Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako izgleda proljev kod dojene djece iznad 1 god

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno kako izgleda proljev kod dojene djece iznad 1 god

možda je naslov čudan ali G nikada nije imao proljev...ima 16 mj, doji još uvijek i jučer navečer i danas jedna čudna smjesa u peleni koja jaaaako i drugačije smrdi i sumnjam na proljev...i inaće zna imati mekše stolice ali su uvijek pune nekih sitnih komadića ali ovo je onak tamnije smeđe i ne vidim komadiće...inaće je dobrog općeg stanja uz povremeni kašalj koji se vuče već dosta dugo- nakašlje se cca 5 puta dnevno i cca 2 put preko noći (ne znam jel to neki znak za uzbunu jer nije nikada bio bolestan)...

dakle molim vas malo opisnih slika proljevčića vaše dječice i pokoji savjet...samo mi nemojte reć da jurim doktoru

hvala

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako i je proljev, mislim da nije toliko bitno detektiati kako izgleda, nego koliko ima takvih sumljivih stolica na dan?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

za proljev bi morao imati barem 3 stolice dnevno, rjeđe nego inače.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

dakle ako je njegovo jedno i jedino kakanje na dan takvo, to znaći da nije proljev??? ako sam dobro shvatila...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je proljev češća i drugačija stolica nego inače (češća je 4-5 dnevno jer mi nekad imamo i 3 normalno). Drukčija podrazumijeva količinu i gustoću. A proljev mi je i ako ima stolicu ubrzo nakon obroka, i u njoj prepoznam ono što je pojeo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mekana stolica moze biti znak da cijete ima candidu

neprobavljeni komdici hrane imaju veze sa nefunkcioniranjem enzima i mozes imati u igri porozna crijeva

uzrok su cjepiva i oralna upotreba antibiotika

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma, da, cjepiva su kriva i za ratove u svijetu

'porozna crijeva'?

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

aaaaa??? znala sam da ću se samo ubedirat...pa G nerijetko ima rjeđu stolicu a i nerjetko vidim u njoj (i kad je tvrda) komadiće hrane ali to je zato jer on guta komade ponekad...nadam se da je zato a ne da ima bilokakve dijagnoze...u svakom slučaju danas je normalno kakao i ono očito nije bio proljev...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jedan tata,stray_cat ima takvo iskustvo i sad na hladno puše.

GrgurovaMama proljev sam po sebi nije nije loša stvar,nego dobar način da se tijelo oslobodi toksina.Problem je samo ako traje dugo i obilno zbog dehidracije.
    Kako je kod vas bila jednokratna sumnjiva stolica mislim da nema brige.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ne boj se. samo pazi na hidraciju.

proljev užasno smrdi!!!

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo da prijavim da od jučer znam kako izgleda proljev...uhvatila ga neka crijevna viroza...ajme to je prestrašno...mučio se dan i pol i konačno sam sada stoposto zahvalna na našem dojenju koje još traje jer da nije bilo cice i mog mlijeka, sigurna sam da bi završili na zaraznoj na infuziji...nije mi žao niti jedne neprosvane noći zbog dojenja, nit ijednog šarafljenja po cicama, niti jedne upale, ničega...boguhvala što smo imali cicu u ovakvom trenutku...

ovo je naša prva viroza i moje dijete je bilo neprepoznatljivo...temperatura, povraćanje, proljev a još uz to i kašalj...18 mjeseci ništa i jučer sve odjednom...jadničak moj...ali danas je već puno bolje...proljeva nije bilo od noćas oko 3...nadam se da ni neće...sad samo moramo polako vratit snagu...

i da, uuuuužasno smrdi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •