-
ekspres kocke od maka i mrkve
Moji su smlatili pa da podijelim s vama. Gotov je u tren oka
zagrijati pećnicu na 180C
1. 200gr maka preliti šalicom vrućeg mlijeka i ostavit da se hladi
2. naribati 2 veće mrkve ili usitniti nožem onu naribanu iz dućana - količina pola šalice
3. 8 jaja izmikasti sa šalicom šećera dok se ne utrostruči volumenom
4. u zdjelici dobro izmješati šalicu grisa, pola šalice oštrog brašna, četvrt šalice kakaa i jušnu žlicu sode bikarbone
5. pola šalice jogurta
šalica velika za mljeko
umješati nježno kuhačom 4. u 3., dodati i umješati 2., 1.i na kraju 5., smjesa mora biti ravnomjerna
uliti u vatrostalnu obloženu bak papirom u brzo u pećnicu
pečeno vruće premazati pekmezom od marelice
na hladno omiljenu čokoladnu glazuru ili kao mi debeli sloj nutele.
Posljednje uređivanje od pikula : 26.07.2011. at 19:02
-
Jel tekući ili čvrsti jogurt?
Možda se pitanje čini glupim (ako je svejedno), ali na Božić sam zeznula s fritulama pa sad preventivno pitam.
-
Hvala za recept, taman sam dobila puno mrkve, a i mak mi stoji...
Sutra pečem!!! Njammmm
-
Ja koristim tekući, ali gušći. Recimo od dukata mi je sama voda on bi stvarno pokvario (jučer mi je zeznuo musaku grrrr). Uglavnom čvrsti ili gušći tekući. Jogurt se samo dodaje da kiselina aktivira sodu bikarbonu.
Javite kak je prošlo
-
A gdje su nestali bjelanjci?
-
ne odvajaju se
miksaš cijela jaja sa šećerom. Samo je bitno kad umiješaš suhe djelove da ne ispuhneš zrak iz jaja LOL znate što mislim, da se ne slegne i da odmah nakon dodavanja jogurta ide u pećnicu da ne izreagira prije nego se napravi korica u pećnici i soda bikarbona mora biti umješana u brašno ne samo ubačena. To su svi trikovi ispadne jako izdašno mi se već tri dana davimo u tome.
-
Ajme zbilja, cijela su jaja! Ja sam naime sinoć radila kocke od maka, u kojem su jaja odvojena pa sam zabrijala na to.
-
Evo, ja sam napravila! Sviđa se svima! Fino je i sočno! Jedino sam zaboravila na pekmez, ali nije puno falio, čokolada gore je bilo dovoljna.
Drugi put ću ipak, jer me zanima, prerezati i između polovica namazati pekmezom plus odozgo preliti sa čokoladnom glazurom.
-
Ajme baš mi je drago da vam se sviđa! Ako namažeš pekmez na vruće onda se upije u gornju polovicu, možda bi se mrvilo kod rezanja, a opet možda i ne bi ako se dobro ohladi ,nisam pokušala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma