-
Otići u bolnicu i ostaviti starije dijete ili ipak ne
Pošto sama nisam dovoljno pametna da odlučim iako znam da je odluka samo na meni molim malo savjeta, iskustva mama koje su bile u bolnici i ostavile malo dijete doma, i onih koje su rodile prerano, što biste vi napravili...
Nedavno sam odbila ostati u bolnici ali kako vrijeme ide i mene sve više i više boli, a ja doma ne mirujem razmišljam da ipak zatražim da budem u bolnici... Teško mi se rastati od djeteta sad kad svaki dan ima nešto novo kod nje, ali teško mi i prihvatiti rizik da se beba rodi prerano... Mislila sam da ću nekako moći organizirati da doma ležim, ali mi baš i ne uspijeva i skoro uvijek sam sama, ne legnem ni pola sata na dan, ponekad se ne mogu pomaknuti od bolova i osjećaja težine i kao da će mi maternica tj, samo ispasti. Strah me da je cerviks svakog dana kraći i da ću uskoro rodit...
Još sam k tome i psihički koma, samo se sa svima svađam... I iako su sad blagdani kad su svi happy, meni su ovo najgori dani u životu...
Sve više mislim da bi bilo najbolje da budem u bolnici, ali tamo ću poludit odvojena djeteta
-
-
Mina, zdravo razumski ću ti reći e da bi možda bilo bolje da si u bolnici...
Ako ti je trudnoća rizična onda svakako.
Nemirovanje, stres i dr....mogu svakako djelovati na sam ishod i poroda i života djeteta, pa stoga...koliko god ti je djetešce kraj tebe trenutno važno, ali djetešce je još važnije jer je u rizičnijem položaju!
Ali iz dubine srca, znam kako je teško razmišljati zdravorazumski...
-
sikica prvotno napisa
ali djetešce

ali djetešce u tebi...
Grozno mi je žao što ne možemo editirati vlastite postove..meni brzopletoj uvijek se podkradu pogreške... :/
-
Osoblje foruma
Teška dvojba.Mene već sad mući pitanje što bih napravila da u drugoj trudnoći moram ležati kao u prvoj...Kad sam nosila Marka hospitalizirali su me u 30 tj zbog prijetečeg prijevremenog poroda,u bolnici sam ležala priključena na tokolizu 24 sata ,izolirana(posjete su bile zabranjene jer je bila sezona gripe!!)i to mi je jako teško palo.Dijete se rodilo 4 tjedna ranije ,sva sreća dobre težine i jakih pluća(naravno dali su mi i konjsku dozu kortikosteroida da mu se razviju pluća!!),ali je dobio jaku žuticu pa smo zaglavili nekoliko dana duze u bolnici.Inaće ,radila sam do zadnjeg dana dok me skoro hitna nije odvezla u bolnicu zbog trudova.NISAM ŠTEDILA SAMU SEBE ,NITI SAM TRAŽILA POMOĆ.GREŠKA!!Obečala sam sebi da ću drugi put biti pametnija,dakle traži pomoć.Unajmi dadilju ,zaposli bake ,djedove ,rodbinu ,prijatelje i muža.Poduzmi sve da se čuvaš i ne završiš u bolnici;ali ako je bolnica jedini način da se smiriš i usporiš onda bolje i idi tamo ležati da izbjegneš barem ljekove dok možeš.Naravno,i da rodiš zdravo i jako dijete u terminu, a ne prije i tako mu pružiš najbolji početak.
-
ležala sam u bolnici 10 dana (5 dana tokolize) i 3 dana poslije poroda
bilo je teško ali žrtva se isplatila
moj sinko je to odlično prihvatio a tata je činio sve da mama što manje fali i u tome je jako uspio
-
Ne znam niti sama kaj da ti pametno napišem jer ne znam koliko je ustvari ozbiljna situacija.
I ja sam se mučila istim pitanjima prije nekoliko mjeseci, ali na svu sreću i ostalo je samo na tome jer se kod mene stvari ipak nisu zakomplicirale. Svaki trenutak slobodnog vremena sam koristila za odmor, a dnevno spavanje sam uvela i u svoj dnevni raspored.
MM se angažirao oko svega što je bilo potrebno kad sam ja imala težak dan i hvala mu na tome.
Sada brojim sitno do termina...
Držim palčeve da se sve dobro završi ...
-
Ja sam samo dva dana ležala u bolnici prije odlaska doma i čekanja poroda, ali nije mi nimalo bilo svejedno - razlika kod mojih kikića je bila otprilike kao što će i tvoja...
S tim da sam si ja doma baš uspjela organizirati mirovanje i izležavanje jer MM radi ok satnicu - izađe dok mi još debelo spavamo, dok dođe doma mi smo tek budni jedno 6h, a u međuvremenu bi napravila Karlu nešto za papati i igrali bi se na krevetu, odnosno on bi spavao a ja bi se izležavala pred kompom...'Posao' se po kući sastojao od toga da bi povremeno napunila veš mašinu i to objesila poslije, ali uredno sam tempirala da mi veš MM može prenijeti u kuhinju.
Ako si stvarno ne možeš sredit da imaš nekoga kod sebe da ti pomogne, ja bi ti preporučila da ipak pregrmite to i odeš u bolnicu, uvijek možeš opet van ako vidiš da ide na bolje, ili neka TM uzme bolovanje ako ikako može pa da ga imaš doma na raspolaganju...
-
mislim da ti je bolje da odeš u bolnicu, držim ti fige da sve dobro prođe
-
Nemam takvo iskustvo, ali pokušat ću ti napisati što mislim. Kao prvo - ako su ti preporučili ležanje s debelim razlogom i trebala bi mirovati zbog rizika od preuranjenog poroda, zdravlje bebice br. 2 je dovoljan razlog da to i prihvatiš. Mogu si samo misliti kako je teško s bebicom u inkubatoru, da i ne govorim o nekim težim mogućnostima. Kao drugo - tvoja Stellica sigurno osjeti nervozu svoje mame (za koju i sama kažeš da je jako jaka ovih dana) i sigurno joj ne koristi. Osim toga, ako još misliš kako će Stella to podnijeti (a i ti, tu razdvojenost), razmisli kako bi joj bilo teško kad bi se morala još duplo posvetiti novoj bebi, ako bi se, ne daj Bože, rodila prerano.
Znam da sam jako racionalna u ovom slučaju, ali mislim da ovdje razum mora ići iznad emocija... nemoj se ljutiti, samo moj stav, a odluka je i dalje na tebi. Mogu si misliti kako je teška!! !
-
ja sam, od straha da ce me hospitalizirati, streberski mirovala doma vise od 5 mjeseci. i to se moze, treba samo dobro organizirati. ne srami se traziti pomoc roditelja tvojih ili suprugovih, prijatelja, prepustiti kucanstvo suprugu, nitko nije umro u male prasine... jos se jako dobro sjecam tog osjecaja pritiska na cerviks, imas feeling da ces maternicu ispustiti od tezine... s djetetom mozes naci zabavu i na kaucu ili u krevetu. vise se posvetite citanju, slikovnicama, pjesmicama, neka je povremeno pricuvaju drugi, njoj ce to biti zabavno, a ti ces izgubiti puno manje od njenog odrastanja nego da si 24/7 u bolnici...
a ako ne ide - slazem se sa curama koje zagovaraju bolnicu.
sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma