Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bolovanje za dijete iznad 3 godine

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bolovanje za dijete iznad 3 godine

mališa ima upalu pluća i trebali bi biti minimalno tri tjedna doma, međutim danas je moja doktorica opće prakse rekla MM da ako sam za dijete iznad 3 godine 14 dana na bolovanju mora nas slati na nekakvu komisiju.
    da li netko zna nešto o tome?
    imate možda nekakav link na taj zakon, pravilnik štaliveć?

ako bi trebali na komisiju radije ću nakon 14 dana uzeti godišnji, jer mi se ne da vucarati po tim komisijama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probaj skombinirati nešto u svezi prestojećih blagdana tipa da budeš par dana na bolovanju, pa poslije Božića opet i tu već imaš prekid od 3 dana.

A što se tiče komisija to se samo papirnato rješava, nešto slično ko i komplikacije!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma skombinirat ću ja, imam još godišnjeg, ali me zanima je li to stvarno tako ili se MM i dokica nisu sporazumjeli.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Bolovanje radi njege člana obitelji - djeteta od navršene 3 do navršenih 7 godina starosti

Pravo na naknadu plaće traje za svaku utvrđenu bolest najviše do 40 radnih dana. Potrebu duljeg bolovanja određuje liječničko povjerenstvo HZZO-a. Uvjet za ostvarivanje prava je da osiguranik živi s djetetom u zajedničkom kućanstvu. Pod zajedničkim kućanstvom smatra se zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenih prihoda obitelji.
    Naknada plaće iznosi od 70% od osnovice za naknadu. Od prvog dana obračunava ju i isplaćuje poslodavac, ali na teret sredstava HZZO-a, s time ne može iznositi više od 4.257,28 kuna.
    Pod djetetom se smatra osim vlastitog djeteta i posvojeno dijete, pastorče, te dijete koje je na osnovi rješenja nadležnog tijela za poslove socijalne skrbi osiguraniku povjereno na čuvanje i odgoj.
    Pravo na naknadu plaće ne pripada osiguraniku za vrijeme dok se nalazi na godišnjem odmoru, odnosno plaćenom dopustu.

Bolovanje radi njege člana obitelji - supružnika (bračnog, izvanbračnog)

Pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja radi njege osigurane osobe - supružnika s kojim osiguranik živi u zajedničkom kućanstvu traje za svaku utvrđenu bolest najviše do 15 radnih dana.
    Uvjet za ostvarivanje prava je da osiguranik živi sa supružnikom u zajedničkom kućanstvu. Pod zajedničkim kućanstvom smatra se zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenih prihoda obitelji.
    Naknada plaće iznosi 70% od osnovice za naknadu. Od prvog dana obračunava ju i isplaćuje poslodavac, na teret sredstava HZZO-a, s time ne može iznositi više od 4.257,28 kuna.
    Pravo na naknadu plaće ne pripada osiguraniku za vrijeme dok se nalazi na godišnjem odmoru, odnosno plaćenom dopustu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pobježe mi post.
    To sam iskopirala s ove teme:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=86148

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to znači ili da je dokica pogrešno rekla ili je MM krivo shvatio, ali ne kužim zašto je onda spominjala 14 dana i komisiju :/

mirtica ajde mi pliz još daj link gdje se to nalazi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Valjda je pomiješala s ovim što sam navela za njegu supružnika. To je mamasan skinula s hzzo stranice.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

našla i na stranici hzzo, hvala puno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na hzzo stranicama ima i popis bolesti i najduži rok bolovanja bez komisije, mislim da u vašem slučaju iznosi točno 21 dan, ali sad ne mogu točno naći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •