. Rodila sam u Rijeci uz najbolju babicu na svijetu - sestru Andreu.
Gdje si rodila?tridesetri prvotno napisa
Rodila sam u Zadru prije 2 i po godine i sve najbolje mogu reci o babicama i lijecniku koji je vodio porod. Drugi puta cu pokusati ciljati smjenu u kojoj bude taj doktor![]()
Što se tiče samog poroda, bilo mi je savršeno.
Imala sam dobru skrb i pažnju. Sve je išlo glatko.
Idemo na karlovačko!!! :D
Moju priču isto imaš u Pričama s poroda. Meni je porod bio super, bolnica Vinogradska, Zg. Bili su svi mladi i sestre i doktor, ne znam jel se smiju pisat imena...
i ja sam rodila u Rijeci prije 2 tjedna i prezadovoljna sam porodom. stvarno porod za pozeliti, u sjedecem polozaju uz onu poprecnu stangu kroz cijele trudove, izuzetno ugodna atmosfera, primalja je cijelo vrijeme bila sa mnom i pricala, prosla bez epizitomije... prekrasno!
mommy plesacice, i meni je primalja Andrea bila na porodu. imam same pohvale!
Ma, Andrea je z.a.k.o.n.!Drago mi je da ti je porod bio takvo prekrasno iskustvo
Sandraf, imaš li priču s poroda? Strašno me zanima taj stolčić za rađanje! Čini se zakon!
Moj porod je protekao stvarno dobro, brzo sam rodila i nije bilo problema, ali ne mogu prežaliti što sam ga sam par trenutaka držala u naručju nakon poroda i poslije vidjela tek nakon desetak sati! Čini mi se da se to može izbjeći jedino u Rijeci.
Ja sam rodila na Sv. Duhu. Doktorica i babica su bile profesionalne i OK, ali su jako malo bile samnom. Dobro, tih dana je bila velika gužva pa ih donekle i razumijem. A i falilo im je topline, ljudskog kontakta. Bilo je kao da sam došla skinuti kurje oko ili nešto slično. I smetalo me što pričaju o meni u trećem licu, kao da nisam tu!
Uglavnom, medicinska usluga - 5, pristup - 2!
merkur, drugi put bih svakako negdje drugdje pa se raspitujem pomaloFrida prvotno napisa
hvala cure na odgovorima, nego interesantno vecina cura koje su se javile da su zadovoljne nisu iz zagrebackih rodilista, mozda slucajnost...
isti ovakav osjecaj sam ja imala...jedino sto sam ja rekla da mi je bilo kao da sam dosla amputirati nogu...Zečica prvotno napisa
ja nisam bila na stolcicu, nego na nekoj specijalnoj stolici koja je u stvari krevet, ali od tri pomicna nezavisna dijela. ne znam koliko je to novo, ja za nju nikad nisam cula, a i iz razgovora mislim da to nemaju dugo i nadaju se da ce ih dobiti jos.Zečica prvotno napisa
gornji dio se moze podignuti u naslon, na srednjem sjedis, a donji dio se poput rampe (ako se ne varam) spusta gore-dolje i prilagodjava. preko najdonjeg dijela onog srednjeg na cemu sjedis dodje stanga u visini prsa na koju se mozes osloniti. meni je to bilo super za vrijeme trudova, jer sam se ljuljuskala naprijed-nazad, jako mi je to pasalo. gornji dio naslon mi je kroz cijele trudove bio podignut, tako da sam, osim zadnjih 10-15 minuta poroda sjedila, primalja mi je to predlozila, ja sam odmah pristala.
tiskanje sam odradila na lijevom boku, desne noge podignute u onu nogaru, a sam izgon na ledjima, ali mi je naslon bio dosta podignut, tako da sam korinu vidjela dok je jos bila u meni. nekom ce ovo mozda biti malo degutantno, ali meni je to bio najljepsi prizor u zivotu. gledala sam je dok su je pregledavali i onda su je umotali u dekicu i dali mi je na prvi podoj, svega nekoliko minuta nakon rodjenja.
sto se primalje Andreje tice, mislim da onaj dio oko izgona, u kojem ne smijes tiskati, a imas feeling da bi tiskala na usi da mozes, ne bih uspjela da nije bilo nje. trebalo mi je jako puno koncentracije upravo za taj dio. ona je bila vrlo mirna, dala mi je uputu prije samog truda i sve je proslo super, bez ijednog sava. isto tako, dok su se trudovi pojacavali, rekla mi je da opustam misice donjeg dijela ledja/guze i na taj nacin sam doista lakse izdrzavala trudove. do tada sam mislila da je stvar u puhanju i sistanju, ali sam se na disanje usredotocavala tek posredno - bitnije mi je bilo opustiti misice, disanje je uz to islo vrlo spontano i sporedno.
sve u svemu - prekrasno, prekrasno iskustvo!
Ja sam imala super ekipu u oba poroda i oba su bila u Vinogradskoj. Imas tamo u Pricama s poroda i pod Rodilista.
Sveti Duh, babica Stefica i dr.Blagaić,jos jedna divna babica al neznam ime
Zao mi je zbog tebe,nadam se da ces drugi put imati lijepo iskustvo
Ja sam rodila u Petrovoj (2 godine) i bilo me krasno.Dosla sam u 16 sati i nisam bila sama,samnom je bila krasna babica cijelo vrijeme,lijecnik i lijecnica.Sve je bilo gotovo do 18 sati i stvarno su mi mnogo pomogli,tjesili me, hrabrili ,pricali sale.Na zalost znam samo ime doktora,Leo.Ekipa je bila super i krasna ( gotovo mi zao sto viise necu radati).
Ja sam rodila u Vinogradskoj, prije 4 mjeseca.
Moj porod je bio super, takav tretman nisam ni najmanje ocekivala.
Babice su bile odlicne, drage, ljubazne, njezne...Sestre su me kupale i brisale poslije poroda, isto super
Doktorica se zvala Ingrid, a prezimena se ne sjecam, ali samo najbolje mogu reci o njoj...
Dogidine opet u Vinogradsku!! Hehe
SD i oduševila sam se totalno...I pristup i odnos prema meni i MMu i sve je bilo apsolutno za 5 - prije 2 i pol mjeseca...
Kate, hm, vidiš meni je dr. Blagaić najveće razočaranje... Moj zaključak, nakon 30 i kusur sati trudova, je da je Sv. Duh super ako ti sve ide ok, a ako imaš trudove, a ne otvaraš se; ideš svima na živce i nikog nije briga kako se osjećaš... Na žalost; dr. Blagaić nam je pričao bajke na tečaju, a meni nije uputio niti jednu riječ (Bože sačuvaj da mi je pokušao objasniti što se događa, a nije baš bila gužva), osim humora tipa: "Ajde, ajde, što si se uspuhala, ma znamo mi da to nisu nikakvi trudovi". To je bilo nakon 24 sata od mog zadnjeg obroka i bez sna, a nakon 12 sati trudova na razmaku od 5 minuta. Nakon 24 sata trudova sam tražila epiduralnu, jer sam se bojala da neću imati snage za izgon (što se i dogodilo), na što je on fino izignorirao i mene i mog muža i rekao: "Ma daj ti NJOJ drip!" i otišao doktor na spavanje! (a ja sam 10 sati na infuziju primala drip, mrak iskustvo!)
Naravno da sam presretna bila čim sam svoju bebicu vidjela i ja sam tip "pamtim samo sretne dane", ali ne volim dvoličnost i ne mogu shvatiti takvo ponašanje. (o šalama drugih doktora, radije ne bih)
Ako čita neka cura koja je trudna, samo da kažem da bih ja i opet rodila, ali da mi je ovaj doktor ostao u lošem sjećanju- je.
p.s. Nisam bila nespremna za porod; dapače vrlo spremna psihički i u svakom pogledu!
Vinogradska - treća sreća!
I moju priču imaš negdje, mislim da se tako zvala. Ja sam rađala carskim rezom, ali provela sam dosta vremena prije i poslije u intenzivnoj preko puta rađaone. Sve što sam čula i vidjela bilo je za svaku pohvalu, uključujući i moju operaciju. Najluđa ekipa i danas mi je žao što ne znam kako se zove ona divna anesteziologinja - starija plava žena s naočalama. Pamtit ću je cijeli život kako se veselila kada sam joj otkrila kako će se moj sin zvati.
I došla me potražiti kad sam ležala na odjelu i pitala me kako mi je bilo, kakvi su mi dojmovi.... Da ne povjeruješ!
Prije skoro tri mjeseca Sv. Duh. Super iskustvo. Ići ću opet tamo. Imaš priču na podforumu Priče s poroda (Matija-Božji dar).
prvi puta Petrova (dr Čorušić) super ,drugi puta Vinogradska(dr Devernay i sestra Iva i mm :D )još bolje
Rijeka, dva puta. Oba puta ista babica, isti doktor! 8) (Barem malo srece u mom pehistickom zivotu.) Sto da kazem, dodje mi da idem opet!! :D :D :D
nažalost neznam koje su babice bile prisutne ali ja sam oduševljena sa dr.Kernerom na Sv.Duhu
Rijeka, sestra Dijana cijelu smjenu (07-19) uz mene, puno mi je pomogla.
Doktor Ćuk se zatekao kod poroda ali u svojstvu promatrača, inače vrlo drag i pozitivan.
Inače, Dijana je bila i na porodima moje dvije prijateljice, isto su oduševljene!
Ja sam super zadovoljna sa porodom. Rodila sam na Sv.Duhu, ime babice ne znam niti doktora koji je bio na porodu, ali mlada doktorica koja me porađala se zove Alenka, i svi su bili ok. Kasnije na odjelu su mi i sestre također bile odlične i puno mi pomogle oko dojenja dok se nismo koliko toliko uštosile beba i ja. Ja nemam loših iskustava.
Alenka je babica i ona je i mene porodila.Lindsay prvotno napisa
![]()
Meni je isto taj dio bio najteži i super mi je kako je tebi sestra Andreja pomogla. Meni su samo usput, dok su prolazile kraj boxa, babica i doktorica vikale :"Mama, ne tiskati!" i bez ikakvog objašnjenja nestale u nepoznatom smjeru....sto se primalje Andreje tice, mislim da onaj dio oko izgona, u kojem ne smijes tiskati, a imas feeling da bi tiskala na usi da mozes, ne bih uspjela da nije bilo nje. trebalo mi je jako puno koncentracije upravo za taj dio. ona je bila vrlo mirna, dala mi je uputu prije samog truda i sve je proslo super, bez ijednog sava![]()
ja sam super zadovoljna.
ne znam kako se babica zove, a za doktoricu znam.
Imaš moju priču postanu...
Rijeka, u vodi, bez ikakvih sredstava protiv bolova, uz hormone za trudove. Sestra Ksenija mi je vodila porod. Sestra Silvana mi je pomogla da dodem tamo roditi. Doista mi je bilo kao u bajci. Muz i ja u zatamljenoj prostorijici i sestra Ksenija koja mi goovori sto kad trebam ciniti, Tek se na kraju skupilo jos doktora i sestara. Na kraju dolazi bebica koju veoma dobro osjecam kako pokusava izaci pa se vraca. Nakon vise neuspjelih pokusaja da izade, doktor me reze uz malo mog vikanja zbog boli. Nakon sto me prerezao, vise nista ne boli. Kada me sljedeci put napelo za tiskanje, osjetila sam kako bebica lagano klizi van i lamatanje njenih rukica i nogica dok prolaze. Odmah su je stavili na mene![]()
Petrova, jako ljubazni svi a posebno babica i doktorica kojoj nažalost ne znam ime. Porod za poželit.
Pa ne mogu se požalit imala sam stvarno divnu babicu,rodila sam u Sisku,i žena je stvarno bila divna.Doktor me obišao nekoliko puta i na kraju kod samog poroda.Ona me hrabrila ali nije bila stalno uz mene.Rekla je da je to nešto što moram sama obaviti i da mi ona ne može pomoći ali pred kraj je bila uz mene i držala me za ruku.Trudove sam imala 15 sati ali sad mi se to ne čini kao jako traumatično iskustvo a čini mi se da je ona tome puno pripomogla.
a ja sam rodila na carski...i dok sam cekala da udjem tj da me uvezu u salu, i u sali prije dubokog sna..svi su bili super, veseli, salili se, pricali sa mnom.Znam da nije za usporedbu, ali eto htjela sam napisati. I pohvaliti sve koji su tamo bili iako im ne znam imena (anesteziolozi, sestre itd)![]()
Petrova oba puta. Prvi put koma, ali je zato drugi bio čaroban![]()
Petrova, doktor Crvenković, babici sam nažalost zaboravila ime, dr. Tomić, dr. Belamarić, sve rađaonske sestre, sestre na odjelu babinjača, sestre na intenzivnoj za bebe, sve savršeno. Kad se samo sjetim koliko sam se bojala odnosa koji će imati prema meni (od silnih pročitanih horor priča iz Petrove i prepričanih iskustava) pitam se:
a) dali sam imala sreće;
b) dali su se stvari i u Petrovoj promijenile nabolje;
c) ili je možda imalo veze što sam cijelu trudnoću vodila kod Crvenkovića?Nadam se da je ovo pod b, da su se i oni malo "humanizirali".
Rijeka-svi doktori i sve sestre su fenomenalni.Tako topao ljudski pristup i razumjevanje da se bolje nemože ni poželjeti.Pohvale,pohvale i samo pohvale.Posebno ističem prof.Petrovića te doktora Prodana i Sindika. :D :D :D :D :D :D :D
SD, prije dva mjeseca - babica Alenka i dr. Matijević - bez rezanja i šavova (prva beba :D ), sve je bilo gotovo za manje od tri sata. Inače, da nije bilo njih mislim da bi mi bilo prilično koma jer sam rodila u predrađaoni (svi boksevi su bili puni) u prilično partizanskim uvjetima. Sljedeći puta, opet SD.
vinogradska, dr.mamić i sestre željka i nikolina
I prvi i drugi puta rodila sam u Merkuru i bila mi je super ekipa i na porodu i poslije :D :D :D !
dr. Šore ja mislim, ona je i meni bila....prekrasno biće! A šta se tiče ekipe za operaciju, pustili su Abbu , pjevali i plesali......Sanjica prvotno napisa