Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: ostecenje ploda u 7 tjednu trudnoce HITNO

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno ostecenje ploda u 7 tjednu trudnoce HITNO

Pozdrav svima,

dugo me nije bilo, ali evo sada imam pitanje na koje hitno trebam odgovor.

Naime seka mi je trudna 7 tjedana i ginekolog joj je rekao da je plod ostecen i preporucio AB....
    na osnovu kojih pretraga ne znam, a i sumnjam da su ikakve i napravljene, pa me zanima moze li se na osnovu bilo kakve pretrage utvrditi da je plod ostecen i koliko bi pretrage ako ih ima trajale?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da bi dobar uzv dijagnostičar tu bio od koristi. Kombinirani probir? Triple test, duble? Amniocinteza?

Koliko traju pretrage? Nalazi za kombinirani su meni došli vrlo brzo, kroz nekih par dana. Na amniocintezu nisam išla, pa ne znam.

Dr. Kos u poliklinici Vili? Ukucaj u google pa razmisli. Eto, to mi prvo pada na pamet.

Sretno i vibram da ipak sve bude ok.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dr. Kos u poliklinici Vili
    Preporučam i ja, možda odmah ako je u prilici, jer se svi gore navedeni testovi rade kasnije.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni se malo čini preuranjenim za jednu takvu dijagnozu.
    Je li vidio srce kako kuca? Ikakvi dr.podaci?
    Vibram do neba da je doktor potpuno pogriješio i da je s bebicom sve u redu.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije neka pozitiva, ali nešto mislim, laičkom logikom, da ako se u 7. sedmici (dakle jako rano) na ultrazvuku vidi neko oštećenje ploda, da je to nespojivo sa spontanim održanjem trudnoće. :/

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako se može vidjeti oštećenje ploda u 7 tjednu???
    Ili kuca srce ili ne... a ako ne onda još ima šanse da je bila kasnija implantacija....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u 7.tt se jedva vidi plod, a kamoli oštećenja, mislim da se ovdje radi o srčanoj akciji, ja bih išla po drugo mišljenje i na drugi uzv ( govorim iz iskustva : moja beba je imala teška oštećenja koja su teško bila vidljiva ginekologu koji svakodnevno radi na patolgiji trudnoće, a radilo se o 14 tt; a što se tiče otkucaja : ako su na jednom pregledu bili vidljivi, a na drugom ne, mislim da se tu nema što čekati; ako je 1. pregled, onda bi bilo bolje počekati koji dan, jer nikad ne znaš koji dan je bila oplodnja i implantacija) držim fige da sve bude ok sa sekom i njenom bebicom

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala svima, potvrdile ste moja razmisljanja i sumnje.

mislila sad da to tako rano nije moguce utvrditi na osnovu obicnog ginekoloskog pregleda i uzv-a.....naime sestra je prije 3-4 tjedna bila na operaciji zuba, dobila je lokalnu anesteziju u zubno meso, odradila rtg zuba i nakon zahvatica pila neke konjske tablete za bolove.

ona je to doktoru rekla i on je odmah ko iz topa ispalio da je plod definitivno ostecen.....nevjerujem u to uopce, jer trebao bi znati da je jajasce tek bilo u fazi usadjivanja u maternicu, premalo jednostavno, rtg glave jednako mislim nebi trebao imati neku stetu po plod jos pogotovo jer svaki rengeolog pazi i stavlja zastitu na reproduktivne organe.

seka je na osnovu svih ovih stvari koje joj je doktor rekao toliko preplasena i sigurna u to da je bebica ostecena da ne mejnja svoju odluku.....a jaa, ja se ne mirim sa time i kopam ko manijak okolo da joj dokazem da nosi zdravu bebicu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

to što je beba bila mala dok je radila sve te pretrage i uzimala lijekove ne znači da zato nije došlo do problema jer je to faza razvoja i organogeneze i tada u ta prva 3mj(i prvim danima jednako)dolazi do oštećenja ako će do njih doći uopće(osim u nekim posebnim slučajevima može doći i kasnije u trudnoći).
    to međutim zaista ne znači da s djetetom nije nešto uredu,i svakako neka sestra ode po još jedno mišljenje.zamoli ju reci joj da je to za tebe,vjerovatno će te poslušati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako je trudna 7 tjedana po zadnjoj menstruaciji to je u stvari 5 tjedana!
    A zahvati na zubu su uslijedili prije 3-4 tjedna tj. ili prije faze implantacije ili neposredno nakon implantacije. U oba slučaja još vrijedi pravilo- sve ili ništa. Lokalna anestezija definitivno nije štetna, doza za zrečenje zuba je također minimalna. Pitanje je samo koje je lijekove uzimala.
    Možda da nazove Zavod za kliničku farmakologiju na Rebru:
    Tel. 2388 275 ili 2388 288

e-mail: klinfarm@zkf.hr i pita njih za mišljenje ovisno o vrsti, dozi lijekova i tjednu trudnoće.
    Neka pokuša prethodno po datumima rekonstruirati trajanje trudnoće.

PS. Moja je mama sa mnom u trbuhu u 7-om tjednu "slikala" pluća.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih ti preporučila (iz vlastitog iskustva) da pokušate otići na Merkur kod dr. Duića. Još jedno mišljenje nije na odmet.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ja ne vjerujem da postoje takvi doktori-ginekolozi! Tako isplaše jadnu ženu i bez ikakvog razloga (osim njegovog nagađanja) joj kažu da je plod oštećen (!?), mislim katastrofa .

Samo primjera radi, tako su isplašili moju kolegicu s posla, njen ginekolog joj je isto rekao nešto u tom stilu da on vidi da će joj dijete biti defektno i da bi trebala ići "na čišćenje" (pazite koji termin on koristi! grozno!), a ona je rekla da će još pričekati, jer bebica je još bila jako malecka, bila je trudna svega 2 mjeseca i još se nije moglo vidjeti puno na ultrazvuku.
    I naravno, mjesec dana nakon toga je na kraju sve bilo u redu, rodila je kasnije potpuno zdravog dečkića... Da je bila imalo labilnija... ne bi se njena bebica nikad ni rodila...

Zato u takvim i sličnim slučajevima, obavezno otići po još jedno mišljenje...

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

definitivno nek potraži i drugo mišljenje. i sretno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Može se napraviti pretraga korionskih resica mislim negdje oko desetog tjedna, to je puno prije nego što može amniocinteza.

Vibram da sa bebom sve bude ok

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja kuma radi kao radiolog, što znači da je u zračenju svaki dan. Naravno da nije odmah skužila da je trudna jer su imali nekih problema i već je imala dogovoren termin za umjetnu oplodnju pa nije niti obračala pažnju na neke simptome i kada je skužila da je trudna bila je sva u panici zbog zračenja i bebe. Na to joj je jedan doktor objasnio da se u ranoj ranoj fazi trudnoće zapravo priroda pobrinula da sve bude ok i da ukoliko s bebicom nešto nije dobro, jednostavno se neće dobro primiti i tijelo će je samo odbactiti i da se nemora brinuti. Naravno rodila je živu i preživu zdravu curu!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da su puno veće šanse da je s bebicom sve ok, nego da nije, tako da se nadam da ćeš smiriti sekicu da sačeka još malo jer prerano je da se u tom tjednu trudnoće može utvrditi ošttećenje ploda...ili ima ili nema srčane akcije- to je sve što se može reći.
    Držim fige da je bebica dobro i da će sestra ipak strpljivo sačekati

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Ma ja ne vjerujem da postoje takvi doktori-ginekolozi! Tako isplaše jadnu ženu i bez ikakvog razloga (osim njegovog nagađanja) joj kažu da je plod oštećen (!?), mislim katastrofa .

Samo primjera radi, tako su isplašili moju kolegicu s posla, njen ginekolog joj je isto rekao nešto u tom stilu da on vidi da će joj dijete biti defektno i da bi trebala ići "na čišćenje" (pazite koji termin on koristi! grozno!), a ona je rekla da će još pričekati, jer bebica je još bila jako malecka, bila je trudna svega 2 mjeseca i još se nije moglo vidjeti puno na ultrazvuku.
    I naravno, mjesec dana nakon toga je na kraju sve bilo u redu, rodila je kasnije potpuno zdravog dečkića... Da je bila imalo labilnija... ne bi se njena bebica nikad ni rodila...

Zato u takvim i sličnim slučajevima, obavezno otići po još jedno mišljenje...
    Na žalost postoje takvi doktori ginekolozi. Meni je njih nekoliko reklo da će mi dijete najvjerojatnije imati teške malformacije, ali nisam se dala. Tražila sam i drugi i treće i deseto mišljenje. Srce mi je govorilo da je sve u redu. Naišla sam na divnog doktora, koji me je bodrio kroz cijelu trudnoću. Uglavnom, sada imam živog i zdravog sina od 9 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda da ode na pregled kod prof.Podobnika,za njega kažu da je stručnjak za te stvari

jogobela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Svakakvih ginekologa ima,vjerujte mi!Sad sam u 7 tj.trudnoće,a u 5.tj. bila sam na pregledu kod jednog cijenjenog ginekologa koji me tako prestrašio jer mi je rekao da se još ništa ne vidi na utz i napisao mi već missed ab.Nije ni spomenuo da je možda prerano i da pričekamo.Gotovo,po njemu.Ja u komi.Za 4 dana išla sam po drugo mišljenje i vidjelo se srce!!!Možete mislit kako mi je bilo ta 4 dana!Tako da bi definitivno savjetovala tvojoj sestri da ode kod još nekoga!

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Meni je bila prazna gestacijska vrećica, kao i jednoj mojoj prijateljici. Beta nije pravilno rasla, a drugoj prijateljici je bilo kao Yogobeli - isto su joj rekli da ide na kiretažu, žena se rasplakala, pa joj je dr. dao da dođe za pet dana i kad tamo - beba! Danas je prekrasna, živa, zdrava četverogodišnjakinja. Možda da tvoja sestra ipak potraži još koje mišljenje i još da malo pričeka. I nek joj je sa srećom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •