Ekstrakt badema
Ekstrakt vanilije
Badem u listićima, blanširan
U mercator internet trgovini nema![]()
Ekstrakt badema
Ekstrakt vanilije
Badem u listićima, blanširan
U mercator internet trgovini nema![]()
Sve sam to jučer vidjela u Konzumu, jedino nisam sigurna za točan okus ekstrakta; badema u listićima ima ali u Lidlu su ti puno povoljniji
probala badem u listićima iz Lidla - totalno bezukusni
Možda su od plastike(malo izgledaju kao umjetni nokti)
U kauflandu imaju neke skuplje bademe i neke njihove jeftine, cijena je otprilike kao ovi u lidlu, ako se ne varam. Ja sam jednom radila s tim jeftinima, bili su mi ok, ali probala sam na gotovom kolaču, kad su bili već onako preprženi, ne znam koliko su (bez)ukusni sirovi.
Lidl (Vukovarska)branka1 prvotno napisa
Sve navedeno nabavila prošli tjedan. Ekstrakti (uljni, u malim epruveticama) su zapakirani svi zajedno - npr. 4 ampule s aromom vanilije, 4 ampule ruma, 2 ampule limuna, 2 ampule naranče i ... još nešto.... mislim da je gorki badem. To je tak teško naći da nisam ni pogledala cijenu pa pojma nemam koliko košta.
Umjesto badema u listićima uzela sam guljeni mljeveni badem - vrećicu od 200 g, ali bilo je i tih listića na istoj polici. Bilo je i pek-papira i koječega, ali ne znam kako je sada jer oni četvrtkom mijenjaju ponudu.
Superkonzum je nekad isto imao dobar izbor tih začina, ove godine nisam vidjela (nisam puno ni tražila).
Naravno da su bezukusni kad su blanširani. To je sirovina. Treba ih ili prepržiti ili staviti na kolač da se ispeku...maxi prvotno napisa
Osobno, više volim neoguljene bademe u kolačima, ali kupujem i ove. Oni blanširani mljeveni su sirovina za marcipan, a ti listići se koriste za ukrase i slično.
badem u listićima sam kupovala u metrou. dosta je bio skup koliko se sjećam. neko veliko pakovanje (radila sam marcipan pa mi je tako bilo lakše).
da i ja priupitam...
za poklon frendici tražim kalup za krostatu malo veći s onim regljastim rubom i odvojivim dnom.
bila u kiki, mulleru na trgu, metrou, konzumu, mercatoru i nisam našla.
Ti bademi u listićima nikada nemaju okus. Treba ih prepržiti, zar ne?
Pa da, ja isto mislim da ih treba malo tostirati, tj popržiti
Ja tražim limene kutije za sitne kolačiće, što veće i što jeftinije to bolje.
I ja sam ih neki dan tražila.
Pročitala negdje na forumu da ih ima u Bauhausu pa potegnula do tamo, ali nema. Onda sam slučajno otišla u prima cassa i našla. doduše ne jako velike i jako lijepe, obične plavo bijele na kojima piše biscuits po 29,00 i onda na to još popust od 40%
Jupi, hvala :D Postoji li taj dućan još uvijek u solidumu?
Nemam pojma. ovaj je u Primi na Žitnjaku
Da se prikrpam.![]()
Pitala na servisnom, ali nitko ne odgovara.
Melasa - gdje da ju nađem. U bio&bio nemaju.
Mima - meni za kolačiće služe kutije u kojima su već bili neki keksi, a mogu se kupiti vjerojatno u svim većim trgovačkim centrima. http://imshopping.rediff.com/shoppin...11sept2008.jpg
Enela - Potraži na odjelima zdrave hrane u većim trgovinama, Mercator, Konzum i sl. Ako ne nađeš probaj zamijeniti medom.
Evo što kaže wikipedia o tome: [i]Cane molasses is a common ingredient in baking, often used in baked goods such as gingerbread cookies. There are a number of substitutions that can be made for molasses. For a cup of molasses, one of the following may be used (with varying degrees of success): 1 cup of honey;
da se i ja tu prikrpam sa onim što tražim
gdje se najlakše može nabaviti mljeveni đumbir i piment
[quote=lonni]Mima - meni za kolačiće služe kutije u kojima su već bili neki keksi, a mogu se kupiti vjerojatno u svim većim trgovačkim centrima. http://imshopping.rediff.com/shoppin...11sept2008.jpg
Enela - Potraži na odjelima zdrave hrane u većim trgovinama, Mercator, Konzum i sl. Ako ne nađeš probaj zamijeniti medom.
Evo što kaže wikipedia o tome: [i]Cane molasses is a common ingredient in baking, often used in baked goods such as gingerbread cookies. There are a number of substitutions that can be made for molasses. For a cup of molasses, one of the following may be used (with varying degrees of success): 1 cup of honey;
Ja ih kupujem u većim trgovačkim centrima tipa superkonzum. Na polici sa svim začinima.Školjkica prvotno napisa
a kaj je krostata? :?the enchantress prvotno napisa
http://luster.coolinarika.com/slike/prikazi/19743sorciere prvotno napisa
![]()
![]()
pa to imam doma... kalup, ne šljive
![]()
![]()
samo to koristim za kiš loren (i ostale kiševe)...
Kalupa raznih vidjela sam prije možda tjedan dana (max. deset dana) u Superkonzumu (Vukovarska). Bilo je i za kuglof i za tortu+uložak za rupu u sredini, kalupa za biskupski kruh. Onaj crni zenker za kuglof koštao je cca 80 kn....
imaš kakav dobar recept?sorciere prvotno napisa
ali se tom ne odvaja dnogrom prvotno napisa
ja tražim takav frendici za poklon. niti u ikei nije bilo. lagano odustajem
Uf, nisam znala da takav i postoji. Ako ipak naletiš negdje, svakako javi![]()