Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kako promjeniti dudu??

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno kako promjeniti dudu??

molim moderatoricu ako sam na krivom mjestu otvorila temu neka premjeste post....

Naš David (13mj) od samog početka rođenja ima dudu od chicca gumenu...pokušavali smo mu promjenit dudu sa 4mj...naravno ja sam se nakupovala duda i duda..ali uzalud..niti jednu nije prihvatio...i naravno uputili smo se u chicoo sa dudom da trebamo istu takvu...ali kaže nam prodavačica da takve veličine nema..da je on tu gumu razvuko..dala nam je dudu največe veličine....mučili smo se 1mj.ali ju je prihvatio...

i naravno došlo je opet to doba kada je več vrijeme promjeniti dudu ali on neda...sve dude koje smo pokušali pa čak i novu od chicca baca van i palče.....napravi izraz lica kao da če povračat..a meni se pak diže želudac od te njegove stare dude.....
    Pokušali smo mu maknut dudu..ali bezuspješno...bez dude nemože nikako...molim vas imate li kakav savjet ili ideju kako da ga priviknemo na novu dudu...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Daš mu ih više odjednom, mislim, kad prihvati jednu novu neka ih ima više istih.
    Nisam ti pomogla trenutno, ali nadam se barem za ubuduće

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Iskustvo nakon dvoje djece s dudama: nikako!
    Mala je htjela nove dude, ali isključivo ako su iste kao stare, a stariji je s negdje 2 godine bacio dudu preko balkona (nije bio svjestan poslijedica ). Tulio je za njom neko vrijeme, nismo ju našli, ja kupila nove (više vrsta, boja i dezena), ali ništa nije upalilo. A ta duda koju je bacio je mogla komotno u neki laboratorij da posluži za znanstvenoistraživački rad. Doktorat se mogao napravit na njoj, recimo na temu: mikroorganizmi na dudi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete ima dudu, ali uvijek ima minimalno 6 komada u opticaju, jer nemam niti volje niti vremena tražiti dudu svaki čas.
    Kako se koja ošteti ili izgubi, kupujemo novu, ne smeta ga to.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi imamo (kršitelj koda) i nuk. podjednako hoće/neće obje.
    malo vuče pa baci van...nisam primjetila da neku više/manje voli

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čak sam mu pokušala u snu promjenit dudu..izvadim mu njegovu fuj dudu..stavim polako novu u uts..i kaj mislite kaj je mali filistar napravio..odmah se probudio i tražio svoju dudu..dala mu njegovu dudu i odmah nastavio spavat....

ehhh..to je kad su djeca pametnija od roditelja.....
    danas sam mu sve nove dude stavila u vrtić a staru maknula..sve dude do zadnje je bacio van i tražio staru....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj niky88 prvotno napisa
    čak sam mu pokušala u snu promjenit dudu..izvadim mu njegovu fuj dudu..stavim polako novu u uts..i kaj mislite kaj je mali filistar napravio..odmah se probudio i tražio svoju dudu..dala mu njegovu dudu i odmah nastavio spavat....

ehhh..to je kad su djeca pametnija od roditelja.....
    danas sam mu sve nove dude stavila u vrtić a staru maknula..sve dude do zadnje je bacio van i tražio staru....

A zake te točno smeta stara duda?
    Kad se raspadne ili bude tražil novu, ili odustal od dude.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

unura u gumi tj dudi se vide bjete fuuj točke..i izvana je poslata svako malo keljava..i sve moguče mucice se lijepe za nju..vidi se da je več dušu ispustila....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

unura u gumi tj dudi se vide bjete fuuj točke..i izvana je poslata svako malo keljava..i sve moguče mucice se lijepe za nju..vidi se da je več dušu ispustila....
    Ma to su čari dude.
    To ti je 100 cjepiva u jednoj dozi.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sad čitam svoj post i sama sebi se smijem..kao da sam nepismena.... . ti je tako kada pišem i pričam sa mm na mob.....

eh..da to su čari dude..ali ta duda če mo do ludila dovesti.....

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pazite sa starim dudama, može se odvojit komad gume s kojim se dijete može ugušiti.

A savjet za mijenjanje dude nemam (kod mene ju je samo najstarija imala i nije bilo problema s mijenjanjem).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nemam rješenje za isti problem i istu dudu (Chicco). Kupila sam identičnu, ali nije prošlo-ja joj dam a ona veli daj dugu (daj drugu) i novu hitne na pod a staru sa zadovoljstvom duda.
    Tu i tamo ju iskuham da mi bude pri srcu lakše jer i naša je odavno već ispustila dušu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš mi je to fascinantno za te Chicco-ve dude,
    nemali broj puta sam čula da ih djeca ne žele mjenjati.

niky88
    mene moj jaaako dobro kuži kad nešto muljam, zato moj ti je savjet,
    dudu hiti u smeće i daj mu novu,
    stare nema i točka, hoće novu ok, neće novu opet ok.
    Napravi se da ti je svejdeno, kad skuži da je mama (da ne pišem vrag) odnio šalu nek si progrunta.

Da mene to tako izluđuje sigurno bi tako postupila,
    to sam skužila s Lukom, kad mi je stvarno dosta - odmah skuži i odustaje,
    bez obzira o čemu se radi.

I da, odmah 2-3 u opticaj da se ne navuče opet na jednu jedinu

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Baš mi je to fascinantno za te Chicco-ve dude,
    nemali broj puta sam čula da ih djeca ne žele mjenjati.

niky88
    mene moj jaaako dobro kuži kad nešto muljam, zato moj ti je savjet,
    dudu hiti u smeće i daj mu novu,
    stare nema i točka, hoće novu ok, neće novu opet ok.
    Napravi se da ti je svejdeno, kad skuži da je mama (da ne pišem vrag) odnio šalu nek si progrunta.

Da mene to tako izluđuje sigurno bi tako postupila,
    to sam skužila s Lukom, kad mi je stvarno dosta - odmah skuži i odustaje,
    bez obzira o čemu se radi.

I da, odmah 2-3 u opticaj da se ne navuče opet na jednu jedinu

Da pobijem teoriju , mi imamo Chicco dude i do sad smo ih uspješno rotirali.
    Doduše, kod nas su 3 u opticaju pa onda to lakše ide.
    Ja bi na tvom mjestu poslušala Kahnin savjet- dudu u smeće. Ako misliš da neće ići, zamisli da ste izgubili dudu. Nema je, nestala.
    Naviknut će se bebolinac kad ne bude izbora.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ma to su čari dude.
    To ti je 100 cjepiva u jednoj dozi.

joj, a mi isto chiccovu, ali silikonsku, mijenjamo vrlo često, osim toga, često nam recimo... padne u wc uopće se ne buni. štoviše, kad u trgovini uzmemo novu dudu, kutijica se mora odmah otvoriti i dati mu ta duda, jer onu staru u tom trenutku neće. a kasnije hoće sve. imamo tri u opticaju, ali bude mi nekad malo, nekad ih ne mogu naći nigdje!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

o da i mi smo imali ovisnost o chicco dudi.čak smo samo zbog njih u austriju išli a ja sam više pazila gdje je duda nego gdje je dijete,jer sam znala šta me čeka ako nema dude . onda je meni puko film i rekla sam oš neš nemoraš.i počeo je cuclati sve ponuđeno jer je vidio da druge nema.što je pogodovalo i brzom odbacivanju dude jer valjda ove iz dm-a ne premazuju sredstvima za ovisnost.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo na chicco dudama , cijele su od silikona i prije cca 1 god je nastao problem, prestali su proizvoditi te dude, zvala sam čak direktno njih da mi sa centralnog skladišta pošalju zalihu duda, molila forumašice da ako slučajno naiđu na takvu kupe zalihe u trgovini (duda košta 5 kn, kupljena je bila iz gluposti i na kraju nije htjela nijednu drugu), tako smo stvorili neke rezerve jer ne znam koliko će trajati duda staž (ako je po mami do škole ).ni jedna druga ne dolazi u obzir, a u opticaju je uvijek 5-6 kom, samo u krevetiću za spavanje mora imati bar 3 koje mijenja svako malo (valjda se ugriju pa stavlja hladne...uglavnom jako zanimljivo za promatranje dok se uspavljuje.. )Kad vidim da je neku progrizla bacam ju i u opticaj ubacujem novu, ispočetka ju manje voli od starih al svremenom ju prihvati.A ako u blizini nema staru onda je i nova dobra (bolje nego da nema nikakvu).To je ujedno i moj savjet, daj novu dudu u trenutku plača (ili velike potreba za dudom)i reci da nema stare, izgubila se, ostala npr. kod bake...i sretno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi na (kršitelj koda)ovim...imamo ih 4. Da ih ne tražimo... Nemamo problema s novima, jer kupujemo iste..

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sad mene zanima kako izgleda ta chiccova duda kad je djeca toliko vole baš sam znatiželjna

Inače, mi ne koristimo dude i boce pa ne znam odgovoriti.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi imamo chiccovu dudu od gume i koja nije ona koja je ima onaj dio točno kak se stavi u usta...a zašto gumenu..pa rekle su nam prodavačice da su te najbolje..jer u slučaju ako djete pregrize dudu i proguta tu gumu neće mu ništa biti jer je prirodna a dok tako nije ako kupimo onu silikonsku.....
    eh...ali ta gumena ima manu sa kojom se mi sada borimo..te gumene dude se razvuku i nisu više onakve veličine kakvu smo kupili..i kada mu kupimo novu naravo da ju neželi jer nije tako vejika koliko njegova....

čak sam i ja pokušala par dana vuči tu gumu da ju nekak povečam ali uzalud..očito da je mali hahar više vješt u tome.....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pa nakon koliko vremena mu ideš mjenjati dudu kad se već izdeformira?
    koja je preporuka? mjesec dana jedna ili kako ono ide?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

po preporuci menjaju se na 4 nedelje, sve, i silikonske i od kaucuka.

mi smo na kraju uzeli tomiee tippie ili kako se vec pise. u pakovanju su 2 komada, znaci da potrazim rezerve, sad vidim kakvi problemi mogu da se jave.

od kaucuka nije nikada hteo da prihvati, a sve koje su bile za njegov uzrast su mu bile nekako male. na kraju sam uzela, tu od t.t. koja je za razdoblje od 0 do 6 meseci, sto mi nema logike, ali hajde, velicina je bila odlicna.

meni se silikonska cinila "zdravija" jer je i mooncup npr. od silikona pa se kuva i koristi jakoo dugo, dok se kaucuk raspada i puca.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama su rekekli u dučanu chicco da se dude mjenjaju svakih 4mj..i naravno prošlo je 4mj kada smo htjeli promjenit več tad mali hahar nije dao....
    duda nije nigdje oštečena ..nego se meni već gadi pošto je več ljepljiva kao da ju je neko sa lizalicom namazao...ali operemo ju i njemu je i dalje ona najbolja duda.....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Podizem temu!
    Karlu je vrijeme da promijeni dudu, Nukovu br.2, silikonsku. Inace ih ima vise, nije mu problem mijenjati ih.
    Ali...! Nuk ne proizvodi br.3 u silikonskoj varijanti!!
    Šta je to moguće?!
    Jer u svim dućanima, u RH i SLO, nema "silikonske trojke" (hehe, ovo sad malo smijesno zvuci, ali tako je)
    Onu od kaučuka smo kupili i gadi mu se, ima neki cudan okus, i meni je cudan.

Jesam ja samo dezinformirana, ili stvarno te prozirne br.3 uopce nema na trzistu?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kod nas u zgbu ima u milleru, bar sam ja vidjela par puta prije, dok smo jos kupovali dude.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, L&L! Pogledat ću u Sloveniji u Müllera, blize mi je, nadam se da cu naci sto trazimo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •