-
kako izgleda proljev kod dojene djece iznad 1 god
možda je naslov čudan ali G nikada nije imao proljev...ima 16 mj, doji još uvijek i jučer navečer i danas jedna čudna smjesa u peleni koja jaaaako i drugačije smrdi i sumnjam na proljev...i inaće zna imati mekše stolice ali su uvijek pune nekih sitnih komadića ali ovo je onak tamnije smeđe i ne vidim komadiće...inaće je dobrog općeg stanja uz povremeni kašalj koji se vuče već dosta dugo- nakašlje se cca 5 puta dnevno i cca 2 put preko noći (ne znam jel to neki znak za uzbunu jer nije nikada bio bolestan)...
dakle molim vas malo opisnih slika proljevčića vaše dječice i pokoji savjet...samo mi nemojte reć da jurim doktoru
hvala
-
Ako i je proljev, mislim da nije toliko bitno detektiati kako izgleda, nego koliko ima takvih sumljivih stolica na dan?
-
za proljev bi morao imati barem 3 stolice dnevno, rjeđe nego inače.
-
dakle ako je njegovo jedno i jedino kakanje na dan takvo, to znaći da nije proljev??? ako sam dobro shvatila...
-
Meni je proljev češća i drugačija stolica nego inače (češća je 4-5 dnevno jer mi nekad imamo i 3 normalno). Drukčija podrazumijeva količinu i gustoću. A proljev mi je i ako ima stolicu ubrzo nakon obroka, i u njoj prepoznam ono što je pojeo.
-
mekana stolica moze biti znak da cijete ima candidu
neprobavljeni komdici hrane imaju veze sa nefunkcioniranjem enzima i mozes imati u igri porozna crijeva
uzrok su cjepiva i oralna upotreba antibiotika
-
ma, da, cjepiva su kriva i za ratove u svijetu
'porozna crijeva'?
-
aaaaa??? znala sam da ću se samo ubedirat...pa G nerijetko ima rjeđu stolicu a i nerjetko vidim u njoj (i kad je tvrda) komadiće hrane ali to je zato jer on guta komade ponekad...nadam se da je zato a ne da ima bilokakve dijagnoze...u svakom slučaju danas je normalno kakao i ono očito nije bio proljev...
-
Osoblje foruma
Jedan tata,stray_cat ima takvo iskustvo i sad na hladno puše.
GrgurovaMama proljev sam po sebi nije nije loša stvar,nego dobar način da se tijelo oslobodi toksina.Problem je samo ako traje dugo i obilno zbog dehidracije.
Kako je kod vas bila jednokratna sumnjiva stolica mislim da nema brige.
-
ma ne boj se. samo pazi na hidraciju.
proljev užasno smrdi!!!
-
samo da prijavim da od jučer znam kako izgleda proljev...uhvatila ga neka crijevna viroza...ajme to je prestrašno...mučio se dan i pol i konačno sam sada stoposto zahvalna na našem dojenju koje još traje jer da nije bilo cice i mog mlijeka, sigurna sam da bi završili na zaraznoj na infuziji...nije mi žao niti jedne neprosvane noći zbog dojenja, nit ijednog šarafljenja po cicama, niti jedne upale, ničega...boguhvala što smo imali cicu u ovakvom trenutku...
ovo je naša prva viroza i moje dijete je bilo neprepoznatljivo...temperatura, povraćanje, proljev a još uz to i kašalj...18 mjeseci ništa i jučer sve odjednom...jadničak moj...ali danas je već puno bolje...proljeva nije bilo od noćas oko 3...nadam se da ni neće...sad samo moramo polako vratit snagu...
i da, uuuuužasno smrdi....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma