slažem se sa sillyme, a evo jednog mog starog posta u kojem sam pokušala navesti sve pogodnosti kuhanja na indukciju.

Pa evo...indukcija grije samo dno posude tako da nema bespotrebnog rasipanja energije. Ako se makne posuda s ploče automatski se prekida i dotok struje. Znači, ako i zaboraviš ugasiti ploču, dovoljno je što nema posude na njoj i ona ne grije. Ako što i kapne sa strane nema sljepljivanja ni zagorijevanja pa je i čišćenje krajnje jednostavno. Stanje vrenja se postiže puno brže nego na običnoj struji, a pogotovo ako ploča ima power boost funkciju. Moja ima na sva 4 ringa i koristim je kad žurim da ubrzam vrijeme zakuhavanja. Smanjivanje temperature je trenutno. Znači, ne treba čekati da se ploča postepeno hladi već to ide automatski. Ako dođe do jačeg kipljenja ploča se jednostavno sama isključuje. Zagrijan je samo onaj dio koji je ispod dna lonca. Na ostali dio ploče možeš doslovno odložiti papir, plastičnu posudu ili bilo što zapaljivo i neće se ništa dogoditi.

Kod posuđa treba imati na umu da je za indukciju prikladno svo ono posuđe za čije se dno hvata magnet. Kad sam ja kupovala indukcijsku ploču samo mi jedna posuda i jedna tava nisu odgovarale te sam ih proslijedila svekrvi. Svo ostalo suđe sam nastavila normalno koristiti tako da i nisam imala nekog velikog troška. I što nije manje važno, cijene indukcijskih ploča i nisu tako visoke ko unazad par godina. moja je bila malo više od 3 000 kuna, a ništa jeftinije nisu bile ni ove obične staklokeramičke.