sve znam, idemo 26. ili 27.dec i baš se veselim :D mislim da će mi N biti oduševljenabucka prvotno napisa
![]()
i mi bi rado!
ne znam kolko otprilike ima vožnje do tamo (od ZG-a)?
salaji siguno nisu nikad culi za ekoloski otisak
Od Zg do Čazme cca sat vremena, ali ne znam koliko su oni udaljeni od Čazme.bucka prvotno napisa
Treba se najaviti unaprijed?
Ajde, molim vas, vi koji idete, kad se vratite napišite dojmove.![]()
od Novog Zagreba obilaznicom, auto-cestom do Ivanića i dalje do Grabovnice = 66 kmbucka prvotno napisa
zaboravih mapisati: prema ovome
i ja sam u ovoj grupiMukica prvotno napisa
čim vidim takvu fotografiju meni preko piše "zagađenje svjetlom"
meni je pregrozno sta ti ljudi rade. jednostavno mi ne ide u glavu da im zeleni nisu na grbaci...Mukica prvotno napisa
X, nije mi bas foraMukica prvotno napisa
to da troše dosta struje stoji..al ne kužim, onda ste i protiv prekomjerne rasvjete i božićnih dekoracija u gradovima..?
i vi osobno živite u gabaritima ekološkog otiska?
ja ne..vozim se autom, avionom, trošim previše struje i vode, pa mi je malo glupo polazeći od svog (ne)primjera zavirivat u tuđa dvorišta
inače, vodili su moji starci malu i njoj je bilo genijalno, jako je bajkovito
Naravno da sam protiv dekoracije. Hep nas dere ko zeceve, a sad bi jos trebali placati i dekoraciju koju su nakacili na svaku banderu? Meni to nije normalno.
Tu su selu su jos nakacili lampice i na svaku maslinu uz rivu. I sad je tonormalno i ok jer su blagdani...
definitivnosofke prvotno napisa
ja se trudim koliko mogu, i što se tiče struje i vode, ali vožnja autom me definitivno izbacuje iz tog otiska... ali je baš iz zle sile i nadam se da će se i to uskoro promjeniti. Zavirivanje u tuđa dvorišta - pa, eto, na forumu smo, komentira se sve i svašta, dok nije uvredljivo, s visoka i što još sve ljudima zna zasmetati, mislim da je u redu.
Sigurna sam da bi i mojoj maloj bilo lijepo za pogledati, ma bilo bi lijepo i meni kad bih mogla isključiti mozak... ali nekako ja im iz principa ne bih išla dati tih 15 kuna. Nije da osuđujem onoga tko će im dati, čisto dajem svoj - različit - prilog temi.
Samo bojim se da će tema još jednom otići istim tijekom: zašto se javljaju ekološki dušebrižnici, a koliko vi zagađujete, evo ja zagađujem toliko, sigurno ti još višePo meni je sasvim ok što je Juroslav linkao mapu, a i to da je marta napisala da joj je to grozno. Ni jedno ni drugo ne bi trebalo nikog vrijeđati. A neopredjeljeni mogu formirati svoje mišljenje, ako im je do toga. Zar ne?
kako su marta i pomikaki ukrale božićpomikaki prvotno napisa
![]()
moja mama vec godinama hoce tamo i ove godine ispunit cemo joj zelju pa svi pocuopce se ne preispitujuc (iako je dosla avionom iz dbk a trebala je zauvijek ostati dolje jer se rodila 600 km od svega)
mukice, mozda obitelj salaj ne pusi pa ukljuci turbo usisivac da im cisti zrak, mozda ne ukljuci pecnicu pa joj stoji dva sata na max dok moja bucnica gori unutraa mozda im misija jednostavno nije stedjeti zemlju nego uveseljavat djecu
ja nemam doma niti bozica niti ukrasa niti kolaca niti svjecica niti poklona osim jednog, ne mislim da mi je otisak malen ko moje stopalo, ali mislim da time sto
- ne koristim osobni automobil nego jednom tjedno
- zivim u tako malom stanu da se temp prostorije poveca za 1° samo zato jer ja predjem iz sobe u dnevni boravak (istina ljudi)
- imam samo jedno dijete![]()
- plus sve ono sto radim svojim izborom za sto manje oneciscenja
mogu mirne savjesti poci vidjeti slici li to na nesto pa ako slici i uzivati u kicu
cvijeta73 prvotno napisa
![]()
xmarta prvotno napisa
Da smo blize, ipak bi isli vidjeti... djeci na veselje, a nama velikima na zgrazanje.![]()
Danas je pala oduka da i mi idemo to vidjeti.
I veselimo se jako.
Ja već sad.![]()
Nama šetnja sa curkom od Frankopanske do Trg traje skoro sat vremena jer je svaki izlog sa borom, žaruljicom i ostalim blješčećim stvarima je jaaaako zanimljiv. Tako da će joj se sigurno i to dapasti...i izvršit će svoju misiju uveseljavanja dijece.![]()
Mali savjet za vas koji idete tamo.Obundajte se, jako.
Ima se dosta za hodati po imanju ako hoćete sve obići, a zna biti nezgodno hladno.
I ako dođete negdje oko 18:00, zna biti vatromet.
Kuhano vino im je jako fino.
Meni je ovo lijepo,ali malo i previše.
Bolje da su dali 70000 kuna ljudima koji su gladni,veći bi im sevap bio![]()
svakako otici vidjeti,dobro se ubundati jel je dosta hladno,bili smo lani ici cemo i ove godine :D
ma ne,jedino se ulaz placa al ne znam koliko,nes sitno...Sanja prvotno napisa
obitelj salaj su nam jako dobri poznanici..i idemo tamo svake godine..i uvijek uživamo....u njihovom trudu..naime oni 6mj stavljaku lampice pa ih 6mj skidaju i pripremaju za daljnu upotrebu....
bili smo prošle godine tada je naš štrumf ima svega 1mj i nešto dana..ali išli smo radi sebe..a ove godine idemo radi njega.... :D
Idemo i ove godine, uvijek nam je lijepo tamo za svaku preporuku
Osobno - bezveze mi je to i nepotrebno, kao što netko reče - bolje da su 70000 kuna dali u neku humanitarnu svrhu, ali to sam ja...tko voli i koga veseli, samo naprijed! Inače se ježim na svaku vrstu pretjerivanja u bilo čemu pa valjda tako i na ovo!
ajmo prvo krenut od sebe pa umjesto viška jela i poklona za božić, što ne bi uplaćivali humanitarno..time ćemo odgajati djecu u milosrdnom tonu i ona će se također veseliti što su pod borom umjesto poklona dobili uplatnicu (da, bila je jednom i takva tema)![]()
dolje božićni ugođaj!
totalno potpisujem ovo.sofke prvotno napisa
stalno nekoga jarca štedimo, navlačimo, stipsamo...
pa mogu se, brate, jednom u godini poveseliti lampicama!
dabogda mi svako veselje bilo toliko štetno!
apricot prvotno napisa
potpisujem sa debelim X
Xapricot prvotno napisa
[/b]
pretpostavljam da je svadba dobrog dijela forumasica kostala barem 70.000 kuna
mi nismo isli, snijeg zapadao, a auto ne bi prosao forumsku policiju
i ja na ovo da dodam XJuroslav prvotno napisa
ivarica prvotno napisa
![]()
he,he..ivarica prvotno napisa
prva asocijacija - kolika im je rata za struju.
Drugo - mislim da je to pretjerano.
Treće - ako njih veseli, a koliko vidim - i mnoge druge - nek im bude.
Pet je godina prošlo. Idem sutra. Prvi put.
Može li malo dojmova u ovih pet godina. Pozitivnih, ako može![]()
ja bila prošle godine, bilo sasvim ok,prošetaš,pojedeš kobasu i kuhano vino.meni dosta.
Bilo je puno vrtićke djece tu večer,jedan mali se čuo "uuuu,ja bi ovdje živio..!"
Mi svog vodimo idući vikend.ako ne bude padala kiša.
mi dili danas. bili i prošle godine. cure preoduševljene oba puta. a i mi, prekrasno je. i sigurno ćemo ići i sljedeće godine.
puno smo šetali, pa popili vrući čaj i pojeli nešto. pa opet šetali, i nakon 2 sata otišli sretni i umorni doma.
obucite se dosta toplo, to je najbitnije.
i uživajte, ne razmišljajući o zagađenju i rati struje...![]()
Jučer je bilo toplo. I gužvasto. I lijepo. Gomilu slika šarenih žaruljica stavljam na FB
Prije Božićne bajke išli smo do Galerije Matešin, oko 3-4 km dalje. Oduševili su me vlasnici i njihova djeca i slike i farma i amfiteatar i proizvodi i čaj i sve. Toplo preporučam. Bonus su bili i tek rođeni janjčići. Doma sam otišla sa slikom i orasima.
http://www.matesin.com/Index_10.html
Janjčići su pobjegli odmah, ionako su susjedovidruge životinje nismo vidjeli. Bilo je traženje bombona u sijenu. Puno fenjera, pa svakakve instalacije na stablima, jaslice, djeca prodaju svoje radove. Pričali smo sa njima, super su. Ima dosta slika na kojima su djeca i mama modeli, pa je i to zanimljivo.
Cijelo ozračje je baš domaćinsko.
Nama je bilo posebno zanimljivo, jer je sve silno drugačije nego u Primorju. A tamo postaneš dio tog drugačijeg načina života. Na kratko.
Ok,kužim. Hvala!![]()
A jel tko isao sa vlakom do tamo? Jel se isplati ili bolje ici s autom