Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Što danas kuhate? (18. dio)

  1. #51
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    sad sam se sjetila šta ću večeras za desert.
    imam ostatke ostataka jabukovog pekmeza....cicvaruuuu!!!!!
    :D

  2. #52
    Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Prečko
    Postovi
    463

    Početno

    Ajde neki fini recept za pileći file, molim.

  3. #53
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    pileci file - ma na milion nacina:
    na kineski, s povrcem i soja sosom u woku
    pohovan kao snicla
    na komadice izrezan, uvaljan u brasno, s vrhnjem/edamerom i bosiljkom
    u vatrostalnoj zdjeli, na palenti, preliveno jajima i sirom...

    Mamita - ima 200 godina da nisam jela slatku puruuuuuuuu...

  4. #54
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    - potopiti u mlijeko na barem sat vremena, uvaljati u smjesu brašna, crvene paprike i češnjaka.

    - marinirati u maslinovom ulju, češnjaku, limunovom soku i začinskom bilju po želji.

    - marinirati u maslinovom ulju, narančinom soku i kadulji. sačuvati marinadu, kad se ispeče meso izvaditi ga i uliti marinadu u tavu, zagustiti s malo brašna i po potrebi doliti vode, prokuhati minutu i preliti po mesu.


    sve gore navedeno se peče u tavi.

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ja piletinu zlorabim na sve moguće načine.
    Volim narezati na male komade, ko medaljončiće i spohati.
    Volim narezati na kockice i napraviti na saft sa curryjem.
    Volim ga narezanog na manje šnicle, zdinstanog s porilukom, bijelim vinom i vrhnjem.

    Možeš narezati veću šniclu i puniti šunkom, sirom, gljivama, čime god, pa pohati ili zapeći u rolu.

    Fini su zapečeni su rolu sa vrhnjem i naribanim sirom.

    Moram stat, na poslu sam i sad mi se jede.

  6. #56
    Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Prečko
    Postovi
    463

    Početno

    Kaj se može staviti umjesto kadulje, nemam je doma.
    Imam bosiljak, origano, majčinu dušicu

  7. #57
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    majčina dušica bi najbolje pasala uz naranču, ali možeš staviti bilo koju kombinaciju koju voliš. ja volim u sve staviti i bosiljak,

    sunce, i meni sline cure

  8. #58
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    wewa, ti to zoveš slatka pura?
    jako dobro!

    evo pravila sam. prelila s pekmezom od jabuka i mrvljenim orasima.
    joj muka mi je koliko sam pojela.

    problem nastaje sad kad nemam više pekmeza :/
    moram u bosna-šverc

  9. #59
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    sad već razmišljam šta ću sutra jesti.
    mislim da se sama sebi gadim.

  10. #60
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Mamita, i ja razmisljam sta cu sljedece jesti a nisam trudna :kez-zacrven:

    ja ustvari i ne znam tacno sta je cicvara, jel to od psenicnog brasna?

    e, i jos - meni je bolji pekmez od krusaka.

  11. #61

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Vi udarile po specijalitetima, a ja danas po grahu. Naravno, opet ga sinoc nisam nakiselila, tako da ce rucak biti oko 17 h

  12. #62
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Snorki, pa sto? obari ga u pretisu ili u obicnoj serpi s malo sode bikarbone, bude zacas gotov

  13. #63

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    pretis nemam, ali sam ga obarila sa praskom za pecivo.

  14. #64
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    znaci, moglo bi se rucati i u pola 5 :D

  15. #65
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Snorki, a grah iz konzerve? Cijeli rucak gotov za pola sata.

  16. #66

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Snorki, a grah iz konzerve? Cijeli rucak gotov za pola sata.
    Ne mogu zbog Edite :/

  17. #67
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja nikad ne namačem grah večer prije. Malo ga prokuham i bacim prvu vodu te nalijem novu i onda stavim sve ostalo što kuham zajedno s grahom.

  18. #68

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Dosta o grahu ili izbjegavam ovaj topic!

    Nego, mama mi danas dolazi praviti tačke :D

  19. #69
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Tačke?

  20. #70
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    kod mene su danas klepe(al treba docekat iftar)

  21. #71
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Tjestenina s umakom od brokule + salata

  22. #72

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Posljednju ovogodisnju boraniju (Kaze teta: povadila sam pritke... ) s telecim kockicama.

  23. #73
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ja nikad ne namačem grah večer prije. Malo ga prokuham i bacim prvu vodu te nalijem novu i onda stavim sve ostalo što kuham zajedno s grahom.

    ja isto.
    TO NAMAKANJE SE NEKAD RADILO KAD SMO DOBIVALI GRAH KAO HUMANITARU.
    sorii capslock



    wewa, da s običnim brašnom.
    ah pekmez od krušaka :mljack.
    jel taj isto tekući kao i jabukov?

  24. #74
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Mamita, je, gust je, ali tekuci.
    mmmmmmmm...

    ovih dana me puca nostalgija za tako nekim jelima. mjerkam suhi visocki sir vec neko vrijeme, ali MM nije odusevljen.

    a grah i namakanje - zavisi od graha. na pijaci se moze naci ovogodisnji, proslogodisnji ali i neki pretpotopni, pa se onda mora namakati, namakati i namakati...

  25. #75
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    e da, kad smo kod kuhanja graha i bacanja vode - znate li da je ta voda od iskuhavanja graha nesto kao prirodni antibiotik? lijeci razno-razne kozne poremecaje i bolesti.

  26. #76

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Uh, ovaj grah nikako. A u 10 h sam ga stavila na sporet.

    Wewa, jel pravis topu za Iftar? Sto bih sad mogla tope, ali je ne znam napravit :/

  27. #77
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Snorki, uglavnom ne pravim jer mi je mrsko samoj sebi... a recepata za topu ima koliko i ljudi - neki prave s jajima neki bez.
    Topa u originalu ide od iskljucivo mlijecnih proizvoda, pa sta imas - rastopis na tihoj vatri kajmak, sir, mileram...

    Za grah - izgleda da ces morati nabaviti pretis :/

  28. #78

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    bečki,kelj na lešo sa mrkvom i krumpirom,dinstani grašak i zelena salata s mladim lukom.sve iz vrta (osim mesa naravno)

    danas sam se konačno uspjela probiti do kuhinje nakon pet dana.imali smo radove u kući i sad konačno završili.

    cure,kako radite burek?
    ja ga radim često i dobro mi ispadne,al me zanima kako ustvari ide u orginalu,dal se zalijeva (ja ne zaljevam pitu) ili kako?

  29. #79

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Janoccka, ajd stavi recept za tačke! Jel s krumpirovim tijestom ili nekako drukčije? Pravila sam ih neki dan prvi put i mogu samo reći da je bilo jestivo, daleko lošije od bakinih...

  30. #80
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    bečki,kelj na lešo sa mrkvom i krumpirom,dinstani grašak i zelena salata s mladim lukom.sve iz vrta (osim mesa naravno)

    danas sam se konačno uspjela probiti do kuhinje nakon pet dana.imali smo radove u kući i sad konačno završili.

    cure,kako radite burek?
    ja ga radim često i dobro mi ispadne,al me zanima kako ustvari ide u orginalu,dal se zalijeva (ja ne zaljevam pitu) ili kako?
    u originalu se niti jedna pita ne zalijeva.
    ne znam da li sama pravis jufke/kore ili ih kupujes, ali kako god, fil ide od mljevenog mesa, luka, soli i bibera... nakon savijanja jufke i slaganja u tepsiju, obicno se jos malo poulji odgozgo i pece u rerni. meni je kod pita jako bitno da su jufke hrskave, pa nicim ne polijevam.

  31. #81
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja volim gore premazati vrhnjem (pavlakom) - neka kore hrskaju u tuđoj kući, ja jedem mekane.

  32. #82
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja zaljev za pitu pravim ovako.
    jedna soljica vode, stavi se da provri te se oda sol, malo bibera i puter.Pita se zalije i poklopi da omeksa.Tako radim kad su krompirusa i burek u pitanju.
    A kod sirnice i zeljanice umjesto vode ide mlijeko. I kad se zalije onda se pita premaze jos sa pavlakom i opet poklopi da omeksa. Ja je tako najvise volim.

  33. #83
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    sad tek vidim da sam napisala puter, naravno ne cijeli nego komadic velicine oraha

  34. #84
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a-ha!
    ti, koliko znam, jedeš vodu i zalijevaš je vodom.. a kad si jako gladna, dodaš još i kockicu... leda. Veličine oraha!

  35. #85

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    mi obožavamo ovako:
    1/2 kg tena tijesta
    1/2 kg do 1 kg (što više to bolje ) faširanog (miješanog) mesa - zdinsta se s lukom, solju, paprom, vegetom, malo vina - kako tko voli
    Slaže se red kora, red mesa, kore se mogu malo uljiti ako je nadjev suh.
    Kad sve složim, izrežem (sirov) burek na kocke i zalijem:
    1 čaša mineralne
    1 čaša vrhnja/jogurta
    1 jaje, sol, papar...
    Tako zaliveno šiknem u pećnicu dok ne porumeni (1/2 sata do 3/4 sata).
    Često nam je to ručak uz salatu, a mnoge sam proslavice s tim obavila, na opće veselje!

  36. #86

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Jel bi mogao neki topic za nas neznalice samo s "pitama", raznim, mislim ovim bosanskim, ne onim od prhkog tijesta?

  37. #87
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mislim da je već bio, prošetaj malo po Receptima

  38. #88

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    evo malo za inspiraciju... :

    http://www.jamieoliver.com/recipes/

  39. #89
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Ajoj Anek, odustala sam samo kod nabrajanja kaj nam sve treba...

    Ingliš me ide ali kad dođem do začina i kuhinjskih potrebština...koma...

  40. #90
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    joj meni je super već sam na čoko torti

  41. #91

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Apri, našla sam samo špinat. al valjda nisam dobro tražila :/

  42. #92
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    tina ovdje mozes nesto vise o pripremi pita procitati

    http://bosanski-kuhar.8m.com/pite.htm

  43. #93
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Tina, sta te tacno zanima, pitaj?

    princip za sve pite je isti: jufku mozes sama razviti ili kupiti.
    tijesto se pravi od brasna, vode i soli, zamijesi se srednje cvrsto, pusti da odstoji i razvlaci/razvija sto tanje uz pomoc oklagije/ruku i dodavanja brasna da se ne lijepi...

    jufke se malo poulje (to vazi i za kupljene), na jednoj strani se reda fil i onda rola, pa reda u tepsiju u zvrk - od sredine ili u redove.

    filovi:
    zeljanica: najbolje ide 1 kg zelja (spinata), dvoje krupnih jaja, barem pola kg milerama, so i malo ulja. neko dodaje i neki sir.

    krompirusa: barem 1 kg krompira, pola kg luka, so i biber. krompir mozes rendati ili rezati na kockice, luk narezati sto sitnije i NE prziti prethodno. BEZ vegete.

    sirnica: 3/4 kg mladog sira, mrvice nekog slanog sira, pola kg milerama i dvoje krupnih jaja, so.

    burek imas gore vec.

    za sve pite je princip: sto vise jaja - manje socan fil.

    sirnica i zeljanica se peku krace na vecoj temp., a burek i krompirusa duze, na manjoj.

    pitaj ako te jos nesto zanima

    btw. otac mi je burgedzija :namig:

  44. #94

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    E wewa, hvala! To bi bilo to.

    Prvenstveno su me zanimale file.
    Kod mene doma se jelo samo štrudle razne, ali od slanih fila radili smo samo sir i bučnicu. Zelje/krumpir i sl. nikada. Tak da me zanimaju te varijante.

    Plus, moram probat sama zamijesit tjesto. Kupovno mi je OK, ali domaće je ipak neusporedivo bolje. Kad bi ga moja baka zamijesila, ja sam ga razvlačila koliko hoćeš. No kad sama zamijesim dobijem žvakaću. A recept moje bake je slijedeći: "uzmeš onaj crveni lonček i to ti je taman" Koliko god se trudila, nikad nisam uspjela izvući ostatak recepta, a samo od lončića bi se teško moglo nešto napraviti.

  45. #95
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Kad smo vec kod tijesta, jedna napomena - razlog zasto su kupovne pite, tj. one iz buregdzinice neuporedivo ukusnije je upravo to sto se to tijesto razvlaci na masnoci (tzv. sumaslici - koja se pravi mijesanjem ulja i masla) a ne na brasnu, kao kod kuce...

    i jos - pripazi na vrstu brasna, ono ostro za kolace ni u kom slucaju, radije neko tip 500 ili cak tip 850.

    i nema na cemu

  46. #96

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    razvlačim sama kore za pitu,a burek premažem vrhnjem i super mi ispadne,ali bi ja htjela da mi bude ko kupovni.

    wewa,jesi li ti probali valjati na toj sumaslici,dal se površina namasti pa se po tome razvlači il kako?

  47. #97
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma nista, nista... samo vi spavajte...
    ja dosla provjeriti sta janoccka danas kuha....

    znaci... ipak moramo u restoran...

  48. #98
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Dolega, ja se ne upustam u pravljenje pite (ako i da, onda s kupovnim jufkama), imam burgdzinicu na svakom cosku :keeeez: sto da se petljam u posao profesionalaca?

    nego, pouzdano znam da se ne isplati praviti sumaslicu za kucne potrebe, jer dobijes serpu masnoce, a sigurno ne pravis pitu svaki cas da bi ti bilo zgodno imati sumaslicu u kuci. a i nemas onih pultova na kojima oni kuhaju jer se sve zivo zamasti od tih jufki.

    tako da ti ja ne bih savjetovala takve avanture dosta je da fino pomastis jufku kad je razvuces i onda na kraju kad sve slozis u tepsiju, trebalo bi da okus ne odstupa previse :namig:

    Apri, dodjite kod nas na lasagne!

  49. #99
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    upravo se najeli spinata, pirea & telecih snicleka na naglo plus zelena hrskava salatica

  50. #100

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ah.....
    Lasagne sa puretinom, paprikom i tikvicama.
    Sasage rolls iliti lisnato sa mljevenim purećim mesom.
    Makovnjača i orehnjača i to isto samo sa čokoladom i grožđicama.
    A ribu neću ni spomenuti

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •