Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: LEDO SMRZNUTO POVRĆE???

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno LEDO SMRZNUTO POVRĆE???

Smije li se ledo smrznuto povrće davat bebama od skoro sedam mjeseci?Naime čula sam neke žene kako su im djeca "odrasla" na Ledovom špinatu,brokuli,karfiolu.grašku s mrkvom...Pa me zanima je li to uistinu zdravo za bebe ili da sama zamrznem povrće dok je još vrijeme za to? :?
    Ima li koja mama,čija su djeca to jela?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da nema razloga da to povrće bude lošije od onoga koje bi sama zamrznula.
    osim ako ne misliš zamrzavati nešto iz vlastitog uzgoja.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne ne uzgajam sama ništa.Samo mi je ipak bio bed davat bebi to povrće bez pitanja?Ipak mi je ovo prva beba...Dakle mogu mu naparavit bez problema kašice od tog povrća?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne bih davala niti povrće koje sam smrznula sama, a pogotovo ne Ledovo jer nemam pojma otkuda to povrće dolazi, kako je uzgojeno niti kakve je kvalitete. To smrznutu povrće nerado pripremam i za nas odrasle.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi uopće ne jedemo smrznuto povrće, a pogotovo ga ne bih dala maloj.

Pa cijele godine imaš barem nešto friškog za kupiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja razmišljam ovako:
    to povrće, Ledo (ili neka druga firma), otkupljuje na veliko, od domaćih proizvođača. Tako veliki proizvođač sigurno nema komadić zemlje uz cestu (kao većina kumica s placa kod kojih kupujemo "domaće") i sigurna sam da poštuju period karence.
    Ja svome djetetu ne dajem čak ništa ni iz frižidera (niti mi jedemo), ali pitanje je bili "Ledovo" ili doma zamrznuto.
    U tom slučaju, svakako glasam za provjerenu kvalitetu.
    (Nitko mi ne radi u Ledu)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    ... jer nemam pojma otkuda to povrće dolazi, kako je uzgojeno niti kakve je kvalitete...
    to neznaš ni za friško povrće,nije sigurno iz domaćeg,"bakinog"vrta.
    iz istog uzgoja i kvalitete je i friško,osim ako je domaće. :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Od smrznuto povrća koristim jedino od leda za francusku.A zamrzavam si jedino papriku i paradajz za sataraš jer to obožavamo.vI NISTE DJECI DAVALE NIKAKVO SMRZNUTO POVRĆE ILI SAMO LEDOVO IZBJEGAVATE?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikakvo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    ... jer nemam pojma otkuda to povrće dolazi, kako je uzgojeno niti kakve je kvalitete...
    ja za dijete povrće kupujem od 1. eko uzgajivača 2. poznate kumice na placu

a za Ledo mislim da povrće nabavlja od kojekuda i da im je povrće kojekakve kvalitete; osim toga baš zazirem od smrznutog povrća

Ja bih, recimo, uvijek radije dala **** kašicu nego zamrznuto povrće - ali, Bože moj, svatko od nas ima svoje ideje o zdravoj prehrani.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Oki doki!!Ostat će mi više mjesta u zamrzivaču... 8)
    Što bude za kupit to ćemo papati-FRIŠKO!
    Hvala svima na odgovorima!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih, recimo, uvijek radije dala **** kašicu nego zamrznuto povrće - ali, Bože moj, svatko od nas ima svoje ideje o zdravoj prehrani.

Mi u Zg imamo provjereno povrće uzgojeno posve ekološki, u Beču smo joj radije davali (kršitelj koda)ove kašice, za koje znam da su višestruko provjeravane - u svakom stadiju proizvodnje najmanje jednom.

Gago, mi uopće ne jedemo smrznuto povrće, ni mi "veliki" ni malena.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    ja za dijete povrće kupujem od 1. eko uzgajivača 2. poznate kumice na placu

a za Ledo mislim da povrće nabavlja od kojekuda i da im je povrće kojekakve kvalitete; osim toga baš zazirem od smrznutog povrća

Mene je npr. srah davat te gotove kašice.Iz nekog razloga zazirem od njih.Nisam nikad čula ništa loše o njima ali jednostavno sam protiv njih.Možda su one čak i zdravije od povrća koje kupujemo na placu.Ko to zna!No ja ih ne kupujem!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma, Gago, napravi onako kako ti misliš da je najbolje - svaka od nas ima svoja iskustva.
    Meni, npr, smrdi sve što je bilo u frižideru, tako da je naš potpuno prazan (u njemu držimo samo piće i jogurte) - nema šanse da pojedem nešto od jučer, a zamrzivač mi služi za sladoled i pravljenje leda.
    Kupovnu kašicu ne bih ni u ludilu jer unutra stavljaju... tko zna što.
    Ali, isto tako... ne da mi se ni tražiti gdje ću kupiti povrće iz bio uzgoja (otkako sam se opekla na Mavrovićevim proizvodima, ne vjerujem u deklaracije).
    Znači, sve je stvar navike i komocije.
    Moja rodbina na selu jabuke i kruške preko zime još uvijek drži u slami - ne može biti ekološkije (stric mi ima plantažu jabuka, barem 50km udaljenu od ceste)... a opet, ja si zamislim da u tu slamu uđe mišić... pa njuška...
    Koliko ljudi, toliko ćudi...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apricot, a di onda ti kupujes hranu? kupujes svaki dan ono sto jedete taj dan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, u ulici imam voćarnu s kojom sam jako zadovoljna. Pored nje je Fiolićeva mesnica.
    Na povratku s posla kupujemo hranu koja će se taj dan kuhati.
    Nije suvremeno, ali tako sam navikla.

Početno

Koje su sad ovo fore?!?!
    Cijeli topic sam pomno iscitala, a svekrve nigdje... samo neko smrznuto povrce...

Ja koristim Oerlemans bioloski smrznuti grasak i spinat a la creme i to mi je izvrsno! A cini mi se da sam jednom bas na omotu Ledovog graska procitala da je uvoz iz Madjarske. A na Zvijezdinom ulju da je uvoz iz EU.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, ja bih isto radije zamrznula nešto od ZN i sl. proizvođača, nego kupila gotovo zamrznuto jer ipak vjerujem više svom zamrzavanju, nego njihovom nabavljanju najjeftinijeg mogućeg pa onda zamrznutog. Iako, nadam se (kao što sam napisala na drugom topicu), da ćemo to smrznuto imati samo malo za svaki slučaj u zamrzivaču, a da će biti ipak svježeg povrća iz eko uzgoja.

Apricot, možeš molim te malo pojasniti ovo:
    otkako sam se opekla na Mavrovićevim proizvodima
    Ne kupujem baš često od Mavrovića, ali sam mislila da je to OK

Inače, ja te gotove kašice isto namjeravam izbjegavati, jer se sjećam one frke s (kršitelj koda)o kašicama prije par godina, a i više mi se sviđa friško spremanje.

Što se kumica tiče, sestra mi je bacila bubu u uho prije par godina, kad sam joj rekla da isključivo kupujem od kumica... Ona živi na selu pa kaže da bi se iznenadila kad bih vidjela kak' kumice znaju odokativno koristiti gnoj i sredstva za špricanje i sl. Ne sve, naravno, ali...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dobro, al zasto ne zamrznuto?
    Jel fora u tome da je bolje da jede povrce koje sami zamrznemo, ili ne jesti zamrznuto uopce?
    I mene zanima, jer sam malome kupila zelene mahune od Leda - izgledaju mi skroz OK.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Najzdravije bi bilo friško, sezonsko povrće. Koliko ja znam, zamrznuto je po kvaliteti iza njega, ali je bolje od npr. konzervi, jer se zadržava veći dio hranjivih tvari (posebno kad bi se doma pripremalo za zamrzavanje i to tak' da se par minuta "pari" i onda naglo ohladi, ali to je malo kompliciranije (trebalo bi ga pariti na ravnoj rešetki tako da u sve dijelove toplina (para) jednolično dopire)).

E sad, ja osobno ne kupujem zamrznuto povrće, tako da ti o tim mahunama ne mogu na žalost ništa konkretno reći...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Apricot, sta je sa mavrovicevim proizvodima jer ja sam u njih vjerovala???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mislim da nema potrebe ništa zamrzavati. ja za bemba koristim uvijek ono čemu je sezona. npr. kod voća smo recimo do sad jeli uvijek od čega je stađun. tako smo jeli kupine dok ih je bilo, ne pada mi na pamet da ih kupujem zamrznute zato jer ih više nema. sad ima grožđa i šipka pa ću mu praviti sokiće. nema više lijepih tikvica, ništa zato... ima mrkvice, blitve, krumpirića mladih, česna, luka, petrusina.....ma sigurno kužite što hoću reći. naša priroda se pobrinula da uvijek nečeg dobrog ima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam strašno vjerovala u Mavrovića, ali njegova peciva su mi premasna, nekoliko sati nakon kupovine neupotrebljiva koliko se mrve i imaju mi okus po ustajalom kruhu.
    Kolačići mi se sviđaju.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konzerve mali ne jede , a i ja ih izbjegavam

kašice jede

smrznuto povrće jede špinat, a zimi mu kupujem smrznute jagode, borovnice i maline
    ne vidim zašto ne..

neću mu kupovati nikakav bio uzgoj jer a) ne vjerujem većini, b) vrlo vjerojatno neće čitav život to jesti pa neki imunitet i navika nisu zgorega (iako sam u prvoj godini života pazila da mu nabavim domaće voće i povrće od frendova)

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ne bih davala niti povrće koje sam smrznula sama, a pogotovo ne Ledovo jer nemam pojma otkuda to povrće dolazi, kako je uzgojeno niti kakve je kvalitete. To smrznutu povrće nerado pripremam i za nas odrasle.
    A kako znas odakle je povrce sa pijace ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa napisala je da kupuje od poznatih žena.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    Inače, ja te gotove kašice isto namjeravam izbjegavati, jer se sjećam one frke s (kršitelj koda)o kašicama prije par godina,
    Sjećaš se frke jer su naslovi bili preko cijelih stranica, a na tv u udarnom terminu prva vijest, a kad se shvatilo da je frka dignuta bezrazložno onda je to objavljeno sitnim slovima u novinama i jedva spomenuto na tv-u.
    Ja isto nisam nikad mojoj curi davala **** povrće jer mi je groznog okusa (dobila par kašica pa ih provala), ali svakako mislim da je zdravije od onog što se kupi na placi.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj svi spominju grozan okus **** kašica?? nisu začinjene i namijenjene su djeci , a ne nama sa uništenim okusom od raznih soli i začina

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    a zakaj svi spominju grozan okus **** kašica?? nisu začinjene i namijenjene su djeci , a ne nama sa uništenim okusom od raznih soli i začina
    Baš htjedoh reći...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja **** kašice ne namjeravam izbjegavati radi okusa, jer hrana bez soli, šećera i sl. stvari je nešto sa čim ću definitivno početi jer želim da jede što zdravije. Ja jednostavno ne volim tu unaprijed pripremljenu, "zdravu" hranu... Meni je draže da ja sama pripremim od povrća/voća za koje mislim da nije kemijski tretirano, a Ninochka, na žalost, ne mogu garantirati za Zlatu, Severa i slične proizvođače, ali ne mogu baš niti u sve sumnjati jer kud to onda vodi?!

Ja svojim stavom stvarno ne želim nikome reći da "jako loše hrani bebu" zato što joj daje **** ili neke druge kašice, Ledovo ili neko drugo zamrznuto povrće, jer mi je to glupo. Svatko radi ono što misli da je dobro za njegovo dijete, a imam frendice koje hrane bebače gotovim kašicama i one koje su kuhale zamrznuto povrće i sve su bebe OK :D

Apricot, meni su isto Mavrovićeva peciva, da budem fina, NEFINA! Onaj veliki kruh mi je OK, ali peciva sam probala i nekak' mi ne sjedaju dobro (i meni "smrde" na germu ili tak' nešt')... Ja sam iz tvog prvog posta bila pomislila da nije "eko"...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svojim stavom stvarno ne želim nikome reći da "jako loše hrani bebu" zato što joj daje **** ili neke druge kašice, Ledovo ili neko drugo zamrznuto povrće, jer mi je to glupo.
    Daisy, pa nitko nikome to ne govori.

Inače, za gospođu Zlatu pouzdano znam da kupuje povrće od kumica na bjelovarskom placu da bi ga u Zg preprodala kao "svoje" i "eko". Pa vi sad vidite... Stvarno treba razviti nekakvu paranoju. :smajlić koji sliježe ramenima:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Gle' Sanja, preskupo plaćam Zlatino i slična povrća da bih im bila advokat . Mislim da nema smisla sumnjati u sve, jer bumo ostali gladni Ja inače jesam sklona pretjeranom analziranju, ali... Ne znam... Kao što sam rekla, svatko kupuje ono što misli da je najbolje za njegovo dijete... Inače, ja u zadnje vrijeme kupujem češće u Bio&bio, nego od Zlate (samo zbog praktičnosti) i uz povrće stoji certifikat, ali ako ćemo se udubiti, niti u to ne moramo vjerovati i fakat; ostajemo bez povrća za ručak...

Svatko treba kupovati i pripremati ono za što on/a vjeruje da je najbolje iz kojih god razloga... tako barem ja razmišljam...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Uzmi npr. **** kašicu od špinata, onda skuhaj sama špinat i izmiksaj ga, naravno neposoljen i bez začina, pa usporedi!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle' Sanja, preskupo plaćam Zlatino i slična povrća da bih im bila advokat . Mislim da nema smisla sumnjati u sve, jer bumo ostali gladni

...

Svatko treba kupovati i pripremati ono za što on/a vjeruje da je najbolje iz kojih god razloga... tako barem ja razmišljam...
    Ma naravno, posve se slažemo.

Ali za Zlatu fakat znam što radi, jer to radi redovno i pred svjedocima. Najobičnija preprodavačica, ali bezobrazno skupa. (Inače ne sumnjam u sve, dapače, volim vjerovati jer bih inače poludjela od propitivanja i ispitivanja svega oko sebe, ali za nju bez sumnje znam da nema bio-uzgojene stvari, dakle, nije stvar sumnje nego pouzdane informacije, više puta potvrđene.)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i meni je mavrovicev kruh ne bas fin. i ja sam skuzila da apricot govori da nije eko.
    a ovo za zlatu me sokiralo :shock: ja bila uvjerena da je to ne eko nego ekoekoeko povrce.

a neka njega prodavacica me taaaaako ispljuvala, ja pitam imate li maslac od sezama a ona izbecila oci na mene i kaze sva iznervirana "mi ne koristimo NIKAKAV maslac" da bi nakon sta sam uzela rizin slad i malo s njom popricala rekla "da ne jede ona bas zdravo...zapravo samo ponekad"

Početno

Tko je Zlata?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Tko je Zlata?
    i mene zanima

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Zlata je zena koja prodaje domace povrce na pijaci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zlata Nanić ima bio-dinamičko imanje pored Zagreba. Priče da eko proizvođači kupuju povrće na zelenoj tržnici i preprodaju ga kao svoje mogu se čuti o baš svakom eko proizvođaču (probajte pitati kumice na Dolcu za Severe pa ćete čuti). Da je tomu zaista tako onda bi ZN vjerojatno imala i veći izbor povrća, i ne bi prodavala npr. tri jadna cvijetka brokule okružena šumom lišća. Imanje Zlate Nanić može svatko posjetiti i vidjeti što i kako rade, a onaj tko sumnja u njene proizvode neka je prijavi Državnom Inspektoratu, ZN ima eko certifikat koji košta truda i novaca, pa ako vara red bi bio da ga izgubi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citam ja ove vase postove i nista mi nije jasno. Ja sa sigurnoscu mogu tvrditi da je zdravo samo ono sto mi moji posalju od doma za Bibija (domace), a ovo sve drugo mi je sumnjivo - bilo od kumica ili velikih supermarketa (svjeze ili smrznuto). Naravno da mu nastojim davati samo ono sto je zdravo, ali budimo realne, na sto nam se onda svodi izbor - cijelo ljeto je jeo iskljucivo domace breskve, a zimi moze jesti samo domace jabuke. Mislim da je ipak vaznije da djeca jedu raznoliku hranu, cak i po cijenu da jedu ne potpuno ekolosku hranu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zlata Nanić ima bio-dinamičko imanje pored Zagreba. Priče da eko proizvođači kupuju povrće na zelenoj tržnici i preprodaju ga kao svoje mogu se čuti o baš svakom eko proizvođaču (probajte pitati kumice na Dolcu za Severe pa ćete čuti). Da je tomu zaista tako onda bi ZN vjerojatno imala i veći izbor povrća, i ne bi prodavala npr. tri jadna cvijetka brokule okružena šumom lišća. Imanje Zlate Nanić može svatko posjetiti i vidjeti što i kako rade, a onaj tko sumnja u njene proizvode neka je prijavi Državnom Inspektoratu, ZN ima eko certifikat koji košta truda i novaca, pa ako vara red bi bio da ga izgubi.
    Tvoje pravo je da vjeruješ što želiš i to nitko ne osporava - ja sam napisala ono što pouzdano znam, a ne što sam čula od kumica koje sam prvi put vidjela. Na žalost, više o tome ne mogu napisati, barem ne javno. A ZN nemam namjeru prijavljivati, jer je moje vrijeme luksuz i ne gubim ga na ljude koji mi ništa ne znače. ZN-ino imanje je premalo za količine povrća koje ona prodaje, to će ti potvrditi svaki student agronomije, da ne idemo dalje u detalje.

Što se tiče certifikata, dobro si napisala, on svakako košta novaca. 'Nuff said.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj xanta prvotno napisa
    Citam ja ove vase postove i nista mi nije jasno. Ja sa sigurnoscu mogu tvrditi da je zdravo samo ono sto mi moji posalju od doma za Bibija (domace), a ovo sve drugo mi je sumnjivo - bilo od kumica ili velikih supermarketa (svjeze ili smrznuto). Naravno da mu nastojim davati samo ono sto je zdravo, ali budimo realne, na sto nam se onda svodi izbor - cijelo ljeto je jeo iskljucivo domace breskve, a zimi moze jesti samo domace jabuke. Mislim da je ipak vaznije da djeca jedu raznoliku hranu, cak i po cijenu da jedu ne potpuno ekolosku hranu.
    Apsolutno se slažemo!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Tvoje pravo je da vjeruješ što želiš i to nitko ne osporava - ja sam napisala ono što pouzdano znam, a ne što sam čula od kumica koje sam prvi put vidjela. Na žalost, više o tome ne mogu napisati, barem ne javno. A ZN nemam namjeru prijavljivati, jer je moje vrijeme luksuz i ne gubim ga na ljude koji mi ništa ne znače. ZN-ino imanje je premalo za količine povrća koje ona prodaje, to će ti potvrditi svaki student agronomije, da ne idemo dalje u detalje.

Što se tiče certifikata, dobro si napisala, on svakako košta novaca. 'Nuff said.
    Čuj, kaj da ti velim, ja isto pouzdano znam da je povrće Zlate Nanić organski uzgojeno, a to su mi potvrdili i brojni studenti agronomije čija imena nažalost ne mogu napisati javno. 'Nuff said x1000

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ej cure, sve je u redu. mima će nastaviti kupšovati kod zlate, sanja neće i to je to. svatko ima pravo kupovati gdje misli da je ok. u svakom slučaju svi mi negdje kupujemo povrće i voće, osim onih koji ga uzgajaju doma. sve je bolje od limenke.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

[quote="dille"]Koje su sad ovo fore?!?!
    Cijeli topic sam pomno iscitala, a svekrve nigdje... samo neko smrznuto povrce...

Zbilja si me nasmijala!
    Sveki,ha?
    Ona i jabuke stavlja u zamrzivač.Kaže:"Nek se nađe"!
    Ha-ha-ha!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    ej cure, sve je u redu. mima će nastaviti kupšovati kod zlate, sanja neće i to je to. svatko ima pravo kupovati gdje misli da je ok. u svakom slučaju svi mi negdje kupujemo povrće i voće, osim onih koji ga uzgajaju doma. sve je bolje od limenke.
    Upravo tako. I najvažnije je da je svatko zadovoljan svojim izborom i da ga ničiji tuđi ne ugrožava ili čini nesigurnim.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam zasto, ali meni Ledo (ili smrznuto povrce bilo kog drugog proizvodjaca) ne pase, jer i mrkva i brokoli i spinat i karfiol i sve ostalo...ima isti ukus.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •