Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: trazim vasa iskustva

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno trazim vasa iskustva

Ako ova tema vec postoji onda vas molim da je prebacite,
    naime, zanimaju me vasa iskusvapri uspavljivanju djece,kako ste ih navikli i u kojoj dobi. moj beba ima 3,5 mj i nekako mi se sve pobrkalo, navikao je na uspavljivanje u sjedalice i da ga se ljulja, a ja za to nemam snage, pogotovo kad mi se probudi po noci, a budi se svaka 1,5-2 sata na sisanje pa zna ostati budan,i preko dana isto takom teskoda zaspe..pokusavam uspostaviti nekakvu rutinu. imala samje,alis 2 mjeseca smo morali putovati i iseljavati se tako da sam mu poremetila red...kako sad??
    jos nesto,tesko da sisadokje budan,mora biti pospan!! evo ga place,trcim..

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja mlađa je iste dobi. Mi imamo raspored par dana pa se sve poremeti pa opet imamo raspored....
    Ne budi se tako često. Obično prespava noć. Nekad jednom ili dva puta traži sisati.
    U zadnje vrijeme je postala jako aktivna u zoru. Spava do 5, a onda bi tulumarila. Posadim ju na sisu i nastavim spavati. To obično pali. A kad i dalje plače i taži pažnju, uzmem neku igračku i u polu snu mašem s njom, sisa je i dalje vani pa se sama posluži kad joj dosadi igračka. Samo ju polegnem dovoljno blizu sebe.
    Ja imam pravilo da sa svojima ne razgovaram prije 7 h u jutro. Kad mlađa traži sisati, bez riječi ju dignem i stavim na sisu. Sa starijim isto. Ako nešto treba po noći (rijetko se budi), sve obavljam šutke jer sam s njim primjetila da ako počnem pričati, on se još više razbudi i tek onda kreće plač i dernjava. Smirujem ih maženjem i laganom masažom. I ne palim svjetlo.
    Ne znam koliko sam ti pomogla jer su moji obadvoje stvarno dobri spavači pa i nemam baš nekog velikog iskustva sa noćnim tulumima.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a ponekad mislim da je moj mali mozda takve naravi..ali stvarno prije putovanja, kad se sjetim ,super je bilo, vrijeme za spavanje je bilo u 7, i lijepo smo imali rutine,malo igranja, pa se okupamo, onda lijepo ga samo stavim kraj sebe na krevet, dam mu dudu, i on se sam uspava, ponekad citam mu pricu, a ponekad i ne stignem nista procitat. ali otkad smo otputovali, kupila mu krevetic,pa sam ga stavljala da u njemu spava, ali svake,bas svake veceri,kad ga stavim pocne dernjava, i to po sat vremena, i budem kraj njega, tjesimga,sapcem mu u uhu da sam kraj njega,i to mirno,a on i dalje se dere..i sto je najgore, cak se ne da nosati,kad ga nosim da ga smirim,onda pocne jos vise. ne znam dali sam ga preplasila tom naglom promjenom,jer je spavao sa mnom,onda odjednom promjena kuce i mjesta spavanja..onda sam ga ipak vratila kraj sebe da spava, ali naravno kadje vrijeme za spavanje i dalje place, pa ga stavimu sjedalici i moram ga vuci naprijed,nazad a ne ljuljati ,samo to jedino upali,i tako ce zaspati,a ja ako tako nastavim, plus ovih bolova u ledima, cu dobiti i upalu ramena :shock: ..evo sad je isto pola sata se derao "jer je umoran i trebao bi spavati" i nista dok se nije isplakao u moje narucje i umirio se i zaklopio okice,pa sam stavila neku lagane zvukove prirode i stavila ga na krevet i zaspao je. mislim da ga pocnem navikavati na te umirujuce zvukove za vrijeme spavanje, mozda to pocne asocirati sa spavanjem??? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •