Kupila lijepu bijelu jaknu, ne jeftinu, i oprala ju normalno na 30, i sad je puna žutih flekova, veli mama da je možda od sušenja na radijatoru, kako da se riješim tih flekova?
Kupila lijepu bijelu jaknu, ne jeftinu, i oprala ju normalno na 30, i sad je puna žutih flekova, veli mama da je možda od sušenja na radijatoru, kako da se riješim tih flekova?
ne znam... probaj otić u kemijsku, možda oni imaju kakvu ideju...
nego - stvarno si skupu jaknu sušila na radijatoru???? :? :?
kakva jakna?
teksilna?
perjana?
bila je jednom tema gdje je bijela perjana jakna nakon pranja ostala flekava, ispalo da je masnoća od perja zaflekala materijal
Definitivno je od radijatora. Mislim da to nikak nećeš skinuti.
Ako je jakna impregnirana, a ako si stavila omekšivač može biti da je i od toga.
Pa što ti bi da jaknu staviš direkt na radijator?
Objesit na vješalicu i na kvaku od prozora iznad radijatora![]()
jel od perja ? ak je i meni se to desilo s curkinom s tim da sam ju ja objesila iznad radijatora. niš oprala sam ju ponovo i sve je otišlo. od tada ju sušim u sušilici, iako je moja sušilica koma pa mi jako malo osuši u jednom sušenju. ostatak sušim iznad radijatora ili još jednom ponovim sušilicu.
probaj ju splahnuti, zna biti i od sapunice. bez omekšivača....
ma sušila se na štriku 3 dana, i skinula ju, stavila ju na vješalicu, i na kupaonski radijator, kad mi je frka sve tak sušim, tak sam osušila jakni i jakni...jakna je 50% pamuk, ostalo poliestersko i poliamidno vlakno, punjenje 20% perje, 80% paperje, niš, ak ne naiđe neki bolji savjet, probat ću oprat još jednom, možda odeal kad će mi se osušit a zima ide
![]()
isto mi se desilo sa prekrasnom ,isto skupom jaknom koju nikada vise nisam mogla obuci koliko je bila zaflekana.
vise ne perem jakne od perja u masini.nosim ih na kemijsko.
Meni se to isto desilo sa jaknom punjenom perjem. Srećom je tamna, pa se ne vidi jako, ali...![]()
to ti je masnoća od perja, isto mi se dogodilo lani. :/ ...
nosila u kemijsko - prali ju 3x dok nije sve otišlo...
nikad perje u mašinu![]()
e da ova s kojom sam ja imala problema nakon toga više nije ispuštala žutilo, već ju dvije godine jednom tjedno perem u mašini, naravno u zimskom periodu 8)
i ja sam svoju od perja prala u masini, sva sreca pa je tamna, nisam imala pojma da se ovo moze desit
i ja sam prala u mašini...ali moja je crna
vidiš nisam pojma imala da perje ima masnoću i da to pušta
ovo je dobro znati ako je svjetlija jakna
i moja bijela pernata požutjela od masnoće s perja
morala sam odlučiti da mi to ne smeta :/
Da ne otvaram novi topic....
Čime mogu oprati okovratnik od jakne (zimska, onaj sjajni materijal) koji je potamnio od masnoće (kreme) sa kože lica odnosno zbog dodira sa kosom. (e jesam ga objasnila) Probala sam lagani detergent i voda, malo je bolje ali ne skroz...A ne da mi se nositi jaknu u kemijsku samo zbog okovratnika....pa ako netko ima malu tajnu velikog majstora ...
Krema za lice (pogotovo zimi, kad se namažem prst debelo)! Ja te kragne čistim isključivo vlažnom čarobnicom (krpa od mikrovlakana, bez deterdženta jer je nemoguće isprati). S tim si čistim ovratnik od mikrovlakana na jakni. Ne mogu reći da ode sve (srednje smeđa boja je osnovni materijal), ali ode 90%.ivano2 prvotno napisa
Moja svekrva dodaje malo octa. Ona ima pijesak sivu i isto joj se ne isplati svaki čas jaknu prati ili nositi na kemijsko...
X strah me opet oprat da ne bude i gore :/apricot prvotno napisa
I meni sa Leinim predivnim rozim kaputićem sa perjem :/