Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: Patronažna sestra

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Patronažna izvaga bebu?? Meni dobro da je uopće došla
    pogledala ga s vrata, vidjela kako dojim, mdla broj od pedijatrice i pokaza mi kako njegovati pupak. Nakon te "njege" pupka, malac je bio 2x na lapizaciji. Vodila sam ga starog 5 dana na +45 (pretjerujem, ali u autu je možda bilo i više) u DZ među bolesnu djecu

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa svaka patronažna bi trebala izvagati bebu, barem povremeno da vidi kako beba napreduje, koliko znam postoje neke aproksimativne vrijednosti od-do koliko bi beba trebala dobiti u nekom vremenskom roku na kilaži. Za moju curicu nije mogla vjerovati da je dobila 10 dkg u roku 24 sata od otpusta iz bolnice. A nama dojenje taman krenulo zadnji dan u bolnici, pa je beba bila vrijedna kao mala pčelica :D
    Da, meni je patronažna rekla da ne zujim puno po kući da moram odmarati, bez obzira kako se dobro osjećala .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja sveukupno došla 2 puta i o samo zato jer sam ju zvala

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nema svaka patronažna vagu. moja nije imala. dijete smo vagali kod prvog posjeta pedijatru s mjesec dana.

napredovanje, odnosno uspješnost dojenja se može vidjeti kroz broj popišanih i pokakanih pelena.

meni je pomogla oko pupka i prvi puta je ona okupala bebu.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

napredovanje, odnosno uspješnost dojenja se može vidjeti kroz broj popišanih i pokakanih pelena.
    U pravu si. Mi smo bili zbunjeni jer nam beba zbilja puno kaka i piški i pitali smo patronažnu da li je to u redu, da nema slučajno proljev (tek smo tjedan dana roditelji pa još moramo puno učiti).
    Rekla je da je čisto normalno ako dojena beba kaka i 12 puta dnevno, a mi se zabrinuli kad se ta brojka nama popela na otprilike 8 puta tokom dana.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moja patronažna je vagala malog i od izlaska iz bolinice je izgubio 60 g u tri dana i onda je počela pričati kako je on velik (rođen je s 4210 g) i da ona ne zna kako će on napredovati i počela je o nadohrani... Uglavnom, pedijatrica ga je isto vagala i rekla da je sve u redu, da će ga vagati s mjesec dana i vidjeti napredak. Patronažna se začudila što mi pedijatrica nije savjetovala nadohranu...
    Kada bebe isključivo doje, ne treba ih vagati svaki čas, mene je patronažna tako naživcirala, i unijela mi je nemir i nepotrebnu brigu...mali je fino dojio, ima dosta mokrih pelena, baš je zadovoljna beba....Sada se baš fino ubucio....
    Idući put ću reći patronažni kada dođe: hvala i doviđenja!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čudnih li patronažnih..Ufff..Ko njih zapošljava..
    Eto, moja patronažna mi je došla pogledala kako dojim, pogledala pupak, objasnila mi neke stvari,vagala mi bebu.Ja sam imala velik problem jer kada sam bila u bolnici M se rodila sa 4400g i u bolnici je super napredovala na sisi, samo je sisala, kada smo došle doma gubila je na kilaži koda uopće nije jela..Morala sam na dohranu, kroz dan je sisala navečer dohrana i super je onda bilo sve dok nije u potpunosti izgurala sisu iz svog "jelovnika"..Drugi puta mi je donesla elektronsku vagu za bebe pa sam ju vagala i zadnji dan mi je pokazala kako ju kupati..Nikakve kreme, ulja da stavljam, rekla je čim prirodnije neka sve bude pa čak i da ju u kamilici tu i tamo malo operem,bila je zlatna...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj poliona prvotno napisa
    moja patronažna je vagala malog i od izlaska iz bolinice je izgubio 60 g u tri dana i onda je počela pričati kako je on velik (rođen je s 4210 g) i da ona ne zna kako će on napredovati i počela je o nadohrani... Uglavnom, pedijatrica ga je isto vagala i rekla da je sve u redu, da će ga vagati s mjesec dana i vidjeti napredak. Patronažna se začudila što mi pedijatrica nije savjetovala nadohranu...
    Kada bebe isključivo doje, ne treba ih vagati svaki čas, mene je patronažna tako naživcirala, i unijela mi je nemir i nepotrebnu brigu...mali je fino dojio, ima dosta mokrih pelena, baš je zadovoljna beba....Sada se baš fino ubucio....
    i ja cu rec hvala i doviđenja, bila sam malo u bedu jer mlijeko nikak da dođe al nije mi padalo na pamet odustajat. a ona mi samo paniku napravila, sa glupostima o svaka 4 sata, nesmes jest to, to i to - nis. okupala malog u hladnoj vodi, vristo je ko nikad,a ja mislila kaj se ne voli kupat - mi ga istu vecer kupali - uzivao je. cura stvarno nije znala svoj posao, al bila je draga - samo kaj ti to nis ne koristi. drugi put pa - pa.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    i ja cu rec hvala i doviđenja, bila sam malo u bedu jer mlijeko nikak da dođe al nije mi padalo na pamet odustajat. a ona mi samo paniku napravila, sa glupostima o svaka 4 sata, nesmes jest to, to i to - nis. okupala malog u hladnoj vodi, vristo je ko nikad,a ja mislila kaj se ne voli kupat - mi ga istu vecer kupali - uzivao je. cura stvarno nije znala svoj posao, al bila je draga - samo kaj ti to nis ne koristi. drugi put pa - pa.
    Joj daj, dok počnu govorit što sve ne smiješ jesti ne slušaj jedi što god hoćeš samo ne baš previše piti gazirana..To sve zbog grčeva u dijeteta, moja kolegica se svega pridržavala pa joj je dijete imalo grčeve, o tome se ne može odlučivati i ja sam se pridržavala na početku pa nije imala grčeve a poslije sam sve jela pa je bilo isto sve ok..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kada bebe isključivo doje, ne treba ih vagati svaki čas, mene je patronažna tako naživcirala, i unijela mi je nemir i nepotrebnu brigu...mali je fino dojio, ima dosta mokrih pelena, baš je zadovoljna beba....
    Točno to. Koliko s jedne strane mogu biti od pomoći patronažne sestre, toliko i još više mogu odmoći.
    Meni je ovo sad treća beba i danas ga je vagala i od izlaska iz rodilišta vratio se na svoju porođajnu težinu. Mlijeka imam i on jako lijepo papa i ja ga želim dojiti. A ona meni od prvog puta kad je kročila u kuću priča o tome kako imam pravo na besplatan (kršitelj koda) jer mi je treće dijete. Još prvi put sam joj se zahvalila na informaciji i jasno i glasno rekla "dojenje i ništa drugo". Ni danas nije taj dio preskočila, tim više što je malički dobio, po njoj, premalo.
    Ok, ja prihvaćam činjenicu da možda je to malo (170 gr. u dva tjedna), ali i prvo dvoje djece su mi prvi mjesec dobile jako malo na težini, a onda kad je krenulo, krenulo je. I da sam tada slušala patronažne sestre vjerojatno ih ne bi dojila po dvije godine.
    Znam da moram biti i oprezna, ali on meni uredno kaka, piški, spava, budan bude....pa čemu da se bespotrebno brinem?!

Nadam se da će do sljedećeg utorka (kad ponovo dođe sestra s vagom) dobiti više.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pitanje u vezi s dolaskom patronazne. Zanima me dali kada rodim ja trebam pozvati patronaznu ili ju salje bolnica nakon moga proda i koliko je dugo potrebno da ona dolazi

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj aquinta prvotno napisa
    Pitanje u vezi s dolaskom patronazne. Zanima me dali kada rodim ja trebam pozvati patronaznu ili ju salje bolnica nakon moga proda i koliko je dugo potrebno da ona dolazi
    U Zagrebu bolnica javi Domu zdravlja u tvom kvartu i onda oni šalju patronažnu. Ali to zna potrajati i može se dogoditi da patronažna dođe tek nakon 7 dana.

Zato je bolje nazvati svoj dom zdravlja čim dođete doma iz rodilišta. Ja sam svoju patronažnu nazvala u cca 36. tjednu trudnoće, ona me posjetila i preporučila šta da kupim za njegu pupka. Također mi je savjetovala da joj se javim čim dođem doma iz rodilišta i da će doći sljedeći dan. Da sam čekala službenim putem, možda bi pupak do dolaska patronažne već sam otpao, već bi ga i sama okupala pa mi patronažna ne bi ni trebala.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja živim u malom mjestu tako da su u DZ znali kad sam rodila bez da im je itko javio
    Patronažna mi je bila super,dolazila je 4 puta u mjesec dana tj. do cijepljenja jer im je navodno tako određeno,ali je rekla da je slobodno zovem ako što trebam. Ništa mi nije spominjala nikakve čajeve niti svako koliko trebam hraniti dijete,samo mi je savjetovala da to bude što češće jer je malecki imao malo povišen bilirubin,pregledala mu svaki put pupak i očistila ga,savjetovala mi i široko povijanje zbog kukova,popila sa mnom sok i kavu i to je to -prednosti malog mjesta...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •