Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Plodni dani

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Plodni dani

Zanima me koji su plodni dani ako npr. žena ima ciklus od 2 mj. Da li su plodni dani 14 dana prije dobivanja- tj. nedobivanja M ili sredina između dobivene i očekivane m,znači u ovom slučaju kakvih mjesec dana? T o mi nikad nije bilo jasno....

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Plodni dani su u principu, 12-16 dana prije M.
    Ciklusi od 2 mj. ili 60 dana, nisu baš prirodni ciklusi i bilo bi poželjno posjetiti ljekara i provjeriti uzv-om i nalazom hormona da li dolazi do ovulacije i kakva je njena "kvaliteta" tj. postoje li plodni dani.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Plodni dani su u principu, 12-16 dana prije M.
    Ciklusi od 2 mj. ili 60 dana, nisu baš prirodni ciklusi i bilo bi poželjno posjetiti ljekara i provjeriti uzv-om i nalazom hormona da li dolazi do ovulacije i kakva je njena "kvaliteta" tj. postoje li plodni dani.
    Potpis, najbolje je provjeriti sa ginekologom da li ima ovulacije i zašto je ciklus tako dug.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad sam zatrudnila ciklusi su mi bili 34-70 dana. plodni dani bi u principu trebali biti kako cure kažu, ali ako su ciklusi takvi kaki jesu onda ne možeš točno znat.

ja sam računala kad bi bili plodni dani, i bila sam uvjerena da nisu baš tad...I sad imam skoro dvogodišnje dijete

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala cure

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako cijeli život imaš takve cikluse i uz njih vidim 3 djece dakle pretpostavljam da si začela bez problema-onda su takvi ciklusi normalni za tebe i tvoj organizam.
    Ako međutim takve produljene cikluse imaš samo neko zadnje vrijeme onda svakako posjeti ginekologa,uzv i tako izvadit hormone da se vidi šta i kako.
    O je 14 prije m u žena u kojih progesteronska faza ciklusa-druga faza-traje 14 dana.To možeš najbolje utvrditi-ako su ti dakle ovo normalni ciklusi kakve i inače oduvijek imaš-mjerenjem bazalne temperature.
    U drugoj fazi ciklusa porasti će ti temperatura-odmah nakon O i tako ćeš znati kad je bila-i po trajanju povišene temperature znat ćeš koliko ti traje druga faza ciklusa i kada otprilike nastupa O.Plodne dane vidjet ćeš i po promjeni iscjetka iz oskudnog i bijelog u prozirni i rastezljivi par dana prije O.Postoje i lh trakice koje predviđaju O(dok BT samo kaže kad je bila i ne predviđa).Ali to sve dakle ako su ti ovo normalni ciklusi.Ako nisu a još dojiš onda je moguće i da su produženi zato.
    Ako ništa od toga,zaista ginekologu.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma nije riječ o meni. Zanima me iz drugih razloga. Ja ostanem trudna kad poželim .
    Ali nikada mi nije bilo to jasno. Hvala na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •