Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: Strah od promjena

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Strah od promjena

Pozdrav svima,
    nova sam na forumu i ispričavam se ako mi je tema na krivom mjestu.
    Naime,čisto iz objektivnosti željela bih čuti mišljenja nekoga drugoga osim svoje obitelji i nekolicine prijatelja.
    Ja i suprug živimo u Zg-u otkako smo se vjenčali.Suprug je Dalmatinac i zbog obiteljske tvrtke koju vodi i složenosti nekih stvari u poslovanju koje su odnedavno na snazi sve je izglednije da ćemo se preseliti južnije.Imamo izbor između Šibenika(šibenska rivijera) i možda(ali manje vjerojatno da će nam ta opcija odgovarati Trogira i Kaštela).Obzirom da je to novost za nas još uvijek neznamo hoćemo kupiti stan ili raditi kuću.
    E,sad mene muči ta velika promjena.Cijeli svoj život provela sam u Zg-u,tu je moja obitelj,prijatelji i sve uspomene od vrtića do diplome(inače sam sentimentalac i teško podnosim rastanke Sad živimo ulicu do mojih roditelja koje viđam svaki dan,sestara s kojima sam iznimno povezana i uopće neznam kako ću ja sve to.Tamo ćemo biti bliže suprugovim roditeljima i rodbini(prema meni su ok ali nepoznajemo se ni dugo ni dobro a drugih nikakvih poznanstava tamo nemam).Moj sinčić je premalen i neće biti ni svjestan da seli ali mene to jako muči.
    E sada nekako sam u nadi da će ovdje naletit tkogod iz južnijih krajeva i malo me utješit,neka mama s bebom koja će možda ispričati kako je na jugu,kako provodi dane,kakav je mentalitet ljudi itd...ili možda netko tko je selio kao što ću ja uskoro
    please,nemojte me popljuvati možda mi je glupa tema ali nemojte zamjeriti

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Strah od promjena

Tema nije ni najmanje glupa,posve te razumijem kako se osjećaš ako si tako vezana za svoju obitelj-velika je to promjena. Evo ja nisam od neke pomoći ali reći ću ti samo da sam ovog ljeta/jeseni provela dosta vremena na moru (svekar i svekrva imaju vikendicu-kuću) sa bebačem. Meni je tamo fantastično-sviđaju mi se ljudi,klima-baš sve. Često razmišljam kako bi bilo cijelu godinu živjeti na moru,a ne samo tih nekoliko ljetnih,jesenskih mjeseci mada i da sam u mogućnosti otići vjerovatno bi me kočilo baš ovo o čemu ti pišeš-roditelji jer samo njih imam. Meni bi eventualno smetalo biti cijelu godinu na jugu,u nekom manjem mjestu koje oživi samo za turističke sezone (volim velike gradove ),a da je cijelu zimu pustara-to bi mi jedino smetalo. Nisam baš neka pomoć ali sigurno će ti se javiti cure koje žive na moru pa i više napisati o tome. U svakom slučaju sretno s preseljenjem i promjenama koje vas očekuju.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

jug je puno mirniji i više easy-going od zagreba... a za podizanje djece bih uvijek potpisala manju sredinu od gradske vreve....
    imaš malu bebu što znači da u prvoj šetnji kroz park ili uz more stječeš nove prijatelje - mame s bebama.... moja danas najbolja prijateljica i ja samo se upoznale u tim šetnjama (doduše trudničkim) - a obe smo doselile tu kad smo se udale...

bit će teško, naravno, ali jug je predivno mjesto za život...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se nije sviđalo na jugu, ljudi su poprilično lokal-patriotski orijentirani, teško prihvaćaju došljake, ukratko, osobno, jedva sam čekala da se vratim u zagreb

ne mislim se dalje prepucavati tko je bolji/pametniji/jači, meni osobno se nije sviđalo

jedino je klima ludnica, nema magli, toplije je puno, a onih par dana bure se preživi..mislim, znalo je biti dana usred zime, sunčanih i predivnih, 15,16 stupnjeva..e, a ko to more platit

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobro dosla
    jug je malo drugaciji od sjevera, po mentalitetu. takve razlike su uobicajne ne samo u HR vec svugdje.
    ako ti je MM dalmatinac, vec si mozes docarati malo kako izgleda zivot dolje. moja sestra se odselila i u pocetku je cesto bila u ZGB, cak i kad je dobila djete. vikende je znala provoditi tu. sad se konacno prilagodila, ja bih rekla prepustila i mislim da joj je sad dobro. kad je prihvatila okolinu i njoj je postalo lakse.
    inace o promijeni sredine, iz male u veliku smo raspravljali ranije, samo je pokretacica topica bi otisla u manju sredinu na sjeveru.
    tu ti je link: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1620470

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Težak izbor... ja obožavam promjene, mediteransku klimu a gradove slabo podnosim pa se na tvom mjestu ne bih puno premišljala. Ali to sam ja, navikla sam i na promjene i na mediteransku klimu... da sam cijeli život provela u Zagrebu, vjerojatno bih razmišljala slično kao ti.

Radi statistike, na tvom mjestu mislim da bih pristala, ali bi tm prije toga trebao svečano obećati da mogućnost povratka postoji, ako vidiš da ne možeš tamo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon sto sam pristala na seobu 7883 kilometara sjevero-zapadnije (zapadno-sjevernije :?), sve mi se cini prihvatljivim... Pogotovo ako ima nade za povratak.

Dakle, na tvom mjestu - probala bih.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja u takvim promjenama vidim samo pozitivan adrenalin

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala vam svima!jel ima neka mama iz šibenika ili okolice?kako tamo funkcioniraju vrtići,aktivnosti za djecu..nisam nikada živjela u primorskim gradovima pa me zanima kako je tamo

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

S obzirom da si nova, mozda nisi naisla na OVU TEMU. Nesto se zale, malo ih je, dobro ces im doci.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ja u takvim promjenama vidim samo pozitivan adrenalin
    također... a zamisli kupanje cijelo ljeto :D

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kupanje-svaka čast ali zamišljam i pustaru,buru,nikog poznatog,osjećaj neke odsječenosti još budu li me kao purgericu u startu izignorirali

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zivim u Pirovcu, tj. Zloselu. Tocno je kakvo mu je ime. Em piri vjetar, em je zlo. Al meni, doseljenoj Slavonki, paše ko stara šlapa.
    Doduse, nit sam sentimentalna, nit se tesko rastajem, pa mozda nisam u potpunosti dobar izvor informacija.
    U Sibeniku ti je puno povoljnije kupit stan ili renovirati staru kucu, nego graditi novu. AL za detalje pitaj MGrubi, ona to zna u detalje.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemam nikakav pametan savjet. Htjela sam ti samo reći da nisi jedina, obzirom da sam i ja: jako povezana s obitelji i rodnim gradom, osjetljiva i teško podnosim razdvajanja i velike promjene.
    Da mogu birati svoju osobnost, sigurno bih izabrala da mogu u takvim promjenama vidjeti pozitivan adrenalin, tako je puno jednostavnije ići kroz život!
    Želim ti puno sreće i što manje bolnu prilagodbu!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ivila prvotno napisa
    ali zamišljam i pustaru,buru,nikog poznatog,osjećaj neke odsječenosti
    Ja zivim u gradicu na otoku, cesto na udaru bure, ima nas oko 2000 (beat that! ). Istina, zivim ovdje cijeli zivot tako da sam se navikla. I to je to- stvar navike. Meni bi tesko bilo preseliti se odavdje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Ja zivim u gradicu na otoku, cesto na udaru bure, ima nas oko 2000 (beat that! ). Istina, zivim ovdje cijeli zivot tako da sam se navikla. I to je to- stvar navike. Meni bi tesko bilo preseliti se odavdje...
    He, he, nas je manje od 1000. OSim ljeti, nazalost, tad se doseli jos izedju 8 i 10 tisuca ljudi. LJeti bih se teleportirala na Jabuku da mogu.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

e,to u vezi kuća i stanova su mi također dragocjene informacije,marta hvala ti
    recimo gdje je u okolici šibenika ili u samom gradu moguće naći lijepu kuću ili stan?bar da imam neke informacije nekoga upućenog.kakve su cijene kvadrata stana?
    i gdje npr zimi vodite dječicu?ima li igraonica?nekih dječijih predstava?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma probaj, vidjet ćeš da nije tako strašno. Razumijem, treba se navići na sve, sve je novo ali život na jugu ima svojih prednosti, sjeti se ljeta... Meni uvijek bude smješno kad mi moja frendica iz Zg kaže blago tebi, ti ne trebaš plaćati za godišnji na moru.
    Za izbor mjesta stanovanja glasam za Vodice, nekako su mi one najživlje u tom dijelu mada je cijena vjerojatno skuplja jer je turističko mjesto.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a kikić gdje ti živiš?kako je na moru?vidim da ti piše na moru lokacija.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako zelis bar malo mira, nemoj ni u Vodice ni u Pirovac, nego bas u Sibenik. U Sibeniku je mir. Sto se tice stoanova i kuca, tu moras imati malo srece i kopati po agencijama i oglasnicima stalno. Kuca ima krasnih, al ima i totalno nebuloznih katastrofa s 10 vlasnika i strasnim susjedima. Sve trebas pogledati osobno i dobro se raspitati o papirima - uostalom kao i bilo gdje drugdje.
    Za gradnju pitaj doista MGrubi na pp, ona ti je u toj bransi i zna gdje se moza graditi i za koliko nOVACA. Racunaj da je zemljiste jako skupo kao i komunalna davanja. A dobivanje gradjevinske mukotrpno i dugotrajno. Papire ne rjesavaju u zakonskom roku, a ako ti nesto fali to ti nece reci odmah nego kad im dosadis s pitanjima. Uglavnom, ja ovdje nikad ne bih gradila osim da dobijem zemljiste. A i u tom slucaju bih doooobro razmislila.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Živim cijeli život u Dubrovniku, i iskreno tako sam se rado preselila u Zagreb za sad, a kasnije idemo u Slavoniju. Osim kupanja cijelo ljeto, ne mogu nabrojat niti jednu prednost života na moru u druga godišnja doba. Uopče niti ne vidiš baš razliku u godišnjim dobima, ljeto traje beskrajno dugo, onda odmah dolazi zima, koja je zapravo bezvezna, južina i kišurina, prolječe je lijepo al opet prebrzo dođe ljeto, ne stigneš se ni uživit u toplije doba evo ti več temperature +30 i brdo turista, svi samo misle na iznajmljivanje i turizam, nema ničeg drugog, i život se vrtim samo oko toga, užasno nenadahnjujuče, nema nikakvih sadržaja osim onih vezanih za turizam.
    Da sam živila možda negdje na selu na moru il na otoku bilo bi mi sigurno ljepše, al živila sam na Stradunu i vjerujte mi, koliko god da je lijep ljeti, toliko je užasno u jesen i zimu!

Anyway, nisam te htjela obeshrabriti, samo možda malo svoju frustraciju izbacit...baš se radujem tome da čemo na more ići samo ljeti, srečom imamo stan u Dubrovniku pa možemo dole kad poželimo, ali mislim da bi duže od 2-3 tjedna dole bilo too too too much!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala vam svima!!!odmah mi je lakše kada malo čujem i neovisnih mišljenja.roza-stradun je divan ali vjerujem da je malo depresivno zimi.imaš stan pa uvijek možeš doći a to ti je vjerojatno super i za obitelj kako ti ja sad u zg-u?ja sam odrasla u zg-u i nemogu uopće zamislit toliku promjenu.
    marta-HVALA puno!suprug mi je za kuću ali da se kupi gotova pa adaptira ako treba a ja bi radije stan ali što nam bude lakše i brže za to ćemo se odlučiti.kakva je rogoznica ili primošten za život?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno - ne znam. Sef mi ima vikendicu kod Primostena i tamo je krasno, ali za svaku stvar moras sjesti u auto. Meni to nije prihvatljivo. Sam Primosten je mozda ok, osim sto imaju ludog nacelnika. Za Rogoznicu ne znam uopce. Ali kao sto rekoh to su ti turisticka mjesta koja ljeti pucaju po savovima, a zimi crkavaju od dosade i ako nemas drustvo depra ti ne gine.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

a kikić gdje ti živiš?kako je na moru?vidim da ti piše na moru lokacija.
    Zadar. Cijeli život sam tu i meni je ovdje super, ja ne znam kako bih živila negdje gdje nema mora. Sam pogled na more mene oraspoloži kad ne znam što bih. Ali da se moram odseliti vjerojatno bih se morala naviknuti, kao ti sad.

A čuj, sve ti je to li la. Ono što se nekom sviđa i prednost je, drugom nije dobro. Eto RozaGroza je nabrojila neke pojedinosti klime a meni zapravo sve to odgovara, zime su mekane (osim kad zapuše bura), nema puno kiša za razliku od Zg koji je meni maglovit i kišan, proljeća su prekrasna, toplo ke već u prvim danima proljeća možeš piti kavu i ručati na terasi, za ljeto ne trebam govoriti a jeseni - obožavam bablje ljeto i šetnje kad završi sva ona vreva i vrućina ljeta.

Imaš li ti posao? Šibenik mi je nekako premiran grad za razliku od Zadra, naravno da bi bilo bolje da negdje radiš tako da ti dan može biti ispunjen, radno vrijeme i vrijeme za šetnju i odmor znat ćeš uskladiti a vjerujem da ćeš tako na više strana moći upoznati i više ljudi

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

posao nemam ali profesiju imam.i neznam koliko ću u istoj moći naći adekvatan posao u šibeniku.to me malo brine.iako sam potpuno posvećena djetetu i planiram biti i nadalje barem pola godine

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

posao nemam ali profesiju imam.i neznam koliko ću u istoj moći naći adekvatan posao u šibeniku.to me malo brine.iako sam potpuno posvećena djetetu i planiram biti i nadalje barem pola godine
    To s poslom bi moglo biti nezgodno, a i navika na Zagreb, hm, nezgodno, no olakotna okolnost je ta što su (u većini mjesta u Dalmaciji) ljudi navikli na došljake i s "novom nevistom" brzo će se sprijateljiti.

Kad smo MM i ja, prije 8 godina stigli u Zagorje, trebalo nam je četiri godine da prestaneno biti totalni "stranci" i koliko god se mi trudili, imali smo samo jednu jedinu obitelj kod koje smo mogli bez problema otići na kavu. I još par njih, onako, srednje smo bili "dobri".

Bili smo mi u tom mjestu "na dobru glasu", u malim sredinama je svugdje važno "kaj će ljudi reći", i nas su dobrim ocijenili (to kako nam je preneseno), ali ta rezerviranost me ubila u pojam.
    Radilo se samo o mentalitetu, čak je i mom mužu, Zagrepčaninu, to sve bilo preprezatvoreno.

Još ovi stariji ljudi su i nekako pristupačniji, ali mlađi, ubij Bože.
    Meni je to, ko rođenoj Dalmatinki, bilo ubitačno i jedva sam čekala povratak u Zagreb.

Mislim da ćeš ti u Dalmaciji imati manje takvih problema, osobito jer ti je muž Dalmatinac, sporiji život lakši je za podizanje djece, ali nekih drugih mana će biti sigurno, ko i svugdje...

Gost

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Živim za ovo .Isto sam odrasla u gradu i svi su mi tu , ali da imam takvu priliku nebi je propustila nikada .Pa daj zamisli samo tamo je sve onako easy-going , dok je Zagreb sav užurban i nekako živčan ..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja te mogu možda najbolje razumjeti,jer sam se prije godinu dana preselila Iz Zg-a u Šibenik

ako te što zanima pošalji mi pp

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ako ima malo dobre volje, bit će sve ok, ne brini. Ja živim na moru u gradu u kojem sam rođena, MM je s otoka i čim počnu ljetne gužve i turisti, ja kupim prnje- i na otok. Dakle s mora na more.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nena Jabuka, baš me zanima u kojem ste mjestu živjeli u Zagorju, može i na pp, ako želiš odgovoriti?
    Inače meni se čini u mojem malom seoskom gradu da ljudi dobro prihvate "strance", barem u centru i okolici, ali u okolnim selima je teže.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u gradnji si dvi nove zgrade, prethodne 5 su odlično izvedene, minimalno je 5cm toplinske izolacije, ovi su stavljali 10cm
    čula sam da ako se kupuje u predgradnji ili u toku gradnje da su cijene kvadrata bile samo 1300€, a u završenim zgradam se vrte oko 1650€

Šibenik je lip grad
    nema plažu
    nema kina, evo obećava Cinestar ... ali još nije gotovo
    imamo kazalište

meni je bolji od Trogira, ali to ti je moj lokalpatriotizam
    ja živim na selu Bilice
    selo je 4 km od centra, cijene kvadrata terena se kreču oko 40-50€/m2
    a uz jezero oko 160€/m2

meni nije prblem seliti, nisam vezana (osim za ovi sivi kamen )

mislim da bi možda bilo bolje prvih 2-3 mj biti u iznamljenom stanu, dok ne vidiš da li ti sredina paše i sl.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://subicevac.zagreb-montaza.hr/kuca-e1.php
    E1 i E2 se trenutno tek grade
    u jednoj zgradi je i vrtić

što se tiče posla ... ako imaš vezu ili ako si deficitarno zanimanje kao: farmaceut, arhitekt
    evo trenutno Solaris hoteli traže skoro čitavu novu upravu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    što se tiče posla ... ako imaš vezu ili ako si deficitarno zanimanje kao: farmaceut, arhitekt
    evo trenutno Solaris hoteli traže skoro čitavu novu upravu
    A jesi ju uputila... A sto mislis zasto svake godine traze novu upravu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje i one nove zgrade s druge strane ceste. Te su vec izgradjene ali se nisu svi stanovi prodali. Ima ih jos za prodaju i skinuli su im cijenu zbog krize.

S obzirom na stanje, bolje je kupiti vec napravljeno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ja sam mislila da su se promjenili
    gamad jedna

što se tiče posla u ovom gradu .... katastrofa

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    a ja sam mislila da su se promjenili
    gamad jedna

što se tiče posla u ovom gradu .... katastrofa
    nazalost ziva istina

ajde mgrub nemoj tako, pa zar nam nije svecano otvorenje cinestara u 1 mjesecu, ma samo sto nisu

ima slobodnih stanova jos na jamnjaku, to su tzv. urbane vile meni jako ljepe, cak puno ljepse od ovih od zg montaze, izvodac vipsistem, mislim da ima neka str na netu gdje su cjene i tlocrti

moji imaju vikendicu u rogoznici, tamo sam vecinu ljeta od kada sam se rodila, prakticki sam u rodu valjda sa polovicom tog brojnog pucanstva i to je po meni jedno stvarno perfektno mjesto (eto moj lokalpatriotizam)
    Ljudi su topli i srdacni, dosta mojih prijateljica iz mladosti koje su rodom iz splita su se udale za domorodce i ostale, kazu da im je fantasticno. Evo cujem da imaju sad i vrtic i tako
    Primosten je isto fantastican, u zadnje vrijeme se dosta ulozilo u njega (zanemarit cemo ludog nacelnika )

ako te sto zanima slobodno me kontaktiraj na pp

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mgrubi,marta,lucy-hvala vam puuunooo!!po zanimanju sam liječnica.
    hvala vam na savjetima korisnim,mislim da mi zlata vrijede ti vaši savjeti s domaćeg terena
    mgrubi-a skradin ili vodice?kakva je tamo situacija s parcelama.
    i zna li itko mjesečne cijene najmova?
    oni koji imaju djecu,postoje li neke igraonice i aktivnosti?kakvo je stanje u vrtićima?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ivila, sretno u preseljenju, i da vam život na jugu bude super !

Djeca su, ako sam dobro shvatila, zbog klime, više upućena na prirodu i izlaske van, manje na igraonice i neke strukturirane sadržaje u zatvorenom.

Razlika u klimi je stvarno velika, zime su skroz drugačije po mirisu u zraku, nego ZG zime. Ima stvarno tih predivnih dana 15-16, ali i ima dana kad se zareda kiša s južinom kad stvarno ne možeš ništa jer ti kiša ne pada vodoravno, nego sa strane. Vjetrovitije je nego u ZG-u, iako je i u ZG-u nekako postalo vjetrovito.

Ono što će te možda iznenaditi je to da su meni zime u ST-u povezane sa smrzavanjem u stanu (užasno sam zimogrozna, stan je bio velik i teško ga je bilo zagrijati) i pravo sam se zagrijala tek kad sam došla, u, za mene, blaženstvo centralnog. Da se vraćam u Dalmaciju (rođena u ST-u, ali sad sam već preko polovine života u ZG-u), grijanje bi mi bilo problem, tj. vjerojatno bi mi se bio problem naviknut na grijanje na klima uređaje, termoakumulacione i sl. - bilo na poslu, bilo doma.

Ali, mojima kad dođu u ZG čini im se da su došli u pakao vrućine, tako da je sve ipak stvar navike i onoga što ti paše.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali, zbog klime, pogotovo s djecom, manje si upućen na život u stanu... Osim ljeti, ali i u ZG-u je postalo ljeti pakleno pa s malom djecom moraš pazit da ne izlaziš u te neke sate kad je prevruće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću se samo osvrnuti na ovaj easy-going.
    Bome ga ja ne primjećujem , i meni je sve užurbano.
    Posao , gužve na cestama , nigdje naći parking....
    Možda je u manjim mjestima , ali tako je u manjim mjestima svugdje , ne samo u Dalmaciji .
    Najbolje dođi u Zadar .
    šala , šala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mgrubi-a skradin ili vodice?kakva je tamo situacija s parcelama.
    i zna li itko mjesečne cijene najmova?
    oni koji imaju djecu,postoje li neke igraonice i aktivnosti?kakvo je stanje u vrtićima?
    skradin je smišan, sam gradić je skučen, ali imaju lava od načelnika, čovik stvarno radi ka konj za taj grad

U Vodicama mi živi teta, preko ljeta je jako živo, non-stop se nešto dešava,živu punim plučima za turizam
    preko zime nije skroz mrtvo, imaju razna društva, mažoretkinje, glazbu , fitnese ... cijene parcela .. khm .. iznad 200€/m2
    imaš i Tribunj, odma do, cijene su nešto manje

a Petrina (načelnik Primoštena) .. e da nije njega bilo bi nam dosadno
    VIP mu nije platio naknadu za izgradnju odašiljača, pa im je bagerima razrova općinski pristupni put, kao obnavljaju ga ..
    http://www.stipepetrina.com/index.ph...page&Itemid=75
    e i da, on i njegovi poglavari rade besplatno

ovo je moje selo:
    http://www.bilice-prukljan.com/Foto%20g.htm

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

roza-stradun je divan ali vjerujem da je malo depresivno zimi.imaš stan pa uvijek možeš doći a to ti je vjerojatno super i za obitelj kako ti ja sad u zg-u?ja sam odrasla u zg-u i nemogu uopće zamislit toliku promjenu.
    Ma da, super je ljeti malo posjetit frendove, ali za život stvarno depresivno, a pogotovo kad krene južina, ja je nikako ne podnosim, iskreno mislim da je u Šibeniku još dosadnije s manje aktivnosti :/
    A u ZG mi je super, najvažnije mi je to što stvarno doživiš sva 4 godišnja doba i 5 minuta vožnje od grada si negdje u prekrasnoj prirodi...na moru mi to sve skupa djeluje puno kompliciranije...samo za neki izlet organizirat se stvari zakompliciraju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa meni nije jasno o kakvoj depresiji zimi na obali je riječ?

nije depresivno,nego je...normalno.kao bilo koji drugi grad u Hrvatskoj zimi.
    kad je bura i led,ulice su praznije.ko i u Osijeku kad je zima.
    sad je advent,grad je okićen i krasno je prošetat navečer.ja prošećem starim dijelom,rivom,odem u knjižnicu,tamo mi klinci obožavaju biti na dječjem.falilo mi je kino(išla sam u Zadar),no eto,za par tjedana će i ono.

jedino što je kontinentalcima to možda mirno u usporedbi s ljetnim ludilom.

što se prilagodbe tiče,ja još uvijek pričam izrazito zagrebačkim slengom

još nisam našla osobu u Šibeniku kojoj to nije bilo simpatično...od pedijatre,do teta u vrtiću,učiteljica u školi,teta prodavačica...svima je to simpa.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, di ima juga imaš i loše raspoloženje
    tot i ide skupa, ako si metereopat

ja ne bi svoju južinu minjala za zagrebačke bljuzge nikad

meni sezona kupanja traje od lipnja do rujna
    dođem doma, ručam, spremim stvari i laganini do bilo koje plaže u krugu 25km, dalje od toga mi se neda

Murter: Slanica
    u Vodice ulazim u pred ili post sezoni, i to na Srimu kod Biergartena
    Žaborič : našla sam lipo mjesto
    Bilice: jezero, uredila općina plažu
    Primošten: kad dođu frendovi u vikendicu

ja ionako ne volim zimi izlaziti ... šta'š zimogrozna sam

googlearth i možeš ih viditi
    http://earth.google.com/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo mene da se malo ubacim!!

Malo sam citala, pa da kazem!!

Da li mora bit bas Šibenik?? Mora li on svaki dan biti u firmi??
    Da li vam je u obzir dolazio Zadar koji je blizu Šibenika ( 73 km nije bas premalo , ali ima vise mogucnosti nego Šibenik), a po meni super gradic, ni prejuzno, ni presjeverno, ima more, sve sto u jednom gradu treba, a opet nije prevelik...bas simaptičan gradic........ Nekako mi je u sredini svega!!

Mislim sto se tice posla i sl. vjerovatno bi se lakse snasla u Zadru, vjerujem da mnogi iz Šibenika i putuju tamo na posao....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

stvarno vam hvala!mgrubi-lijepo ti je mjesto,priroda,izgleda nekako mirno i antistresno
    o Skradinu sam razmišljala jer mi se sviđa,lijepo je mjestašce a i blizu je Krka(inače volim otići tamo kada god prolazimo ili smo blizu)
    Ronin-koliko su vam stara djeca?
    Imate li društva?(pitanje za sve)Druže li se ljudi tamo puno više nego u Zg?Tipa posjete prijatelja,večere,ručkovi,dječiji rođendani,možda rođendani odraslih,izleti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s
    7,5,1

Druženja-pa to ti je isto kao u Zagrebu,nema tu neke razlike.
    Opet ovisi o osobnim afinitetima,da li je netko društven ili ne,
    a ne prema mjestu stanovanja.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Evo mene da se malo ubacim!!

Malo sam citala, pa da kazem!!

Da li mora bit bas Šibenik?? Mora li on svaki dan biti u firmi??
    Da li vam je u obzir dolazio Zadar koji je blizu Šibenika ( 73 km nije bas premalo , ali ima vise mogucnosti nego Šibenik), a po meni super gradic, ni prejuzno, ni presjeverno, ima more, sve sto u jednom gradu treba, a opet nije prevelik...bas simaptičan gradic........ Nekako mi je u sredini svega!!

Mislim sto se tice posla i sl. vjerovatno bi se lakse snasla u Zadru, vjerujem da mnogi iz Šibenika i putuju tamo na posao....
    dobrodošla u ovu našu malu raspravu o svačemu vezanom uz život na jugu
    Zadar se sviđa suprugu,meni je to sve nekako li-la ali morao bi on dosta putovati a iako volimo putovati nebi baš da se vozi do posla svaki dan sat vremena u drugi grad.što se mog posla tiče to će još malo pričekati tako da ja sad nisam u fokusu
    nemora biti svaki dan u tvrtki ali mora često putovati van i nebi mu htjela svaki dan toliko putovanja

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    roza-stradun je divan ali vjerujem da je malo depresivno zimi.imaš stan pa uvijek možeš doći a to ti je vjerojatno super i za obitelj kako ti ja sad u zg-u?ja sam odrasla u zg-u i nemogu uopće zamislit toliku promjenu.
    Ma da, super je ljeti malo posjetit frendove, ali za život stvarno depresivno, a pogotovo kad krene južina, ja je nikako ne podnosim, iskreno mislim da je u Šibeniku još dosadnije s manje aktivnosti :/
    A u ZG mi je super, najvažnije mi je to što stvarno doživiš sva 4 godišnja doba i 5 minuta vožnje od grada si negdje u prekrasnoj prirodi...na moru mi to sve skupa djeluje puno kompliciranije...samo za neki izlet organizirat se stvari zakompliciraju.
    roza kad smo već kod izleta ako voliš prirodu preporučila bi ti (ako nisi bila)divlje vode ili eko selo(Samobor),trajbar team(Zaprešić),eventualno do Krapine(ima jedno fantastično seosko gospodarstvo Vuglec breg) itd je da je sad zima ali za inače :D

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    s
    7,5,1

Druženja-pa to ti je isto kao u Zagrebu,nema tu neke razlike.
    Opet ovisi o osobnim afinitetima,da li je netko društven ili ne,
    a ne prema mjestu stanovanja.
    ronin-kako ste se privikli na promjenu?jeste imali problema sa zapošljavanjem?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •