Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: tata na porodiljnom

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno tata na porodiljnom

bok
    dogovor je pao, ona prvih 6 mjeseci ja drugih 6 mjeseci...ali do toga ima još dana...tek je 8 tjedan
    i danas smo bili na uzv i vidi se beba 1 cm
    ali, uvijek taj ali, negdje sa strane (ne u istom prozoru di i beba) neki hematom cca 1cm
    hm
    odmah je ostala doma i ne puštam je nigdje
    malo sam čitao na forumu o tim hematomima ali ...uvijek dobro dođe još koja info
    btw klinac ima glavu, ruke, noge sve ok
    pozdrav

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa sta vam je rekao ginekolog o tom hematomu???

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

reko samo mirovanje i to je to..
    šteta što ovaj put nisam bio jer sam imao posla, prošli put sam bio i sve je bilo ok. evo, ne odem jedamput i odma frka...
    ma ništa strašno, klinac je ok a hematom je daleko...ako ima (a ima) mojih gena to je on s nogama se ritao...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam u 9. tjednu (sutra punih 9) i prošli tjedan mi je dr na UZV našao "mali" hematom. Doslovno piše tako, nema veličine, koliko mm ili cm, ali mi je dr pokazao na UZV, i manji je od ploda, a plod je bio 12 mm. Već od prije sam na mirovanju i Utrogestanima jer sam imala sukrvicu u 7. tjednu. Bila sam poslije UZV kod svoje ginekologice, i rekla mi je da budem još 2 tjedna doma, pa ako ne bude novih krvarenja da mogu onda ići raditi, negdje poslije Nove godine. Mislim da ozbiljnost situacije ovisi o veličini hematoma, i mora se mirovati da ne bi pukao. S vremenom se sam resorbira, a kad je plod veći, onda više nije toliko opasno. Eto koliko ja znam...

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MM je već 2 mjeseca na porodiljnom imogu ti reći da je prezadovoljan. Jeluška gleda samo njega!
    pozdrav, samo naprijed

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da moje dijete je veće od hematoma (12mm > 10 mm), isto se uzimaju progesteroni...

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zaboravila sam ti reći da tate imaju dva mjeseca duže porodiljni u idnosu na mame. i to sve plaćeno. Država potiče tate da i oni koriste to pravo!!!! kažu da ih u hrvatskoj ima jako malo koji ga koriste!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa to je fenomenalno!
    samo ne znam da li to vrijedi za obrtnike...
    inače žena mi je doma, dvorim je, i svaka njena, za mene je zakon!
    jesam papak!?
    ima li tu uopće još koji muškarac? :? 8)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tatata, nisi papak. Ti si onakav kakav treba biti. Papak je onak koji se pravi važan i "buči" kao "pravo" muško pred drugima "svoje vrste", a kad žena progovori, on se pretvori u malog šutljivog miša.

U svakom slučaju želim vama obadvoje prelijpu trudnoću, bez ovih početnih problemčića, i prekrasnog nasljednika ili nasljednicu!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

forumski papučari su nam se pritajili...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

vidio sam jučer prvu sliku svog klinca! ima sve što čovjek treba imati u toj dobi, srce ruke, noge, glavu...i sve to stane u 2 cm! i izgleda, nekako, hmmm kako da kažem, inteligentno! ima stav! evo sad idem odskenirati pa stavim sliku..

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo!

http://najob.com/images/uz%2014-12.jpg

anchie76 promijenila sliku u link

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bravo za mališu!

Ma kakav papak, da je bar više takvih muških! Samo ti lijepo mazi i pazi ženicu i uživajte!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bebač je fora. moja je uvijk nekako bila iz profila!
    MM radi kod obrtnikam i nema problema. doduše bojali smo se kako će šef reagirati, ali bilo je sve za pet.
    pozdravlja te MM i samo hrabro! Kamo sreće da vas je više takvih!

Početno Re: tata na porodiljnom

Bok!

Evo ja se javljam sa svojim iskustvima. Mislim da se oko tih hematoma ne trebate previše zabrinjavati, jer sam ih ja u imala u obje trudnoće, u prvoj sam imala čak 2. Trudnoće su uredno završilo s porodom na termin bez ikakvih komplikacija, čak nisam niti mirovala. U drugoj trudnoći (beba je sada 6 mjeseci) sam čak radila do 28 dana prije poroda. Prema tome ne zamarajte se s tim previše. Mislim da su moji hematomi, koliko se sjećam resorbirali se do 12 tje3dna trudnoće. Tati svaka pohvala i moj MM sada starta s porodiljnim, prema tome ima vas Još.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala..malo sam se skuliro...ovaj tjedan idemo vidjeti, po mojoj slobodnoj procjeni 3 i nešto cm.
    biće i slika...
    pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I MM je na porodiljnom i zadovoljni su (svi osim mene )
    Htjela bih samo napomenuti da za dodatna 2 mj porodiljnog tate padaju na 1600 kn.

I nemoj se iznenaditi ako ti se žena predomisli za drugih 6 mjeseci. Kad smo čekali Petru i MM i ja smo imali isti dogovor kao vi sada, ali sam ja ipak ostala doma do kraja (tada je bila situacija da sam si to mogla priuštiti i nije b ilo načina da me se otjera na posao). Ovaj puta je ipak i on dobio šansu - na moju preveliku žalost.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako tata koristi pravo na porodiljni dopust, isti se produzava za 2 mjeseca sto je stvarno mrak. Pitanje; od ukupno tih 14 mjeseci moze li mama koristiti 8 a tata 6 ili se ta dodatna 2 mjeseca apliciraju samo ako je tata 6 pa onda dobije jos 2?? MM je takodjer pozelio i cvrsto odlucio iskoristiti to svoje pravo na porodiljni pa smo se mislili tak podijeliti. Jel netko zna jel' to moguce? :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko ja znam, ako tata koristi najmanje 3 mjeseca porodiljnog, onda se isti produžava za još 2 mjeseca, a ta 2 mjeseca mogu koristiti ili mama ili tata, kako se dogovore.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Koliko ja znam, ako tata koristi najmanje 3 mjeseca porodiljnog, onda se isti produžava za još 2 mjeseca, a ta 2 mjeseca mogu koristiti ili mama ili tata, kako se dogovore.
    Mrak... kako je ova drzava sklona kompliciranju, sve mi cudno da je ovo tako jednostavno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •