Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Crvena pišica...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Crvena pišica...

Iva redovito ima crvenu pišicu od ne dobrog brisanja nakon pišanja u vrtiću. Bar sam ja do sada mislila da je od toga.
    Doduše, preko vikenda kad ju ja dobro obrišem uvijek se to nekako sredi. Pa od ponedjeljka opet ispočetka.
    Mislim da ona sama ide na wc u vrtiću, možete misliti kak se ona obriše.
    Onako joj je s unutarnje strane crveno sve do guze i peče ju to. Ja joj mažem onom tvrdom nivea ili penaten kremom koja se teško razmaže.
    E sada, počeo me mučiti neugodan miris svaki put kada ide na wc, baš se onako osjeti dosta, a jutros sam primjetila nekakav čudan iscjedak.
    Navečer joj je piša bila crvena, namazali smo je i ujutro kada sam je išla skinuti taj iscjedak je bio čak i na bodiju. Onako je neki bijelo žučkasti.
    Dakle što bit to moglo biti?
    Kaj bi najbolje bilo prvo ići provjeriti?
    Je li moguće da je neka upala ili možda bakterija?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znaš i sama da je najbolje da idete doktoru. Moja L. je u toj dobi imala nešto slično i dr. nas je poslao ginekologu u Klaićevu. Nije nikakav big deal, gin. je bio jako pažljiv, uzeo joj je bris, dobili smo kremicu i sve je prošlo jako brzo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, ginekolog za dvogodišnjakinju. To mi zvuči strašno!
    Ali ništ, ak se mora, mora se.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije niš strašno, samo je malo izvana pogleda i bris se uzme izvana. Ako budete trebali ginekologu, u KLaićevoj je jako dobra dr. Nives Šikanić-Dugić.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ana najbolje da odete to da pogledate. Možda su gljive....
    A što se tiče brisanja, ja Nađu ne brišem uvek posle piškenja, nekad ona sama piški pa ne prijavi, a nekad napolju isto ne obrišemo. Ali retko joj se crveni.
    I ja ne bih mazala te kreme koje kažeš, možda ipak nešto prirodnije, jekoderm npr, ja mažem nevenovu mast na kojoj piše da može i na kožu i na sluzokožu...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Postoje dječji ginekolozi i nisu nikakav bed. Moguće da je pokupila kakvu bakteriju ili gljivice. Sretno!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Postoje dječji ginekolozi i nisu nikakav bed. Moguće da je pokupila kakvu bakteriju ili gljivice. Sretno!
    Hvala...
    A ja sam naivna mislila da se tak malima to nemre desiti?
    E baš sam glupa.
    I tko ono kaže da je održavanje higijene kdo djevojčica lakše?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam ni ja znala da postoje dok nisam slučajno čula sestru kod pedijatra da spominje 'nalaz vulve'... kad sam skopčala :shock: ... ali, da, u biti normalno da postoji.
    meni je najveći strah po pitanju takvih stvari da ću malenoj nešto prenijeti, jer ja baš imam često problema s gljivicama već dugi niz godina. čokoladoholičarka sam.
    u svakom slučaju želim vam da prođe glatko i da nalaz bude uredan!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Od frendice mala imala isto nedavno
    dobili kremu i riješilo se brzo

rekla joj je pedica da se nema kaj čuditi
    da se to najčešće dešava kod vrtićke djece
    učimo ih svi da peru ruke poslije wc , a u stvari bi trebalo i prije i poslije

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da, zapravo bi ih trebali učiti i da prije peru ruke.
    Evo, ja radim s novcima i kada odem na wc, obavezno operem ruke prije je rne mogu zamisliti da s takvim fuj rukama brišem čučicu. A poslije naravno isto perem ruke.
    A da ne govorim, što se vrtića tiče, da se tamo po onoj jednoj daskici navlači njih 20-ak. Baš oni brišu dasku jedni za drugima.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mojih ti simptomi upućuju na gljivice. Bez iznimke.

Mažem im Plymicolom/Canestenom ili kantarionovim uljem ako nemam nikakvu kremicu. Šopam ih jogurtom. Obavezno pranje prije spavanja samo čistom vodom. Važno je i nakon pranja dobro ih obrisati.

Prođe za dan-dva, ali treba mazati još par dana.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa

Mažem im Plymicolom/Canestenom ili kantarionovim uljem ako nemam nikakvu kremicu. Šopam ih jogurtom. Obavezno pranje prije spavanja samo čistom vodom. Važno je i nakon pranja dobro ih obrisati.

Kaj da probam sada preko vikenda ovako, pa ako ne prođe kod dokotra?
    Mislim, ionak do idućeg tjedna ne mogu ništa, osim ako sutra ne ostanem na bolovanju?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Opisala si našu situaciju od A do Ž. Ja recimo primjetim veliko poboljšanje ako je redovno operem vodom nakon mokrenja kod kuće (ja je uvijek perem vodom, ali znam da se u vrtiću brišu samo papirom) I opet, ako propustim par dana dešava se crvenilo i pečenje koje riješim nevenovom masti, ili kantarionom. Ja sam njoj još kao bebi od nekih 18-20 mjeseci starosti primjetila nekakav žučkasto zelenkast iscjedak na peleni, i radili smo bris (mi u našoj pedijatrijskoj ambulanti) i nalaz bio potpuno uredan. Čini mi se da je moja djevojčica dosta osjetljiva u tom području, dešavalo se da u takvom stanju kožica čak i popuca pa smo jednom imali baš ružnu ranicu.
    Svakako ti savjetujem da odete ljekaru radi vlastitog mira, i mislim da će rješenje biti sasvim jednostavno.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj Fidji prvotno napisa

Kaj da probam sada preko vikenda ovako, pa ako ne prođe kod dokotra?
    Mislim, ionak do idućeg tjedna ne mogu ništa, osim ako sutra ne ostanem na bolovanju?
    Pusti je još da malo hoda bez gaćica preko vikenda. Ako ne bude bolje do ponedjeljka, svakako otiđite do pedijatra.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja doduše nemam dijete s čučicom ali nas povremeno muče nekakve ojedine oko čmara i crvenilo po pišulincu... Obično nas to zapadne nakon mekše stolice ili tak nekaj.... Da ne duljim, nama je za takve stvarčice super kantarionovo ulje...kad bolje razmislim, nikad nam nijedna krem nije tak dobro djelovala kao to ulje...Nakon pranja mažemo i obično već nakon par sati stvar bude bitno bolja...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zvala sam dokotricu, rekla mi je sestra da joj sada mažem bepantenom i plymicolom. Pa ako ne bi bilo od toga bolje da dođemo.
    I da upozorim tete da paze na nju i da ju brišu.
    Pitala sam danas tetu i potvrdila mi je da piškiti idu sami i naravno da se ona sama ne može dobro obrisati.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lena ima tri godine i kada sam je pitala kako se briše u vrtiću pokazala mi je sljedeće : prvo obriše guzu (koliko može dobro dohvatiti - znači ne baš), pa onda pikicu i to u pogrešnom smjeru ..... Smrzla sam se.
    Od onda joj objašnjavam da se uopće ne briše kada piški, ne znam kako bih je navikla da gura papir prema guzi, a ne da ga povuče na gore. Kažem : kada piškiš zavrti malo guzom i otresi pikicu, pa navlači gaćice - meni se nekako čini da je tako bolje, obzirom da nisam primijetila crvenilo sluzokože nakon takvog postupka.
    Najgore mi je kada kaka, pa se cijela razmaže ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sne prvotno napisa
    Lena ima tri godine i kada sam je pitala kako se briše u vrtiću pokazala mi je sljedeće : prvo obriše guzu (koliko može dobro dohvatiti - znači ne baš), pa onda pikicu i to u pogrešnom smjeru ..... Smrzla sam se.
    Od onda joj objašnjavam da se uopće ne briše kada piški, ne znam kako bih je navikla da gura papir prema guzi, a ne da ga povuče na gore. Kažem : kada piškiš zavrti malo guzom i otresi pikicu, pa navlači gaćice - meni se nekako čini da je tako bolje, obzirom da nisam primijetila crvenilo sluzokože nakon takvog postupka.
    Najgore mi je kada kaka, pa se cijela razmaže ...
    i ja mislim da bolje da ne briše,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •