Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Vjezbanje i dojenje

tonja

Početno Vjezbanje i dojenje

Samo sam htjela da pitam da li se vjezbanje (teretana, aerobno itd.) moze stetno odraziti na dojenje?
    Planiram poceti sa vjezbanjem, ali se opet brinem da li to moze smanjiti kolicinu mlijeka ili napraviti nekakav problem sa dojenjem?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko ja znam samo pretjerivanje može napraviti problem, ali utoliko da promijeni okus mlijeka zbog mliječne kiseline koja se nakuplja u mišičima, znači lagano, bez forsiranja i bez upale mišića, nema bada

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo napred! ja sam "bivsa" instruktorka, vezbam ponovo tek mesec i po. podoji dete pre vezbanja, i super. takodje bih ti preporucila da nabavis cvrsti grudnjak koji dobro drzi dojke, bez onih zica. jos bolje ako mozes da nabavis one sportske grudnjake one kao topice jer su elasticni a super drze. Moje misljenje je da je to najvaznija stvar za vezbanje, pored patika.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cekana je dala odličan odgovor - nemam ništa za dodati!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tonja,
    kako imaš vremena za vježbanje?? Mene je strah krenuti jer bi se bebek mogao sjetiti da bi htio dudati baš kad budem na aerobiku!!! On se na dudi i umiruje i prestaje štucati i uspavljuje i hrani!
    Kako ćeš si ti organizirati to??

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro ce doci podoj prije vjezbanja.

tonja

Početno

Beba sisa na 2-3 sata, a imam srecu da baka vise ne radi, pa ce cuvati svoju malu unuku! 8) Zivele bake!
    Pozdrav
    Tonja

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Koliko prije podoja treba završiti s vježbanjem?
    -Zbog mogućeg utjecaja mliječne kiseline u mišićima na okus mlijeka!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Od jeseni bi krenula na aerobic, beba će biti stara nekih 5,5 mjeseci.
    Ne znam da li će ovo funkcionirati, ali tata zasad može hendlati bebu nekih sat i pol vremena kad mene nema ako odem u dućan, pa zašto ne radije to vrijeme iskoristiti za večernje vježbanje, ali me naravno prije zanimaju iskustva mama vježbačica.
    Podojila bi ju prije odlaska na aerobic oko 19h, ali i kad se vratim nakon 20 sati, jer se od tada pa sve do 21-22h priprema za spavanje.
    E sad, obzirom da gotovo nakon svakog treninga imam upalu mišića, posebno prvih mjeseci, zanima me da li se mliječna kiselina odrazi na dojenu bebu ili niste primjetile nikakvu razliku na bebi?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Koliko prije podoja treba završiti s vježbanjem?
    -Zbog mogućeg utjecaja mliječne kiseline u mišićima na okus mlijeka!
    ovo i mene zanima. isto kao i nia, planiram poceti vjezbati za cca mjesec dana (Lorena ce imati 3mj), i malo me strah ove mlijecne kiseline. kako vec duuugo nisam vjezbala, bojim se da ce muskulfiber biti popratna pojava bar prvih par puta. i planiram ici u teretanu, jer ovo hopsanje bas i nije za mene (treba hopsati s 20kg viska )

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa ne bi se trebao promijeniti okus mlijeka, nego se bojim da bi beba mogla biti razdražljiva, imati grčeve ili problema s noćnim spavanjem, otprilike kao kad ja popijem kavu koju ona osjeti na n-tu potenciju :/

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, krivo sam citirala zanima me samo koliko se prije dojenja treba prekinuti s vjezbanjem? kada mlijecna kiselina (ukoliko se stvori), nestaje iz mlijeka? i zapravo me jos zanima zasto nije dobro da je mlijecna kiselina u mlijeku? kaj zbog razdrazljivosti i grceva? i kako znamo da li je imamo u mlijeku?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo i mene zanima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mliječna kiselina se izlučuje samo kad pretjeraš, i samo mijenja okus mlijeka, što nekom smeta, a neki klinci ni ne primjete

smo vi vježbajte

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vježbanje .. ne utječe na dojenje, iako neke bebe mogu biti nervozne ako se u mlijeku zbog intenzivnog vježbanja pojavi mliječna kiselina. Prema nekim studijama, ona se može pojaviti u periodu od 90 minuta nakon vježbe pa je dobro savjetovati da majka podoji prije vježbanja. Ako se učestalo rade neke vježbe kao npr. dizanje utega rukom, moguće je da izazovu začepljenje kanalića. Takvu vježbu treba prekinuti. Obavezno paziti da majka unosi dovoljno tekućine.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zoza - hvala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    mliječna kiselina se izlučuje samo kad pretjeraš, i samo mijenja okus mlijeka, što nekom smeta, a neki klinci ni ne primjete

smo vi vježbajte
    mojoj ni češnjak nije smetao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •