-
Ovo što sam napisao ne zadire u nikakve podatke o djeci nego mi nije jasna funkcija Centara kad ga njegove vlastite podružnice ne obavještavaju o djeci i Cetar njima ne dostavlja molbe.
Očito da je obavezo pisanje 80-tak molbi i slanje na sve centre i podružnice. Koja je onda funkcija regionalnog centara?
Zašto moj Centar nezna podatke o postojanju djece na trenu bilo gdje u Hrvatskoj koja zadovoljavaju onome što sam naveo prilikom procjene za postupak posvajanja djeteta.
Ukoliko sam se ja i moja obitelj izložila davanju svojih iskaza putem psihotestova, provjera, obilaska životnog prostora gdje je problem kad postavim pitanje vezano za potencijalno dijete koje je u postupku posvajanja?
Zar ja sa obitelji mogu biti na vjetrometini, a kad pitam gdje su djeca tad nije dozvoljeno iznošenje ikakvih podataka, te me nitko nije obavezan obavijestiti da postoji djete za posvojenje.
Danas sam razgovarao s jednim lokalnim centrom koji nema pojima da mi postojimo, jer njihov nadležni centar ih nije izvjestio, a u nadležnom centru pak nezanaju dali u toj podružnici postoji dijete.
Inače u toj podružnici je bilo četvero djece koje su bili u statusu posvojenja, a za koje nismo bili pozvan na razgovor niti kontaktirani u zadnjih 4 mjeseca.