Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Herpes simplex ili ..?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Herpes simplex ili ..?

Ma, malo sam zabrinuta za Leki jer joj od jučer na gornjoj usnici stoje neki sitni mali mjehurići (najviše mi na njih sliče), a možda su i točkice jer je jako sitno. Ipak, najviše bih rekla da je u pitanju herpes simplex jer ja od njega "bolujem" od kad znam za sebe, a razlozi su nebrojeni - loš rad želuca, stres, nervoza, općenito pad imuniteta, ako malo "ozebem" i sl. i imam ga najmanje 4-5 puta godišnje. Osim toga izlazio mi je po cijeloj usnici, u kombinaciji njih 4 odjednom napadaju, u nosu, na nosu, na bradi, ma velim vam užas. E sad, ja ga trenutno nemam pa od mene ga nije dobila jedino ako uključimo genetsko naslijeđe, onda je sve jasno. Ono što mene muči jest kako se ponašati kada je herpes simplex na usnici djeteta od 10 mjeseci, što uopće primjeniti da bi se mjehurići sanirali. Inače, Leki uopće nije ovih dana, slaba, niti ima temperaturu, a gdje god čitam o tome svugdje spominju te simptome plus otečeni limfni čvorovi i sl.Doma imam Zinc mast, Virolex, nešto na biljnoj bazi pa curke ima li vas da me posavjetujete što da radim?Da je vodim pedijatrici?Hvala vam unaprijed!

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Herpes simplex ili ..?

Citiraj mummy lidija prvotno napisa
    E sad, ja ga trenutno nemam pa od mene ga nije dobila jedino ako uključimo genetsko naslijeđe, onda je sve jasno.
    Mislim da je s njime stvar kao i sa ostalim virusima, kad ga dobijes imas ga zauvijek. :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odvedi je doktoru da vidi, može biti i impetigo, isto budu mjehurići i poslije krastice. Prošli smo ga ljetos, ličilo je na herpes za poludit, ali ipak samo bakterija. Impetigo se mora liječiti, zarazan je za druge a i po istoj osobi se može raširiti. A ako je ipak herpes, bar ćeš znati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A nema mi druge, iako danas nije tako strašno, ali svejedno..A što je taj impetigo i kakve su mu posljedice kao i simptomi?

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Manja je vjerojatnost da se radi o herpes simplexu jer bi kod tako malene bebe kontakt s ovim virusom izazvao aftozni gingivostomatitis (usta puna afti, visoka temperatura). Tek reaktivacija virusa izgleda kao herpes labialis. Šansa da je već imala primoinfekciju bez vidljivih simptoma i da je već nastupila reaktivacija je vrlo mala. Čak i da se radi o herpesu proći će i bez ikakve terapije. Za Virolex je kasno.
    Impetigo je streptokokna infekcija površnog dijela kože. Izgleda prvo kao sitna crvenkasta točica, potom žuto smeđa krastica. Bolest je dosadna, ali uglavnom bezopasna. Pišem uglavnom jer se streptokok može prenijeti na druga mjesta pa izazvati ozbiljniju bolest, npr. anginu......Liječi se mazanjem antibiotskom mašću.
    Čini mi se da sam na nekom topiću pročitala da Lea ima neurodermitis- pa možda su promjene u sklopu toga?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Impetigo može biti i stafilokokni. Taj je vjerojatno imao moj klinac, i on počinje s većim mjehurićem, kao kod kozica, ali pukne brzo, za nekih 12 sati, dok se oni od kozica duže drže.
    Inače, vjerujem da su ljudi koji tvrde da su dva puta imali kozice zapravo imali (bar jednom) impetigo - toliko je slično.
    Kod neurodermitisa su sve dodatne kožne bolesti, mislim na infekcije, opasnije nego kad ga nema, jer je koža već oštećena pa se lakše širi. Osobito ako je još u toku i kortizonska terapija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Impetigo može biti i stafilokokni.
    Istina.

Njega sam namjerno izostavila jer se ne uklapa u mamaL. opis.
    Kod njega su mjehuri puno veći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Izgleda smo otkrili uzrok svega, a to je što ona ponekad navečer malo koristi dudu, a usput mrmlja i slina se proširi iznutra ispod dude pa čak iako je i perem non-stop i čak i steriliziram, očito joj je izazvalo malu kontaknu reakciju, a kao što si primjetila ona ima neurodermitis pa joj svaka malo veća, ali i manja invazija na kožu znači ujedno i neku reakciju. Ne dajem joj dudu više i već je bolje. Inače, svrbe je desni, upravo joj se spremaju izbiti donje dvojkice pa užasno slini i nemoguće ju je držati suhom cijelo vrijeme, a osim toga jako je brbljava i isprobava sve moguće položaje usnica pa zaista pljucka stalno!

Lea, 16.11.2004.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •