Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: upala pluća

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno upala pluća

Evo, zadesilo ma...
    S obzirom da gotovo nikad nisam bila bolesna, ne znam jesam li popila par puta antibiotik u životu, ovo mi je novo i nepoznato.
    Nakon tjedan dana lagane temperature, htjela sam zatvoriti bolovanje u petak, ali bila sam doktirici sumnjiva, pa me poslala na slikanje pluća. Ozbiljno me uplašila, jer me htjela poslati u bolnicu.
    Kako mi je muž bio na putu, djeca u vrtiću, nemamo nikog tko bi mogao uskočiti, dogovorili smo se da budem doma na strogom mirovanju i Sumamedu. Kašljem, boli me na leđima lijevi donji dio pluća, temperature nemam već danima.....ponekad teško dođem do zraka i vrlo se brzo umorim.
    Kako izgleda oporavak, odnosno što su indicije za eventualno ipak otići u bolnicu? Ja sam od onih kojim nikada nije nište, dobro sam, a u biti padam s nogu. Mislim da nisam objektivna po pitanju svog zdravlja, pa sam se ipak malo zabrinula. Čak je spominjala i svinjsku gripu...

Da li je netko prebolio, pa da mi zna reći koliko traje oporavak, kada će mi biti bolje?

Ma sada sam vidjela da sam stavila na zdravlje djece, a na na Zdravlje odraslih...
    Moderatirice selite...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

andreja kakvo je stanje? :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja imam nešto slično. Šmrcalica cca 10 dana, spustilo se prvo u grlo, pa sve niže, pa tamo negdje oko prsne kosti osječam da me škaklje. Temperatura do 38.8, kašalj iz dna duše, opća slabost, bole me pluća kompletna , ali sa strane leđa (osjetim kad kašljem), u Subotu sam dobila antibiotik, nisu me slikali. Ne sječam se kad sam zadnji put ležala, ali baš ležala tri dana u komadu. Djeca stavljaju sušiti veš i peru suđe. Nose mi lupocet, kuhaju čaj.
    Danas sam krenula iskašljavati, ali teškom mukom. Imam osječaj da budem pluća iskašljala.Kurim i dalje, ali do 37,8.
    Pijem Makcin 1 u 24 sata, imam za ukupno 7 dana.Na kontrolu su me naručila kad popijem tih 7 tableta.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam preboljela pred 12-ak godina kao studentica. To je bila virusna upala pluća, za razliku od ove klasične koja se razvije iz nepreležane gripe ili neke druge bolesti.
    Trebalo mi je dosta da shvatim da nešto nije u redu, dugo me mučio kašalj iz dubine tijela i nisam mogla od kraja udahnuti da me ne presječe u plućima. Povremeno bi me uhvatila lakša temperatura koja bi prošla kad bih odležala dan-dva, a ponovo se javila kad bih počela izlaziti.

Oporavak je u mom slučaju bio prije svega dosadan. Popila sam sumamed i nakon toga je trebalo ležati nekoliko tjedana (nisam više sigurna, ili 2 ili 4 :/ ) i ne raditi ništa, premda sam se zapravo osjećala sasvim dobro. Ali čim bih malo duže prošetala, javila bi se temperatura i tako sam ipak shvatila da treba ležati, čitati i čekati da prođe.

Zaključak - uposlite djecu i muževe (kad će vam se opet pružiti slična prilika? ), naručite knjige i dvd-ove i lezite u krevet dok vam doktor ne odobri da ustanete.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja ih imala 6, evo me ziva i recimo zdrava

treba odmarati, jesti jacu hranu i spavati na visem jastuku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •