Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Wien_preporuke

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Wien_preporuke

idemo u Beč :D , moja cvrčka i ja
    vraćamo se dan prije Badnjaka
    složile smo želje: dvorce, muzeje, shoping usw.

smještaj imamo 8)

ali troškovi su svejedno :shock:

gdje možemo pojesti nešto fino, za malo novčića?
    na relaciji centar?
    obzirom da je hladno, trebati ćemo se grijati i uz čaj...

primam sve prijedloge - trebam ih hitno
    sutra smo već gore

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najjeftinije: kobse, bilo gdje u centru.
    Zatim: kebab, fini mi je na Schwedenplatzu (onaj kod bermuda Dreiecka)
    Zatim. Pizza bizzy, Rotenturmstrasse (self-service restoran)

Ima još jedan self-service restoran, malo skuplji, na Schwarzenbergplatzu.

A za sjesti: nekad smo znali otići u 12-apostol keller, tamo je uvijek dosta toplo u njihovim podzemnom etazama, iako je pomalo smrdljivo. Jos jeftinije (ali i smrdljivije) mi je u Eszterhazy keller-u, ćošak Naglergasse

ILi, polukružna Kleeblatgasse, nedaleko Grabena, uvijek fine friške lepinje napunjene svim i svačim, uvijek toplo i nađe se obično mjesto za sjest.

To su sve mjesta na kojima sam tokom godina bio više od deset puta, vjerujem da su još tamo i jednako dobra.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super, hvala ti tatek
    pišem si šalabahter
    a poslije javim kak je smrdilo

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitaj si ovu temu, Buby: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...c93d5959593efb

Iako se zove Prater i počinje pitanjem o Prateru, kasnije ćeš pronaći puno korisnih savjeta.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sanja
    hvala ti puno
    nadopunila sam šalabahter

jedva čekam
    jedino kaj je zimulja pa ćemo prvo ubosti flis jaknice za ispod naših zimskih
    a ako netko od muških pita treba li nam - da, treba (dobar je svaki razlog za šoping )

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o da, i jedno važno pitanje: moram prvo kupiti fotić
    mm je snimio jedan u mediamarktu - njihovi dućani su svi malo van ruke?

imate li koji dućan za preporučiti, sa dobrim cijenama?

snimili smo ovaj model http://www.mediamarkt.at/produktinfo...&creator=CANON

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Pročitaj si ovu temu, Buby: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...c93d5959593efb

Iako se zove Prater i počinje pitanjem o Prateru, kasnije ćeš pronaći puno korisnih savjeta.
    Sanja samo da ti ovdje pošaljem jednu

meni si na onom topicu puno pomogla i kako sam planirala prema tvojim savjetima, bilo nam je prekrasno

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    o da, i jedno važno pitanje: moram prvo kupiti fotić
    mm je snimio jedan u mediamarktu - njihovi dućani su svi malo van ruke?

imate li koji dućan za preporučiti, sa dobrim cijenama?

snimili smo ovaj model http://www.mediamarkt.at/produktinfo...&creator=CANON
    Svojedobno je bio jedan Cosmos (to ti je slično kao MM) u Lugner Cityju na U6!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buby i Mamaduda

Što se tiče fotića, u Gerngrossu (Mariahilferstraße) postoji Saturn (http://www.saturn.at/), a na mnogo mjesta u gradu nalaze se Niedermeyer (http://niedermeyer.at/) i Hartlauer (http://www.hartlauer.at/) u kojima se može pronaći velik izbor fotića.

Buby, što se tiče obleke za dijete, računajte na jak vjetar - preporučam skafander i obavezno kapicu koja prekriva uši.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zaboravite popit kavu sa šlagom u slastičarnici aida preko puta bečke opere

ili pojesti pravu sachericu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    ne zaboravite popit kavu sa šlagom u slastičarnici aida preko puta bečke opere

ili pojesti pravu sachericu
    Zašto baš u Aidi? :? Meni je to jedan od bezveznijih, prilično konfekcijskih lanaca.

Što se tiče prave sacherice, svakako, ako je netko ljubitelj, izlet u Beč je prava prilika da se počasti originalom. Međutim, relativno često sam u kvartu hotela Sacher i vidim kako ljudi čekaju u redu da bi ušli u hotelsku kavanu, tako da za tako nešto treba zaista biti štovatelj spomenute torte.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato što je kava dobra i zato što je na perfektnoj lokaciji.

mislim što se čudiš toliko? najbolja kava u zagrebu je u kafiću u prečkom pa neću svejedno turiste tamo uputiti.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    mislim što se čudiš toliko? najbolja kava u zagrebu je u kafiću u prečkom pa neću svejedno turiste tamo uputiti.
    Pa nije baš da se toliko čudim, nego samo pitam zašto baš Aida.

Naravno, ukusi se razlikuju - meni kava u Aidi nije ništa posebno (baš sam je popila prošlog tjedna), tebi je i sve pet.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo već kod Aide, znala sam jednu gospođu, na žalost je pokojna, koja kaže da nikad nije bila u Beču, a da nije otišla u Aidu na Stephansplatzu. Nije išla zbog kave i kolača, nego zato što je obožavala s prozora na prvom katu promatrati ljude.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad smo već kod Aide, znala sam jednu gospođu, na žalost je pokojna, koja kaže da nikad nije bila u Beču, a da nije otišla u Aidu na Stephansplatzu. Nije išla zbog kave i kolača, nego zato što je obožavala s prozora na prvom katu promatrati ljude.
    Mene je u Aidi uvijek fascinirao interijer i pitao sam se zašto ju nisu nazvali recimo "Barbie".

Osobno, kolači tamo su mi bili sasvim ok (iako ne najbolji), a frustriralo me je rano zatvaranje (mislim da je nekad bilo u 10 ili čak 19h, ne znam kak je sada).

E, sjećam se vremena kad se zimi u Beču nije mogao jestio sladoled, sve slastičarnice (pa ča i ona famozna uz Rottenturmstrasse) su se zatvarale krajem rujan i otvarale početkom lipnja ...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kratko da se javim i zahvalim
    vidjeli smo hrpu toga
    jeli ništa po kilama se ne bi reklo
    smrznuli se pošteno (uza svu obleku)
    i da, štrumfeta je napiknula onaj mali dućančić sa igračkama na grabenu - oko sokolovo
    i baš sam htjela u tu aidu na staphansplatzu zbog sacherice - očito su vibre došle do mene, ali moja gđica niti čuti (drugi puta neka samo sjedi i gleda mene kako jedem )

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

fotić kupih u saturnu, ista cijena kao mediamarkt
    dignem slike jedan dan

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buby, drago mi je da vam je bilo dobro.

Inače, Tatek, ne znam znaš li (ziher znaš) da u Beču postoji Muzej esperanta? Nalazi se u Herrengasse.

http://www.onb.ac.at/esperantomuseum.htm

Sinoć smo na dočeku NG prošetali kraj njega. (Do tada nisam imala pojma da postoji.)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Buby, drago mi je da vam je bilo dobro.

Inače, Tatek, ne znam znaš li (ziher znaš) da u Beču postoji Muzej esperanta? Nalazi se u Herrengasse.

http://www.onb.ac.at/esperantomuseum.htm

Sinoć smo na dočeku NG prošetali kraj njega. (Do tada nisam imala pojma da postoji.)
    Hej Sanja!

Već je prošlo 2 tjedna otkako smo došli iz Beča, a ja još nisam napisao ni retka o boravku u Beču!

Ukratko, bilo je zgodno i potpuno u Božićnom ugođaju jer je taj vikend padao snijeg čitavu subotu, a nedjelju je smrzlo na -12.

U subotu obišli smo nama najdraže dućane, Dancing shiva, Filz factor, Gandharva loka, Thaliu (gdje smo se sreli sa Sanjom - fala ti na uputama za ručak, super je bila preporuka!), zatim otišli do adventskog sajma u Altes AKH (odličan ambijent, bio sam vrlo ugodno iznenađen!), pa do sajma kod Karlskirche, još malo šetnje po centru ...

U nedjelju - neugodno iznenađenje: auto nije htio upaliti, smrzlo se gorivo na -12. ispostavilo se da sam na našoj uobičajenoj pumpi (Ina kod Antunovića u Španskom) na kojoj tankam već 5 godina bez problema kupio dizel u kojem je iz nekog razloga bilo i vode koja se smrzla. I dok su MŽ i klinci i naš bečki prijatelj kod kojeg smo odsjeli bili u Tehničkom muzeju (klinci su uživali!) a ja sam 6 sati čekao dežurnog mehaničara iz OEAMTC-a da zajedno odledimo dovod goriva i pokrenemo auto.
    Eto, auto je proradio (u Zagrebu sam morao mijenjati filter goriva - ukupni trošak cijele priče je bio cca 1500 kn) i "all's well that ends well" ... a ova smetnja se brzo zaboravila.

E da, da ne zaboravim preporuku za restoran. U Schottenfeldgasse (100 m od Mariahilferstrasse) je odličan kinesko-japanski restoran u kojem nema gužve, ima puno mjesta, a buffet za ručak (uključena i svježe pržena hrana te sokovi i fortune cookie ) košta 8,30 EUR (za klince pola). Fino smo se odmorili od gužve u "hilferici", ugrijali i solidno se najeli!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E da, znam za esperantski muzej, bio sam tamo pred desetak godina ... onda je bio pomalo dosadan, no navodno su ga modernizirali pred par godina ...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    E da, da ne zaboravim preporuku za restoran. U Schottenfeldgasse (100 m od Mariahilferstrasse) je odličan kinesko-japanski restoran u kojem nema gužve, ima puno mjesta, a buffet za ručak (uključena i svježe pržena hrana te sokovi i fortune cookie ) košta 8,30 EUR (za klince pola). Fino smo se odmorili od gužve u "hilferici", ugrijali i solidno se najeli!
    Evo ga: http://www.redbean.at/

Žao mi je zbog peripetije s autom, tim više što se samo koji dan kasnije temperatura podigla za gotovo dvadeset stupnjeva. No, važno da ste sretno stigli kući i da ste se dobro proveli.

Drago mi je da vam se klopa svidjela. Idući put možemo zajedno na ručak.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Evo ga: http://www.redbean.at/

Žao mi je zbog peripetije s autom, tim više što se samo koji dan kasnije temperatura podigla za gotovo dvadeset stupnjeva. No, važno da ste sretno stigli kući i da ste se dobro proveli.

Drago mi je da vam se klopa svidjela. Idući put možemo zajedno na ručak.
    Može - recimo u onaj lokal preko puta (kurdski), i taj je dobro izgledao!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tek sam sada skuzila ovu temu, pa rekoh da probam pitati, mozda mi netko odgovori do sutra...
    Dakle, idemo na vikend u Bec i odsjesti cemo u hotelu Schonbrunn. Postoji parking u skolpu hotela ali kosta preko 20 eura po danu, sto mi se cini nekako puno, pa me zanima da li ima u blizini neko jeftinije parkiraliste ili se mozda naci nesto po ulicicama okolo da se ne placa, ako je moguce uopce?
    I naravno, dobro su dosli i prijedlozi sto pogledati i di dobro pojesti i popiti....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova cijena hotelskog dnevnog parkinga ti je skroz ok, čini mi se da su garaže skuplje.

Nisam ti točno sigurna, ali mislim da taj Bezirk nije u zoni kratkog parkiranja. To možeš provjeriti ovdje: http://www.oeamtc.at/a1096659/ ili jednostavno nazovi recepciju hotela (pošalji mail?) i pitaj. Oni će ti dati najtočniju informaciju.

Odgovore na druga pitanja (osim ako te ne zanima nešto konkretno) naći ćeš na linkovima, pročitaj topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •