Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Porod - zagrebacka rodilista

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Porod - zagrebacka rodilista

Citam teme i forume iz proslih mjeseci i godina i hvata me jeza!!

Molila bi ako itko ima nedavnih iskustva sa bolnicama u Zagrebu koje su sklone nenasilnom porodu (ne rutinski epi, beba na prsa i rooming in, partner samnom tijekom cijelog poroda ) da mi posalje svoj komentar.

Moj partner je stranac i imam mogucnost roditi vani, ali bi radije bila blize svojima u ZG. No, strah me je da bi se mogla prilicno usositi sa tom odlukom. Uzasno mi je bitno da je on samnom tijekom cijelog poroda i da mi nitko ne namece procedure radi rutine.

Termin mi je u veljaci, trudnoca zasad bez ikakvih problema tako da i sanjam o nekompliciranom porodu. Hvala unaprijed na pomoci!

srecica editirala naslov teme

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa obzirom da je naslov sv.duh ja se javljam jer sam tamo rodila na proslu staru god i mogu reci da sam bila zadovoljna i da bi opet isla gore. mene jesu malo rezali ali moram priznati da nisam dosla sa nekim svojim zahtjevima, prva beba pa zbunjenost ucinila svoje, no nisu mi nista na silu radili bez razgovora, cak ni sa dripom nisu krenuli odmah vec nakon 17 sati jer se nikako nisam otvarala a porod je krenuo sam pucanjem vodenjaka pa sam rodila nakon 20 sati. al eto da ima i slucajeva da ne rezu rutinski je moja dobra frendica koja je rodila prije 7 mj, prvorotkinja isto, 7 sati ,bez epiziot, epid. ili dripa jer je porod fino tekao sam po sebi.
    bebu sam odmah dobila na prsa 45 min, muz bio samnom, a prvi podoj je bio cim su me stavili na odjel i od tad se ja i moja beba nismo odvajali vec samo dojili.
    moja su iskustva dobra.
    zelim ti lijep porod kakav si si zamislila bez obzira sto odlucila

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Editirala sam naslov, obzirom da se pitanje ne odnosi iskljucivo na SD.

Kunigunda dobro dosla na forum.
    Nazalost odgovor na tvoje pitanje nije jednostavan jer su iskustva razlicita, i mi smo razlicite ... niti jedno rodiliste u Zagrebu recimo nema mogucnost da partner/partnerica bude uz tebe cijelo vrijeme. Obicno se svede na to ako dodes prerano u rodiliste, da si ti u predradaoni a pratnja u cekaonici, i tek kad si vec blizu izgona te sele u box i zovu pratnju.
    Na ovom pdf-u svako rodiliste ima svoj topik pa neke detalje mozes saznati citajuci ih.
    U svakom od rodilista mozes izbjeci epi, mozes dobiti bebu na prsa nakon poroda, ako se ne varam samo SD ima rooming-in.

A ako se i odlucis na kraju roditi negdje 'vani' uvijek se mozes nakon poroda vratiti u Zagreb tako da mislim da ti to ne bi trebala biti prepreka.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Zahvalna sam vam na iskustvu i odgovorima. Neminovno, uvijek nam losa iskustva dodju kao prva vijest. Ja sam imala (ne)srecu ici na porodiljni tecaj u Engleskoj, pa mi je postalo dosta jasno koliko si cijeli porod mozes olaksati ako nisi pod stresom i ako je partner sa tobom (ako to, naravno, i zelis). Zato me samo zanimaju nedavna iskustva jer znam da se i kod nas stvari (polako) mijenjaju.

Ja nemam nekih velikih prohtjeva u planu, voljela bi samo da samnom razgovaraju i nista ne rade rutninski. BTW, moj partner ne prica hrvatski...ima li netko slicnog iskustva iz radjaone??

SD nekako zvuci najprimamljivije za sada, pa ako jos tko ima nedavnog iskustva bila bi vam zahvalna da mi javite.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sestra mi je danas rodila u Zajčevoj, Merkur. Potpuno prirodan porod, prvo dijete, bez epiziotomije. Ona prezadovoljna.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cestitike sestri, pravi Bozicni poklon! :D Hvala najljepsa na odgovoru.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Bok curke. I ja imam pitanje vezano uz ZG rodilišta.
    Naime, iako sam inače iz ZG-a, trenutno živim u Rovinju. Ipak, zbog blizine obitelji i sličnoga ozbiljno razmišljam roditi u Zagrebu (Rijeka je isto bila opcija). Planirala sam mjesec dana prije termina doći u ZG i prijaviti se u neku od bolnica (trenutno se dvoumim između SV. Duha, Petrove i Merkura). Da li je moguće da se mjesec dana prije termina prijavim u neku od navedenih bolnica iako imam prebivalište u Istri? Da li je mjesec dana dovoljno? Koju od navedenih bolnica (a može i neka druga) bi mi vi preporučili? Hvala na odgovorima..

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bi definitivno preporučila Vinogradsku. Sve je bilo odlično, od kuharica i čistačica, do sestra i doktora. Samo porod, super, moj dragi cijelo vrijeme sa mnom. Uglavnom, nemam lošu riječ.
    Tisa-Iskra, mislim da neovisno o mjestu stanovanja možeš roditi u Zg. Ja sam se u bolnicu javila mjesec dana prije, iako je dobro možda na one zadnje preglede ić u bolnicu...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joooj, a ja (lani) mislila iz Zgb ići u Rijeku

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Hvala na odgovoru. Sestra i ja (ona ima termin 1,5 mj prije mene) smo odlučile ići na sv. duh, pa kud puklo da puklo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •