Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: samovolja pojedinca

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno samovolja pojedinca

evo ja već doživljavam šokove!
    htjedoh se naći sa voditeljem moje poslovnice da ga upoznam (došao poslije mene) i da mu kažem da se vraćam.
    sve u svemu to se jako iskompliciralo, i rekla kazala, ja ispadoh veliki negativac i baba roga.
    tako da mi se on prijeti da će me poslat radit u Zagreb! :shock:
    ne mogu vjerovat kuda ide ovaj svijet!

mene zanima zakon, iskreno baš me briga za njega!
    Znam da me prvih 15 dana ne može nigdje prebacit, a zanima me za dalje.
    ako se odluči inatit dalje, da li me i uz koje uvjete može prebacit na isto radno mjesto, u drugu poslovnicu recimo u Zagrebu, gdje moram putovat i još povećava mogućnost kašnjenja na posao( npr. zastoj zbog sudara, ili vremenskih prilika), povećava firmi trošak putovanja i sl.
    Ustvari time čini veliku štetu svom poslodavcu zbog svoje bahatosti i samovolje!

ima li o tome išta u zakonu?
    razumim da me prebaci jer moje radno mjesto više ne postoji, ali to nije slučaj, išla bih na isto radno mjesto, jer sve poslovnice rade isto.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AM,

molim te da budeš konkretna. Kad se vraćaš na posao?
    Gdje radiš? (vrsta institucije)

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

01.02 se vraćam na posao.
    privatna firma, kladionica!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

vidim da nitko ne odgovara na moje pitanje, očito samo ja imam takav probleme.

još jednom molim ako znate da li me ovaj čl.73 i zakona o radu štiti od zamisli mog budućeg šefa.

Pravo povratka na prethodne ili odgovarajuće poslove
    Članak 73.
    (1) Nakon proteka rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, dopusta radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te mirovanja radnog odnosa do treće godine života djeteta sukladno posebnom propisu, radnik koji je koristio neko od tih prava ima pravo povratka na poslove na kojima je radio prije korištenja toga prava, a ako je prestala potreba za obavljanjem tih poslova, poslodavac mu je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgovarajućih poslova, čiji uvjeti rada ne smiju biti nepovoljniji od uvjeta rada poslova koje je obavljao prije korištenja toga prava.
    (2) Ako radnik prestane koristiti pravo iz stavka 1. ovoga članka, poslodavac ga je dužan vratiti na poslove na kojima je radio prije korištenja prava iz stavka 1. ovoga članka, u roku od mjesec dana od dana kada ga je radnik obavijestio o prestanku korištenja tih prava.
    (3) Radnik koji se koristio pravom iz stavka 1. ovoga članka ima pravo na dodatno stručno osposobljavanje, ako je došlo do promjene u tehnici ili načinu rada, kao i sve druge pogodnosti koje proizlaze iz poboljšanih uvjeta rada na koje bi ima pravo.

šta uoće to znači u mom slučaju?

jesu li nepovoljniji uvjeti to što moram putovat, što moram plaćat 2-3 sata duže čuvanje djeteta, što trošim na prijevoz i gablec?:neutral:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •