Kako ste djetetu prvi put dali žumanjak.
.
U kojoj formi i u kombinaciji sa čime?
Thanks
Kako ste djetetu prvi put dali žumanjak.
.
U kojoj formi i u kombinaciji sa čime?
Thanks
ja dala prvi put jednu trecinu umijesanu u palnetu sa tikvicama i malo maslinovog. i danas ga dajem obicno u nekoj kombinaciji sa palentom i povrcem ili jogurtom
Tvrdo kuhanog s krumpirom (i mi smo taj dan jeli krumpir- salatu) s maslinovim.
Ja ga dala onako, dobro skuhanog i malo izgniječenog, direkt u ustadoduše samo malo, a ne za prvi put cijeli žumanjak.
Svidjelo joj se i danas ga jako voli![]()
Nama je dobitna kombinacija bila raskuhana riža sa udrobljenim kuhanim žumanjkom: to je obožavao.
kuhano i miješano s povrćem raznoraznim. mislim da najviše voli u kombinaciji sa špinatom
Mi smo ga prvi put dobro kuhanog pomiješali s blitvom, ne cijeli žumanjak i ne u cijeli obrok nego sam odvadila dio u koji sam stavila možda trećinu žumanka za prvo kušanje. Jako joj se svidjelo i dan danas je luda za jajima na bilo koji način![]()
nikad nisam vidjela smisao u davanju samog žutanjka, obzirom da nitko u našoj obitelji ne jede samo žutanjak, nego sam lijepo pričekala da dođe vrijeme kad se može cijelo jaje, i onda ga tako i ponudila
ovo je sad OT no ako smijem - zato što se može javiti alergija na pojedinačne dijelove jajeta. naša malecka je sasvim super podnijela žumanjak no kad je probala bjelanjak pojavile su se flekice po rukama i nogama. ne mora biti alergija no najvjerojatnije je. čekamo da prođe pa da opet proba samo bjelanjak. ovaj tjedan idemo i kod pedijatra da čujemo što on kaže
da, zato je i nama pedijatrica rekla da se odvojeno proba zutanjak pa poslijeLuciana* prvotno napisa
bjelanjak.
alergiju bih otkrila i kad bih dala cijelo jaje. i da mi dijete ima alergiju na bilo koji dio jajeta, ionako mu ne bih davala jaje uopće. još bih imala i dobar izgovor za necijepljenje mo-pa-ru omLuciana* prvotno napisa
![]()