Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Koliko papaju vase bebe?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Koliko papaju vase bebe?

Hi drage mame, nova sam na ovom forumu, pa eto odmah otvorila temu..
    Mama sam od malene Lene koja je jucer napunila mjesec dana..
    Bas me zanima koliko vasa djeca papaju u toj dobi, moja kako kad, nekad 110ml, nekad 130ml, nekad 90 kako kad..

Fala

daddycool izbrisao vanjskog smajlija

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nisam tocno shvatila jel dojis pa se izdajas ili AD. sa AD nemam iskustva al sto se tice dojenja u toj dobi znao je cicati i svakih 45 min a naj dulji razmak bi bio 2 sata! nisam se izdajal pa ne znam koliko je to kolicinski bilo al podoji su nam trajali po 20 tak min. ne znam dali sam pomogla.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sry nisam napisala, ne dojim, koristim AD...
    Dojila sam dok mi se prsa nisu dva puta upalila pa sam prestala

daddycool editirao

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moja je s mjesec dana jela svakih sat i pol otrpilike 80-100ml AD-a

daddycool editirao

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Molim vas da se pridržavate pravila ovog foruma. Ukoliko do sada niste pročitajte ih svakako prije nego nastavite postati.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=12239

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ovo upozorenje se odnosi na ad valjda...

evo ja imam pitanje ali za dojenje

koliko vam bebe stare cca mjesec i pol doje?
    koliko cesto i koliko dugo su na sisi?

imam pohlepnu bebu koja non stop trazi, svakih sat, sat i pol...nekad cesce.
    samo sisa sisa sisa....
    stvar je u tome kaj ne stigne probaviti pojedeno mlijeko, vec trazi novo, i onda bljuje u mlazovima, kaka, napinje se, stuca, place itd.
    inace mi papa po pol sata cca svaki obrok.
    fino napreduje no ta njegova pohlepa me izluduje, kao zacarani krug.
    sto vise pojede ima vise problema probaviti.
    na preporuku lijecnika obroke reduciram na svaka 2 sata, jer kazu toliko im treba za probavljanje.
    dudu varalicu izmedju obroka nema sanse... probala sam vise modela cak - nista.

ima tko konkretan savjet?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad smo bili jako mali, sisao je i po 2sata u komadu. Jednom sam odgledala film od početka do kraja, a on i dalje vuče. Sikio je svaki čas. I još je tako, samo što mu je sad dosta i nakon 10-15min. Nikada nije prošlo više od 3-4sata od podoja do podoja.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Argentina, normalno je da ima malo problema sa probavom u toj dobi, sve ce se to ustaliti vremenom. Ja bi ti savjetovala da ne slusas lijecnika nego svoje dijete.
    Posto je 6 tjedana, ima trenutno skok u razvoju pa trazi vise cicu nego inace. Proci ce ga, to je samo faza kojih ce jos imati kasnije.
    Sve je to normalno sto prolazite ... i mi smo isto imali tu fazu

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa nazalost da slusam svoje dijete on bi imalo sisu u ustima valjda 20 sati dnevno :/
    i ovak mu se vec usnica razmocila na vrhu, a meni bradavice postaju sve osjetljivije i nadam se da necu dobit ragade.
    po noci zaspe sa sisom u ustima, cca sat vremena, onda ja to izvlacim, al ak skuzi opet mu dam...
    podoji su nam navuceni na svakih 2 sata a traju vise od pol sata - i to je rezim koji sam ja uvela.
    inace se ne bi skidao sa sise... evo sad mi je u krilu na jastuku za dojenje i strah me kad se zbudi opet ce kmecat dok mu ne dam

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nazovi SOS telefon za dojenje pa malo popricaj sa njima. Imas i posebno topice o dojenju pa malo procitaj.
    No ja ipak mislim da je to normalno i da je to samo faza. Prosla sam kroz to.
    Znas, ponekad nije lak zivot nas dojilja ... treba samo izdrzati te faze ....

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

svakih sat-sat ipo u toj dobi ti je skroz normalno, a moguće je da sisa do prejedanja ne zbog pohlepe za hranom već zato što ga sisanje smiruje

i lavić je znao bljucnuti u mlazu (i kada se nije prejeo, bar po mom mišljenju), a često je i štucao (na što sam dobivala komentare tipa gladan je...). Ali na sve se to nekako nisam puno osvrtala jer je generalno (čitaj uz sisu) bio zadovoljna beba

nama je razmak sa ovakvog kao vaš spontano prešao na 3 sata (u prosjeku, izuzeci uglavnom kada se loše osjećao) kada je imao 3,5 mjeseca.

Da, sa dudom varalicom bi ti privremeno bilo lakše, ali budi sretna iz puuno razloga da je ne želi

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Molim vas da se pridržavate pravila ovog foruma. Ukoliko do sada niste pročitajte ih svakako prije nego nastavite postati.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=12239
    Jao oprosti stvarno nisam razmisljala, pravilo naravno znam!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma nemam pojma kaj da radim... balansiram negdje između zahtjeva i režima. ovisi o mom psihičkom stanju
    nadam se da će za koji mjesec prorijediti obroke :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja je naglo prestala s tim cjelodnevnim nacicavanjem. Ja sam očekivala da će se to pomalo smanjivati, ali sad po danu normalno siše - ne znam koliko dugo niti kako često - ne pratim jer mi je memorija loša.
    A onda oko 5 popodne počinje opet puno sisati i tako negdje do oko 8 ponekad do 9 i spava do 5-6-7 pa brzinski podoj pa nastavi spavati još oko 2 h.
    To nacicavanje je katastrofa i imaš osjećaj da nikad neće proći - pa ti ovako nespretno pokušavam dati podršku da izdržiš jer je to sve stvarno kratkotrajno - osim što mi je, očito, mozak isisala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •