Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: najljepša imena

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno najljepša imena

naravno da su imena naše djece najljepša, a što kad nemaš inspiraciju za treće?

DOROTHEA 12.05.1997.
    LUKA 30.04.2001.
    braco još bez imena 20.12.2005.

Početno

Cekas da se rodi i kad ti u bolnici nakon pet dana (a zakonski rok u NL je tri radna dana - Ivan se rodio u petak u 23.58, pa smo imali vremena do srijede) vec desetak puta prigovore da je vec krajnje vrijeme da dijete dobije ima, onda ga pogledas i vidis da izgleda kao _______________ (umetni ime).

Inace, Ivan je trebao biti Marin, ali se tata nakon poroda predomislio.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Cekas da se rodi i kad ti u bolnici nakon pet dana (a zakonski rok u NL je tri radna dana - Ivan se rodio u petak u 23.58, pa smo imali vremena do srijede) vec desetak puta prigovore da je vec krajnje vrijeme da dijete dobije ima, onda ga pogledas i vidis da izgleda kao _______________ (umetni ime).

Inace, Ivan je trebao biti Marin, ali se tata nakon poroda predomislio.
    uh, nadam se da ćemo se odlučiti do poroda, ali i to je supać, kad ga vidiš kako izgleda...
    Tvoja dječica imaju sva biblijska imena, jel to namjenski bilo tako?
    Moj dragi želi da zna značenje imena

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Tvoja dječica imaju sva biblijska imena, jel to namjenski bilo tako?
    Nije. Ispalo je slucajno.
    Marko je dobio ime po mom pokojnom ocu.
    Magdalena je dobila ime po Oliverovoj pjesmi.
    Ivan je jednostavno izgledao kao Ivan.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm da, tak smo i mi čekali da se beba rodi pa ćemo, kao, znati koje joj je ime. Prvih par dana je bila kornjačica. Srećom, kasnije je ipak sjelo neko pristojnije ime..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ali ja ipak moram priznati da mi nije jasno kak se netko u 9 mjeseci ne može dosjetiti imena, bar jedno muško i jedno žensko :shock: ...!
    Mi smo imali imena još dok nismo ni planirali raditi na bebaču! Ok ak se predomisliš u zadnji čas za neko drugo ali da nemaš ni jedno jedino... 8)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ali ja ipak moram priznati da mi nije jasno kak se netko u 9 mjeseci ne može dosjetiti imena, bar jedno muško i jedno žensko :shock: ...!
    Misliš??? Mi za žensko nismo nikako mogli naći dogovor. Svako ime bi nas (mene ili njega, a više njega baj d vej) podsjetilo na neku osobu, ili situaciju, bilo smiješnu, bilo žalosnu. Plus toga kad imaš dva prezimena pa tražiš kratko ime za dijete, da mu danas sutra ne natovariš još i probleme s administracijom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je bilo obrnuto - ženskih imena imali smo nekoliko, ali muško... nikako pa nikako. MM je za svako muško ime rekao da pozna nekog glupana koji se tako zove. Ajde, na sreću, ni on ni ja ne poznajemo nijednog Andreja A sad kaže da ne može ni zamisliti da se nekako drukčije zove.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    ... onda ga pogledas i vidis da izgleda kao _______________ (umetni ime).
    ovo je ziva istina! Korina je dobila ime jer je to moja zelja jos od pelena.

ali, cure, ona je tako slatka i mila da sam nedugo nakon rodjenja komentirala muzu: znas koje ime bi njoj pasalo po izgledu i ponasanju - Milica....!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kako se onda David trebao zvati?
    Ispovraguiztorbe?
    (za one koji ne znaju... Sandra i ja se volimo, a David i ja smo prijatelji)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a kako se onda David trebao zvati?
    Ispovraguiztorbe?
    (za one koji ne znaju... Sandra i ja se volimo, a David i ja smo prijatelji)
    ma ne znas sti mangupa dok je bio novorodjence. miran ko bubica, slatki, isto umiljati, pravi glumac, sakrio je svoje pravo lice do prvog rodjendana. onda nam se vise nije dalo ime mijenjati...

ovo za njihovu ljubav je tocno. oni se redovito cuju mobitelom...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je termin 02.11. i još uvijek se nismo odlučili za ime! Osim kriterija da se mora sviđati i meni i mm ima još nekih "uvjeta": ne predugo zbog prezimena, neobično, a opet ne preegzotično (formulacija moje frendice), ne prečesto (zato je otpalo Nika meni najljepše već godinama, a najčešće ime u 2004-toj). I meni i mm se siviđa Laura ali njegov prijetelj iz djetinjstva je dobio curicu prije nas i dali su joj ime Laura, a mi odustali. Inače sva ženska imena koja nam se sviđaju su već zauzeta (moja mama, sestra, njegova baka, sestrična, moje frendice) imam feeling da bi bilo uvrijeđenih kada bi odabrali jedno od tih imena. Valjda ćemo se odlučiti ako ne koliko je zakonski rok u kojem moraš dati ime?
    BTW za dečka smo se odmah dogovorili, još prije nego smo bili u fazi bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, slični su bili preduvjeti za izbor imena mojih cura. Moji prijedlozi su bili Helena, Valerija, Magda, Marta. MM je predlagao imena Mirta i Alma.
    Eto, imamo Mirtu i Ledu. I imena im savršeno odgovaraju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

frida, mjesec dana.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi nismo imali ime u rukavu jer
    1. nismo htjeli znati spol
    2. mm je zaključio da je smišljanje imena prekreativan posao da bi 50% radio uzalud
    3. nadali smo se da ćemo vidjet klinca i znat kak se zove (intuicija). A zakonski rok za određivanje imena je 30 dana nakon rođenja.

Tako da smo svjesnom odlukom dočekali bebu bez ideje o imenu. Za one koji su u šoku.. 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo imali imena još dok nismo ni planirali raditi na bebaču! Ok ak se predomisliš u zadnji čas za neko drugo ali da nemaš ni jedno jedino... 8)
    vidiš ana, ni meni to nije bilo jasno do sada, i nekako sam sa sažaljenjem gledala bebice bez imena u rodilištu, ali sada, treći put, evo ništa još, mislim ima prijedloga, ali nije još ONO PRAVO

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    nekako sam sa sažaljenjem gledala bebice bez imena u rodilištu
    Ne kužim? Kaj se popisu potencijalnih imena mjeri želja i ljubav prema bebi?!?!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm. Popisom.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ajde, na sreću, ni on ni ja ne poznajemo nijednog Andreja
    sad poznajete 8)

ne znam kaj je to s muškim imenima, ali mi smo žensko imali i prije nego sam zatrudnila, a s muškim se mučili do kraja... na kraju sam ja u rodilištu odlučila da andrejček definitivno nije sven. :namig: pojma nemam kaj bi napravili da moramo smišljati još jedno...

neodlučne mame: ne brinite, ako imate par imena u pripremi bebač će vam sam pokazati koje je pravo. :namig:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za Petru smo ime dogovorili unaprijed i savršeno joj odgovara (iako ih sad ima baš puno :/ ), ali Miha je dobio ime tek kad se rodio i to baš

... onda ga pogledas i vidis da izgleda kao _______________ (umetni ime).
    Baš Miha. Radno ime mu nikako nje odgovaralo. Kako sam smatrala da treba imati i "pravo" ime, ispao je Mihael (El Miha )

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prvi put sam imala milijon ženskih imena i relativno brzo sam se odlučila za jedno ali muško mi se niti jedno nije svidjelo.Na kraju smo čekali dečka i dvoumili smo se između Davora i Vjekoslava i eto izabrali smo Vjekoslava i to mu ime super paše. Za drugog limača već imam ime i to ona koja mi u prvoj trudnoči nisu bili ni na kraju pameti; Za curicu Matilda a za dečka Ozren .Samo se moramo požuriti da se ne predomislimo!!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sto vise niko zenskoj djeci ne daje ime Nina? (Koje je meni btw super, samo ga ne bih mogla dati svom djetetu jer mi je to nadimak)
    Out ili?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malena od emily se zove nina - i meni je to super ime!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I meni, i meni je super - što se i vidi iz potpisa

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj orginalni plan je bio da imam dvije curice i prva bi bila Nives a druga Nina!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odmah mi je lakse.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja baš znam iz parka puno beba koje se zovu nina, tako da mi je baš nekako često ime...

nina, lana, tina... dosta ih ima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •