Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Udarci beba hodača i puzača!?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Udarci beba hodača i puzača!?

Drage mame, imam jedno pitanje koje me jako muči. Dali udarci od badova na guzu i udarci u glavicu ostavljaju kakve trajnije posljedice koje se možda vide kasnije...jako me je strah toga jer moj mali zvrkić od kada je počela puzati malo malo tup po glavi.. pogotovo sad kad je prohodala ( ima 14 mj i 12 dana) prohodala prije 3 dana. nije da ju ne pazimo ali ona je cijeli dan na nogama i nestaje ni sekunde i bez obzira koliko mi visili nad njom desi se ( evo u jednom danu se 2 puta bubnila u glavu) da se mlatne. nisu to neki udarci tipa da krvari ili ima čvorugu..ništa vidljivo..ali bojim se da tijelo pamti i da će možda jednog dana oboliti zbog tih svih silnih udaraca, a to si nikada ne bih oprostila... kakva su vaša iskustva? jel sam ona tak smotana ili sva djeca prolaze kroz faze padanja? Jeste imali kakvih gadnih posljedica?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nisam nikad o tome razmišljala

i bolje da nisam, jer je moja M. prava mala udaralica. Ničeg se ne boji, udari se bezbroj puta dok pokušava izvesti ono što si je zamislila. Udari se baš jako, onda stane sekundu, kaže KUC, MAMA JUBITI. ja poljubim i to je to. nikad ne plače...

ako stvarno mogu ostati neke posljedice od toga, loše joj se piše 8)

iako, ako je suditi po meni, koja nema di nemam ožiljaka od razno raznih udaraca (a da ne govorim o onima koji nisu ostavili ožiljke) bit će sve ok. bar meni je, zasad 8)

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

naš štumfek ima 13mj..prohodao je sa 9mj..i na početku nije puno padao kako sad..neku večer je hodao makar mu se spavalo..tresnuo je i direkt glavom u zid...mene je zaboljelo..a on se mali mišek samo dignuo došao do mene da ga zagrlim i poljubim i krenuo dalje..i opet nakon 5minuta bum...direkt u čošak stola......
    ponekad se zabrinem oko tih njegovih udarca.ali me onda mm malo utješi..on je imao 4god kada je pao sa stepenica direkt na otpatke cigle.s tim da nije kasnije išao na pregled......pa mu kažem da je zato tako šašav.....

mislim da se netrebaš toliko zabrinjavati..svi smo mi to prošli.....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

stalno pada i udara se (pogotovo u glavicu ).. mišić moj

nadam se da je Big tako uredio da njihovim malim glavicama to ne može toliko škoditi.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I dan danas lupa...
    Sad je fora ne gledati kud se hoda pa se obavezno zalijepi u nešto tipa zid, vrata i ako ima sreće u nešto mekanije. Nikad neki gadni udarac, doduše.
    Moje mišljenje je da nisu ti udarci sad tako strašni da bi nastale traume ...ne znam koje gadne posljedice misliš :?
    I ja se dandanas zveknem u glavu i niš mi ni

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja balerina barem jednom dnevno onako pošteno zvekne glavom, ovih milijun manjih udaraca ne računam.
    Nedavno je imala masnicu preko cijelog obraza jer je opalila po radijatoru kad se penjala da mahne susjedi .
    I ja se nekad stvarno jako zabrinem, ali Bogu hvala za sad nema nikakvih posljedica. Da kucnem o drvo...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    I dan danas lupa...
    Sad je fora ne gledati kud se hoda pa se obavezno zalijepi u nešto tipa zid, vrata i ako ima sreće u nešto mekanije. Nikad neki gadni udarac, doduše.
    Moje mišljenje je da nisu ti udarci sad tako strašni da bi nastale traume ...ne znam koje gadne posljedice misliš :?
    glavobolje, migrene, uklještenja u kičmi, neki krvni ugrušci u mozgu koji kasnije puknu isl..ne znam....bilo što ...nadam se da niš od toga ne može biti zbog tih udaraca...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da od takvih udaraca nema straha, na one s visina ili što se ne događaju često treba pripazit.

Velika je greška "paziti" da dijete ne udari glavom, jer na taj način dok su još puzajući ne jačaju stražnju obranu, neki je ne savladaju i onda kad počmu hodati ili stajati to može biti jako gadno.
    Dijete kao i sve ostalo, mora naučiti "padati" i da neke stvari "bole"
    Sva sreća da su to malene pametne glavice pa nauče vrlo brzo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sunčica vk prvotno napisa
    Citiraj erina prvotno napisa
    I dan danas lupa...
    glavobolje, migrene, uklještenja u kičmi, neki krvni ugrušci u mozgu koji kasnije puknu isl..ne znam....bilo što ...nadam se da niš od toga ne može biti zbog tih udaraca...
    Ma neeeeeeeeeeeeee, pa nije glavica baš tako mekana

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Glavobolje, migrene i uklještenja jedino mi dobijemo gledajući njih kako padaju i hvatajući ih
    Ma ne stvarno, kako Pepita reče, nisu glave tako mekane niti mozak tako nezaštićen, ti udarci se amortiziraju i dječji organizam se jako brzo oporavlja pa je bolje pustiti da nauče kako padati i štititi se.
    Nemoj se time bedirati...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

:D hvala na smirujućim riječima

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ubrzo se fontanela zatvara što ja osobno jedva čekam, nekako će mi biti lakše kad budem znala da je sve zatvoreno

Ma zaista mislim da nema razloga za strah kod tih "normalnih" padanja, moja se bubne, a niti ne plače, a meni se čini da se zaista jako udarila, ma nije nego to tako zazvoni o parket, probala ja i s glavom mm, izgleda kao da je pao s prvog kata

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja je cak imala par padova s visine :/ s naseg kreveta
    A svakodnevna kuckanja o namestaj vise i ne brojim...
    Stalno je u nekom poslu,zavlaci se izmedju stolica,pa cukne glavicom o nogu,plakala je u pocetku jako i uvredjeno a sad da do znanja sta se desilo i nastavi dalje...
    Pa niko nije porastao a da se nije izudarao
    Mislim da je sve to priroda uredila da im se nista ne dogodi.
    Ako dete dugo place i ne prestaje,ako povraca ili gubi svest,onda je uzbuna.Moj stariji je ispao MM-u iz kosare direkt celom na betosku stazicu kada je imao mesec dana.Bilo je i snimanje na urgentnom i svasta,ali je sve proslo ok.
    Sve je to deo odrastanja

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja se slažem da je to sve dio odrastanja :D

...a tko je rekao da je lako biti roditelj koliko nas još toga čeka...samo strpljivo...

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ah mrzim padanje,mrzim,mrzim.
    To mi je nešto najgore. Još pogotovo što moj i dan danas očajno plače kada se udari (uvijek je burno reagirao).
    Najgore je to što se oni odmah oporave i idu dalje,a ja se oporavljam satima i danima od šoka i straha kada se jače bubne.
    A on je jedno neumorno stvorenje koje od kada je prohodao samo juri,ne staje nikada,umoran nije nikada,a bome nikada ni ne gleda da li mu se nešto nalazi pod nogama ili ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •