Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: opet o tetanusu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno opet o tetanusu

Dakle,naša Nina će u ožujku imati dvije godine.Mi smo je odlučili više ne cijepiti,ona je do sada cijepljena protiv hepatitisa i tbc u rodilištu,zatim je docijepljena protiv hepatitisa i primila je jednu dozu 5 u 1 u koju je uključen i tetanus.Dakle,nismo je cijepili s MoPaRuom niti smo je docijepili s 5 u 1.Međutim,mi bi htjeli nju cijepiti protiv tetanusa,ali naša pedijatrica kaže da ne postoji samo cjepivo protiv tetanusa za malu djecu i da je moramo docijepiti.Mi to nikako ne želimo,a opet smo svjesni ni da ona prva doza 5 u 1 gdje je bio uključen tetanus,sada nju ne štiti jer nije ponovo docijepljena.Što učiniti,ima li netko slično iskustvo,da nije docijepio dijete,a da je cijepio samo protiv tetanusa?Postoji li uopće cjepivo protiv samog tetanusa,a da je prikladno za ovu dob?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji,proizvodi ga imunološki zavod.Mi smo sina cijepili samo sa tim u dobi od 5 godina.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovako nešto sam i ja htjela napisati... naime oni roditelji koji ne cijepe ništa osim tetanusa (ima ih dosta), u pravilu taj tetanus cijepe oko 5 godine kad je imunitet već poprilično razvijen. I to dobro funkcionira.
    Ja razmatram hoću li i to uopće, s obzirom da sam naišla na neke izvore o neučinkovitosti i tog cjepiva. Ali, imam još dosta vremena za razmišljanje. U svakom slučaju, prije 5te neću, a i tada je šteta svakako puno manje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

znam da se cjepivo protiv samog tetanusa može dati u dobi od 5 god.,ali mene je sad isto strah ozljeda,tj.mogućih rana

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

M.je do godine dana cijepljen po kaledaru.Docijepljen je sa tetanusom...
    Ne znam zašto ne bi u ranijoj dobi primiti samo tetanus,mogu pitati svoju pedijatricu danas.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma to se i ja pitam,meni pedijatrica kaže da to cjepivo,tj.samo tetanus može primiti tek sa 5 god.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znači: da nema kod sebe jednovaletno cjepivo
    tj. sa samo 1 bolesti
    nego samo kombinacije
    mislim da se može nabaviti jednovaletno ali se ovi tren ne mogu sjetiti našeg zavoda koji proizvodi cjepiva

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Zavodu za javno zdravstvo se moze cijepiti samo s tetanusom. Ali isto ne znam od koliko godina. Mi se zasad nismo na to odlucili.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

znači da se niste cijepili protiv tetanusa?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zar nema nikog tko bi mi mogao pomoći?

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vedran je cijepljen samo tetanusom sa 2,5 godine kod pedijatrice jer smo odlučili da se neće cijepiti ničim drugim. Da se sada mogu vratiti u to vrijeme, nisam sigurna da bih ga cijepila makar nije imao vidljivih posljedica. MM i ja vjerujemo u jak imunitet i homeopatiju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a sjećaš li se čije to bilo cjepivo,tj.čijeg proizvođača?

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vrboska prvotno napisa
    a sjećaš li se čije to bilo cjepivo,tj.čijeg proizvođača?
    Joj, ne sjećam se. Znam da sam zapisala, ali ne mogu naći .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •