Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Predstavljene prve statistike uspješnosti po novom zakonu

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Predstavljene prve statistike uspješnosti po novom zakonu

Na simpoziju o zamrzavanju jajnih stanica održanom 15. prosinca 2009. godine u hotelu Regent Esplanade dr.sc. Sanja Vujisić Živković ukratko je predstavila statistike uspješnosti, tj. postignutih trudnoća otkad je na snazi novi zakon o medicinskoj oplodnji.

U usporedbi s rezultatima do 31. srpnja 2009. godine, tj. dok je na snazi bio stari zakon zabilježen je u bolnici Sveti Duh pad uspješnosti od 12%.

Ukratko, postotak postignutih trudnoća u odnosu na broj postupaka do 31. srpnja 2009. iznosio je 36%, a od 1. kolovoza 2009. pao je na 24%.

Radi se o prvim napravljenim statistikama, uzet je u obzir ukupni broj postupaka, bez razvstavanja po dobi, dijagnozi ili nekom drugom parametru.

dr. Vujisić je zamolila skup neka se o tome ne postavljaju dodatna pitanja, što su svi prisutni poštovali.

Brojevi i tako govore više od riječi.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Predstavljene prve statistike uspješnosti po novom zakon

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    U usporedbi s rezultatima do 31. srpnja 2009. godine, tj. dok je na snazi bio stari zakon zabilježen je u bolnici Sveti Duh pad uspješnosti od 12%.

Ukratko, postotak postignutih trudnoća u odnosu na broj postupaka do 31. srpnja 2009. iznosio je 36%, a od 1. kolovoza 2009. pao je na 24%.
    To je pad uspjesnosti od jedne trecine, jer je 12 posto od 36 posto jedna trecina.

Tj. umjesto 3 trudnice prije novog zakona, sad ce na isti broj postupaka biti 2 trudnice, iskljucivo zbog ogranicenja broja oplodjenih jajnih stanica na 3.

To je identicno onome sto se ocekivalo i sto se desilo u Italiji nakon uvodjenja identicnog ogranicenja - pad uspjesnosti od jedne trecine.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije zgore istaknuti , onako pojednostavljeno i zdravo-seljački da za isti trošak dobiješ manje trudnica. Mislim da u današnje vrijeme posvemašnje besparice ljudi razmišljaju po principu štednje, pa smatraju da je MPO luksuzna zdravstevna usluga na kojoj se može štediti. Smatraju da je ovim zakonom to postignuto. E, pa nije, na ovaj način u vjetar bacamo više para poreznih obveznika. A oni koji i imaju koju kunu više radije odlaze u zemlje koje im pružaju realnu šansu. I tko je tu profitirao?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na žalost, čini mi se da se radi čak o tome da za duplo veći trošak dobiješ za 33% manji broj trudnica, i to u vrijeme kad su više nego imperativ troškovno učinkovite metode u zdravstvu.

A da ne govorimo o izostancima s posla zbog povećanog broja povećano neučinkovitih tretmana.

I to još nije sve jer je za povećani broj tretmana potreban povećan broj bolovanja para, što generira nepotrebna bolovanja i udar je na ekonomiju u ovim kriznim vremenima.

Čudi me kako odgovorni i tu nisu gledali taj dvostruko negativni troškovni aspekt, koji su, izgleda, imali u vidu kad je ministar radio kampanju promocije cijepljenja protiv nove gripe, argumentirajući to i osvrtom na ekonomiju i povećanim bolovanjima pri povećano pobolu stanovništva .

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: Predstavljene prve statistike uspješnosti po novom zakon

Citiraj Gost 1 prvotno napisa

Brojevi i tako govore više od riječi.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala hdz!

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Katastrofa. Nažalost svi smo znali da će tako biti.

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što reći, svi smo to znali ali svejedno kad vidim ove brojke poludim, opet.......

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Očekivano tužno. Beskrajno mi je žao svih cura koje su, da nije bilo dragog ministra, u ovom trenutku trebale biti trudnice.....

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pretpostavljam da su u ovu statistiku uključeni i FET-ovi kojih će svakim danom biti sve manje pa će ovaj postotak uspješnosti još više padati . "Hvala" ministru i svima koji stoje iza ovog zakona .

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a tek je proslo, koliko, niti pola godine sta ce biti do 31.7. 2010. jos toliko manja uspjesnot. trebala bih u 1 ili 2 mj u novi postupak, ne moram vam niti pisati kako se osjecam i kako me strah jos jednog neuspjeha koji je ovoga puta jos realniji barem imam termni za mb sljedece godine, slamka za spas

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala ministru Milinoviću

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Nije zgore istaknuti , onako pojednostavljeno i zdravo-seljački da za isti trošak dobiješ manje trudnica. Mislim da u današnje vrijeme posvemašnje besparice ljudi razmišljaju po principu štednje, pa smatraju da je MPO luksuzna zdravstevna usluga na kojoj se može štediti. Smatraju da je ovim zakonom to postignuto. E, pa nije, na ovaj način u vjetar bacamo više para poreznih obveznika. A oni koji i imaju koju kunu više radije odlaze u zemlje koje im pružaju realnu šansu. I tko je tu profitirao?
    Možda onaj tko je trebao profitirati.
    Da budemo precizniji onaj tko je trebao profitirati duhovno i novčano te onaj tko je profitirao propagandno i novčano
    I na kraju onaj tko je profitirao od onoga tko je tu profitirao.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Robert prvotno napisa
    Možda onaj tko je trebao profitirati.
    Da budemo precizniji onaj tko je trebao profitirati duhovno i novčano te onaj tko je profitirao propagandno i novčano
    I na kraju onaj tko je profitirao od onoga tko je tu profitirao.
    može objašnjenje?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme prekrasno, svaka čast općini Bol.
    Za našeg vrlog ministra evo još par ljutića od mene

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    To je naša forumašica sa Bola. Bravo za općinu Bol, dođe mi da preselim na Brač.
    Čestitke roditeljima i veliki poljubac Evi i Zari.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa
    Citiraj purple rain prvotno napisa
    To je naša forumašica sa Bola. Bravo za općinu Bol, dođe mi da preselim na Brač.
    Čestitke roditeljima i veliki poljubac Evi i Zari.
    Je, je, sjećam se njene priče kako je nakon, mislim, VV-a, uspjela u CITO-u i kako je skoro rodila dok je došla do ST-a! Ajme, kako samo super izgledaju, i roditelji, i dičica, baš neki simpa i dragi ljudi ! Svaka čast Bolu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da su u ZG-u bili i u IVF-u... To je bilo vrijeme kad se relativno nedavno otvorio CITO kao fantastično logističko olakšanje za parove iz Dalmacije, ipak je tisuću puta jednostavnije s otoka do ST-a, nego do ZG-a.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Svaka čast Bolu

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dali tko zna šta se radi dalje kontra tog ludog zakona unutar građanskih inicijativa, jel se što organizira ili se sad čekaju te najavljene statistike nakon 6 mjeseci?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

svaka cast nacelniku opcine Bol

curice su predivne cestitam!!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    svaka cast nacelniku opcine Bol

curice su predivne cestitam!!! :D
    x potpisujem

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo još malo poražavajuće statistike

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...a-trecinu.html

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čula sam jutros na radiju. Koliko god poražavajuća bila, nadam se da je to i dobra vijest - jer će pripomoći skorašnjem padu zakona.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa

Jako žalosno, a i plaši me činjenica koliko zatucanih ljudi ima u ovoj zemlji. Dajte samo pogledajte komentare na članak. Prestrašno! Pa kad živimo sa takvima, nikada i nećemo moći promijeniti ovaj zakon

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

žalosno....
    jadan je zakon i vlada koji ovo rade ljudima čiji je jedini grijeh želja da kući donesu maleni zamotuljak sreće...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa
    Citiraj MIJA 32 prvotno napisa

Jako žalosno, a i plaši me činjenica koliko zatucanih ljudi ima u ovoj zemlji. Dajte samo pogledajte komentare na članak. Prestrašno! Pa kad živimo sa takvima, nikada i nećemo moći promijeniti ovaj zakon
    oprosti, ali smo si sami krivi za ovaj zakon, nisu nam krivi zatucani ljudi koji jos k tome pisu komentare. Krivi smo i mi u prvom redu koje trpimo ovakav zakon bez otpora

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nemogu ni čitati komentare idiota koji nemaju pojma šta pišu. Uf kako me to ljuti

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo bilo na dnevniku Hrt-a o okruglom stolu,...

Šimunić i daljke priča kako je zakon dobar jer sada imamo 6 postupaka,..da se manje čeka na postupak,... a ljudi moji totalno je prolupao. Skupo će na kraju platit tu svoju kupoprodaju duše jer kad savijest nije čista život nije lak.

Neka se srame

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hm... Kako mogu pricati o uspjehu?
    Pa jer proslo vec 9mj. od novog zakona?
    Nije!
    Ja sam u Mariboru dobila anketu koju sam trebala ispuniti, i dobiti cu jos jednu tek na KRAJU trudnoce, i oni ce tek tada mene uvesti kao "uspjelu".
    Tek kada rodim!
    Tek tada se moze pricati o uspjehu nekog postupka, dakle kada se rodi zdrava beba.
    A ovo, ovo je toliko nestrucno da mi je zlo.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja cu samo potpisati Kadaunu....svaki drugi komentar bi bio suvisan.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ja cu samo potpisati Kadaunu....svaki drugi komentar bi bio suvisan.
    Sad citam..... da, mogla bi se sloziti.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Što više neuspjelih postupaka to više novca ostaje u njegovoj poliklinici. Jednostavna računica.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni i dalje nije jasno zasto zene koje su njegove pacijentice ne sabotiraju njegovu kliniku......za pocetak. Ja bi zabranila da se uopce ista pise o IVF poliklinici na ovom forumu. Nije zasluzio da ga se uopce spominje...Ionako mu je najbolji lijecnik presao u Vinogradsku.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Meni i dalje nije jasno zasto zene koje su njegove pacijentice ne sabotiraju njegovu kliniku......za pocetak. Ja bi zabranila da se uopce ista pise o IVF poliklinici na ovom forumu. Nije zasluzio da ga se uopce spominje...Ionako mu je najbolji lijecnik presao u Vinogradsku.
    X
    Ne kužim ljude koji su spremni odvojiti toliki novac i onda izaberu spomenutu kliniku. Za te iste novce mogu otići u inozemstvo i dobiti realnu šansu za uspjeh.

marcelina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Šimunić i daljke priča kako je zakon dobar jer sada imamo 6 postupaka,..da se manje čeka na postupak,... a ljudi moji totalno je prolupao. Skupo će na kraju platit tu svoju kupoprodaju duše jer kad savijest nije čista život nije lak.
    Mislis da osobe kojima je osobna korist (i profesionalni izazov) ispred dobrobiti pacijenata i koje su uvijek uz vlast (ma kakva ona bila) imaju problema sa savjescu? Cisto sumnjam...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •