-
Da malo podignem ovu temu. Došle su mi pod ruku sve 4 knjige u knjižnici,pa pošto ne mogu dočekati nove epizode True blooda bacila se ja na čitanje.Imala sam baš predrasude prema ovim knjigama pa moram reći da su me uspjele i razočarati i oduševiti i iznenaditi. Mislila sam da je ovo tinejđerska i to loša literatura,a prva mi knjiga i odgovara ovom dojmu
(dijalozi katastofalni,priča sladunjava i nategnuta, Edward pregrozan ,ukočen kao da ima metlu in the ass). Druga i treća knjiga su me baš iznenadile. U drugoj puno manje groznih dijaloga,a puno više opisa unutrašnjih Belinih stanja uz zanimljiv preokret u radnji uvođenjem Jacoba u ljubavni trokut. Svidjela mi se i paralela sa Orkanskim visovima u trećoj knjizi povezana sa Jacobom koji mi je definitivno najdraži lik.
Onda četvrta knjiga odmak od svega do sada. Prvih 250 stranica mi izgleda kao horor
(Belina trudnoća),a onda mi roman prelazi baš u fantasy literaturu jer ljudskih likova gotovo više i nema,a i okruženje se totalno odmaklo od high school ugođaja prve knjige.Onaj zadnji sukob sa Volturima mi je bacao na Tolkienove mitske sukobe iz LOTR. I to je to,čini mi se da tu ima štofa za još jednu knjigu;Jacob i Renesme,Volturi. Uopće ne znam zašto sada tu lamentiram o svojim dojmovima,ali dok su još ovako svježi,poželjeh ih podijeliti s vama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma