Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 115 od 115

Tema: smanjili su vam placu?necete dobiti bozicnicu?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Zubic vila"]
    Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Kada bi morali birati da li da vam smanje plaću ili da vam kolega ostane bez posla, što biste odlučili?
    Nitko nije nakon ovog posta odgovorio Andreji na ovo dosta zanimljivo pitanje. Odgovor zapravo najbolje može reći koliko smo osjetljivi na druge.
    a što da odgovorim . Što vrijedi da ja jedna pristanem kada nitko od mojih kolega ne bi pristao . Ljudi se ne žele odreći pola božićnice a zamisli da im se predloži da se odreknu 20-30% plaće da mu neki kolega ne ostane bez posla. Vjerojatno bi svi redom rekli neka se odrekne onaj koji ima najviše ili koji se toga dosjetio . Kod nas su bili takvi komentari kada smo pokušavali sakupiti od svakog po 50 Kn za npr. rođenje, smrt, rođendan, neku donaciju itd. U ovih 15-tak godina novce su dali svi samo jednom i to za vjenac.
    Ma najbolje bi bilo da sam umjesto ovoliko pisanja stavila par

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Upravo se o tome radi. O našoj sve manjoj brizi za druge.
    Vrlo je lako kriviti nekog za harač, krizu, krađu ili ne znam što....pitanje je što bi trebalo poduzeti. Konkretno.
    Jer recimo ja i dalje mislim da većina nas troši mjesečno više na telefonski račun (što mobitel što fiksni) nego što ode u harač.
    Glede li itko na porijeklo proizvoda i da na taj način potiče Hrvatsku proizvodnju ili je cijena odnosno marka jedino bitno u odabiru?

I da, nama je važno koliko drugi imaju plaću, i sretni smo ili nam je lakše ako drugi imaju manju od nas. Takvo smo, nažalost, društvo postali.....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nakon što smo mislili da nema nikakve šanse da dobijemo bilo kakvu, evo mi smo danas ipak dobili Božićnicu 2000 kn. :D :D :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a mi obavješteni da će stići sa slijedećom plaćom :D :D :D

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._132_3230.html
    Ovo sam danas dobila na mail.
    Pogledajte na sto ide lova iz proracuna. A mi bi se trebali odricati i stezati remen

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Radim u javnoj službi ali se u svemu na ovu temu slažem s icyloh.

Što se tiče HŽ, nije da se slažem s ovakvom financijskom politikom, ali zamislite da ste na vlasti, uoči oštre zime i razmišljate o mogućem prekidu željezničkog prometa iz bilo kojeg razloga. Niti jedna eu zemlja ne voli se prepirati sa željezničkim sindikatom pa tako ni Hrvatska.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._132_3230.html
    Ovo sam danas dobila na mail.
    Pogledajte na sto ide lova iz proracuna. A mi bi se trebali odricati i stezati remen
    :shock:

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

fala, susjedi

upucala bih se da vidim ovakvo nesto samo sa zaglavljem svoje zemlje...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bome i ja bih nekoga upucala.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="tajchi73"]
    Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Kada bi morali birati da li da vam smanje plaću ili da vam kolega ostane bez posla, što biste odlučili?
    Nitko nije nakon ovog posta odgovorio Andreji na ovo dosta zanimljivo pitanje. Odgovor zapravo najbolje može reći koliko smo osjetljivi na druge.
    to za mene nije zanimljivo pitanje nego jeftina demagogija.
    da mi na račun smanjenja moje plaće, kolegica koja sjedi do mene u sobi zadrži posao, odmah bih pristala.
    da su rekli što će s tim haračem napraviti, nekakav suvisao program, da znam radi čega se odričem, isto tako, pristala bih i na veći postotak.

a da se ja moram odricati zato da moji novci krpaju kojekakve nezakrpive crne rupe u proračunu, nastale radi svi znamo čega, a ne globalne financijske krize il neke više sile, kad mediji svakodnevno iznose afere koje više ni ne pamtimo, a najmanje pamtimo što se desilo s glavnim akterima, kad se vidimo s nemalim novcima financira obnova prozora na samostanu u tomislavgradu i njihov tamburaški orkestar, i, kao šlag na kraju, kad se ja usudim pobuniti protiv toga, da me se još proglašava socijalno neosjetljivom, e to me bome ljuti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vrlo je lako kriviti nekog za harač, krizu, krađu ili ne znam što....pitanje je što bi trebalo poduzeti. Konkretno.
    Jer recimo ja i dalje mislim da većina nas troši mjesečno više na telefonski račun (što mobitel što fiksni) nego što ode u harač.
    Glede li itko na porijeklo proizvoda i da na taj način potiče Hrvatsku proizvodnju ili je cijena odnosno marka jedino bitno u odabiru?
    ma šta da ja konkretno poduzmem protiv onih koji pokradu milijune i milijune kad država još nakon toga želi ispoštivati da tima istima isplati hrpetine para za otpremnine ili ih ni ne kazni? šta da ja napravim kad se gotovo svakog mjeseca sazna za neku aferu gdje nam pokradu milijune...i to kradu duži period a da ne budu otkriveni ... i još u državnim firmama... i opet - kako su kažnjeni, gdje su novci?
    i da nakon toga ja isključim telefon i mobitel i složim se s haračem kao nečim opravdanim i potrebnim?
    i slažem se s cvijetom u potpunosti... još da znam kamo i za što točno ide novac od harača - bilo bi mi lakše, a ne da nam npr. božićnicu isplate zajedno s plaćom, pa tako prijeđemo u viši rang harača...pa još i tu zarade...

i da... imam pitanje - što su to točno danas hrvatski proizvodi? kad god pogledam gdje se proizvodi nešto što smatram oduvijek "hrvatskim" shvatim da je zemlja proizvodnje neka sasvim deseta... i što je onda doista hrvatsko? :?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cvijeta73 - X

nisu mi smanjili plaću, imam 13 god radnog staža i božićnicu sam primila prošle godine - 1.000,00 kn, a prije toga cca 3 puta u obliku bonova za Konzum, ove godine ništa. Nisam ni očekivala.
    Ja sam već otupjela od nepravde i stvarno me više ništa ne može iznenaditi.
    A "regres" - ja zaista ne znam što je to, ljudi mi objašnjavaju ali ja to nikad vidjela ni osjetila nisam. Nemam pojma što je to.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naj stavka mi je izgradnja nove skijaške staze u Mostaru.
    Ne zna čovjek da li bi se smijao ili plakao...

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[quote="cvijeta73"]
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    to za mene nije zanimljivo pitanje nego jeftina demagogija.
    da mi na račun smanjenja moje plaće, kolegica koja sjedi do mene u sobi zadrži posao, odmah bih pristala.
    da su rekli što će s tim haračem napraviti, nekakav suvisao program, da znam radi čega se odričem, isto tako, pristala bih i na veći postotak.

a da se ja moram odricati zato da moji novci krpaju kojekakve nezakrpive crne rupe u proračunu, nastale radi svi znamo čega, a ne globalne financijske krize il neke više sile, kad mediji svakodnevno iznose afere koje više ni ne pamtimo, a najmanje pamtimo što se desilo s glavnim akterima, kad se vidimo s nemalim novcima financira obnova prozora na samostanu u tomislavgradu i njihov tamburaški orkestar, i, kao šlag na kraju, kad se ja usudim pobuniti protiv toga, da me se još proglašava socijalno neosjetljivom, e to me bome ljuti.
    Mislim da se ovdje svi slažemo da se proračunski novac rasipa i krade na sve strane i naravno da nitko ne želi plaćati harač da bi se financirao tamburaški sastav u TG, ali većina je u ovoj državi (+glasovi susjedne države) za vlast izabrala ove što financiraju takve stvari, financiraju svoje biračke mase. To je tužna istina, da većina ljudi u ovoj državi bolju vlast ni ne zaslužuje. Ja sam u manjini, i uvijek obavim svoju građansku dužnost na dan izbora, no nekako ovi "idemo dalje" glasovi ispadnu glasniji. Koliko se ovu zemlju još treba pokrasti da ljudi kažu DOSTA!, ne znam. Al taj će dan doći, proći će zatim godine da neke stvari dođu na svoje mjesto, ali valjda će moje dijete kad poraste živjeti u državi gdje će svatko tko želi, moći raditi, a svatko tko radi živjeti bolje od bilo koga sa privilegiranom mirovinom. Da u to ne vjerujem davno bi emigrirala.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Plaću mi nisu zasad smanjili, ali nisam niti dobila nikakvo povećanje zadnje 3 godine.
    Božićnicu sam dobila i ove godine, 1/2 od maximalno neoporezivog iznosa i to na porodiljnom , tako da mi je to taman dobro došlo da malo pokrpa onaj mali iznos koji primamo u drugih 6 mjeseci.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •