Ne vidim razloga, niti smatram lijepim o trecoj osobi pisati moderatorici/ama, pa cu pitati ovdje.

Zanima me je li moguce dobiti javno objasnjenje razloga koje Davora cine drugacijim od, stajaznam, abc-a, stefice, safete, marice, 123xy-ke i ostalih forumasica i forumasa, koji zbog postova cesto i daleko manje otrovnih, da ne kazem bezobraznih, bez problema zarade javnu opomenu, privremeno udaljavanje s foruma, a povremeno cak i trajno?

Pravila foruma su javna, istaknuta kako bi ih svatko vidio, ali ocigledno se ne primjenjuju jednako na sve korisnike. U potpunosti mi je jasno da svako moderiranje podlijeze subjektivnoj procjeni moderatora (imam dugotrajan forumski staz, kao clan i moderator, na raznim forumima), a subjektivna procjena se cesto moze oteti kontroli.

Ako je, citiram, forumas Davor je... Davor ... nas dvije nemamo nikakvih iluzija da mozemo utjecati na njega da se upristoji i pocne komunicirati na nacin koji je uvredljiv za manji broj clanova/ica... dok je njegova komunikacija u granicama pristojnosti (za nasu procjenu) ono sto mozete napraviti, ako vas i dalje iritira je - ignorirati ga, postoji li mogucnost da dobijemo aneks pravilima pa da i mi ne-Davori dodjemo do stadija gdje smijemo, javno i uglavnom bez opomene (da ne pricam o brisanju postova) pisati sto god zelimo, rjecnikom koji god zelimo, ad hominem napadima kad god nam se, doslovno, sprdne, itd? Ovakvo nesto se, najcesce, ne dozvoljava niti pripadnicima najviseg dijela rodine hijerarhije, tako da.... Zbunj, jelte.

Zapravo, kad bolje razmislim, mozda je bolje da dovedete u red maleni broj forumasa koji su negdje drugdje preskocili edukaciju ovakve vrste, nego da se sve skupa pretvori u prestrasan picvajz, u kojem, na bezobrazan nacin, svatko trabunja sto god hoce.

Moram priznati da mi je zao sto pisem ovakav post, ali isto tako moram priznati da mi je zao jer postoje dvostruka mjerila, sad vec i javna, zbog kojih jedan sasvim odlican forum izgleda prilicno neozbiljno. A i lako se na njemu neugodno osjecati.

Na kraju, isprika Davoru sto pisem o njemu u trecem licu - ne volim tuzakanje i vec duze vrijeme razmisljam kako doci do odgovora na neka pitanja. Nadam se da je ovako, javno, najbolji nacin.

Isto tako mi se cini da ce ovaj post nestati brzinom magle i da odgovor, ako ga uopce bude, nece biti javan, ali, eto, valjda u ovo predblagdansko vrijeme ocekujem i pokoje cudo.

(P.S. Posve sam svjesna trapavog odabira pdf-a, ali na ovome je i obavijest koja, ako nista drugo, u neku ruku ponizava sve ostale korisnike i automatski ih oznacava manje vrijednima od spomenutog Davora.)