Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 100

Thread: Što danas kuhate? (18. dio)

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Danas bili kod mojih na ručku,al mužić ne može bez moje kuhinje pa po njegovoj želji upravo pečem pitu od sira,a po svojoj čokoladnu roladu.

    duga,za tebe recept:

    ROLICE OD ŠUNKE I SIRA

    -zamijesiti tijesto kao za pizzu(kruh)
    -kad se digne razvaljati te rezati na pravokutnike veličine dlana.
    na svaki staviti šnitu-dvije šunke i malo sira.zarolati kao palačinku,rubove stisnuti vilicom i peči u ulju.
    pečeno rezati na šnitice

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Dolega, peče se u ulju u tavi???
    Valjda, nadam se.
    Ak ne treba u rol, pečem ih sutra za večeru!

    Btw, tri dana nisam kuhala, bila sam na putu. Danas sam kuhala minestrone iz vrećice, naglo šnicle i restani krumpir. Za večeru zapečene štrukle, da malo popravim brzinski ručak.

    Za sutra kuham rizi-bizi i pileća prsa.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    da, u ulju u tavi.

    mi smo danas bili na izletu,al se nismo gostili ko dille family,već sendvičima.
    za večeru dostava čevapi,a osladili se pečenim kestenima.

  4. #4
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Dinstane mahune i fasiranci od sojinih ljuspica.

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Dolega, rolice su bile super!!!
    Čak ih je i dijete večeralo jučer, mada sam ih zericu prepekla, kako sam se bojala da iznutra ne ostanu sirove.

    To će mi sad postat jednim od omiljenih brzinskih večera!

    Danas sam skuhala kelj cušpajz. Sutra ne kuham, samo ću F-u zdinstati malo mahuna s paradajzom.

  6. #6
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Nisam se javljala sto godina, imala sam ispit pa kuhanje nije bilo u prvom planu.
    Jucer smo imali jedan jaaaako fini, a brzinski rucak - telece snicle, cuspajz (od spinata), u rerni pecene crvene paprike i kuglice od krompira (ovo posljednje u smrznutom obliku prije pecenja).

    A sad je i sezona somuna, pa smo uzivali u potpunosti

    Zato nemam pojma sta bih danas kuhala. Za vikend planiram one strudle po receptu Loonalee, samo s malinama.

  7. #7

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    Dolega, rolice su bile super!!!
    baš mi je drago.ja ih često radim za večeru jer ih klinci obožavaju,kao i sve slično punjeno sirom i šunkom.

    danas sam za ručak radila zagrebački(opet sir i šunka,mada sam stavila i papriku na kockice),njoke i šampinjone u umaku og gorgonzole.
    napravila sam i zagrebačke kremšnite.bile su mrak,kao kod vinceka

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja dolegine postove na receptima više NE čitam! Pored nje me čisto sram bilo što napisati!

  9. #9
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Joj i mene u zadnje vrijeme.

    Ja danas nisam ni radila ručak već večeru, i to dukatove tortelline i juhu iz vrećice. Čist da nešto pojedemo toplo.

    Imam jedan kvasac u friđu, sutra mu izlazi rok a ja nikako da se nakanim napraviti barem kiflice, mada sam kupila sve sastojke.

  10. #10

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Imam jedan kvasac u friđu, sutra mu izlazi rok a ja nikako da se nakanim napraviti barem kiflice, mada sam kupila sve sastojke.
    Dobrodošla u klub! Mislim da ću večeras namočiti šunku čisto da se sutra prisilim!

  11. #11

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Kiflice, već sam i zaboravila na njih!
    Svako-malo ispečem one brze fritulice bez dizanja, prošli tjedan sam radila muffinse (napokon sam našla bezgrešan recept), ne sjećam se kad sam ispekla 'pravi' kolač.

    Danas sam za ručak skuhala govedsku juhu. Fina dva kuhana ramsteka ćemo jest s paradajz-sosom i pireom, nakon što smažemo juhicu.

    Nemam ideja za sutra. A slobodan će mi bit dan, imam vremena.
    Pada mi na pamet kiselo zelje i pečenice u tavici, al Fabijan ne jede kobase a kiselo zelje mu nikad nisam davala.
    Imate kakvu bolju ideju?

  12. #12

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Moj Jan se prošlu zimu davio u kiselom kupusu... Ah i ja bi ga mogla....

  13. #13
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Sunce, možeš Fabijanu davati kiseli kupus, ništa bolje, a klinci ga obožavaju.
    I uz to mu skuhaš krumpir. I gotov ručak za njega.

  14. #14

    Default

    Imam jedan super recept za kiselo zelje:
    Izdinstati mljeveno, staviti ga na dno protvana, malo prokuhati kiselo zelje(pet minuta), staviti ga na mljeveno, na to sloziti krumpir (pet minuta prokuhani) narezan na tanke ploskice, preliti smjesom od 1 jaja, kiselog vrhnja, vlasca i malo vegete i zapeci dok krumpir ne dobije boju.
    Mljaci.

  15. #15

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja dolegine postove na receptima više NE čitam! Pored nje me čisto sram bilo što napisati!
    ha,ha.pored dva gladna školarca nema švercanja od kuhanja,a kad sve fino pojedu nije mi teško ništa skuhati.samo što sam u zadnje vrijeme dobila malo previše volje za peči kolače,a to ću morati prekinuti jer sam se počela debljati.
    ustvari,stvar je u tome što mi kolači nikad nisu išli od ruke,do nedavno, pa sam se razbacala.

    dille,ja sam radila to zelje,ali bez vrhnja i jaja.komentar moje djece je bio da za ručak imamo sarmu iz role.

  16. #16
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ispekla sam kiflice, napokon! I sad mi je zlo koliko se prežderavam...

  17. #17
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Rezultat mog jucerasnjeg pohoda po kuhinji bio je: ujutro pire krompir i spinat za rucak, navecer: kruh za skolu za Jelenu (dani kruha) koji je ona upropastila jer je morala tijesto mijestiti 10 minuta - dobili smo kamen, restani krompir (za muzica), kolac od mrkve (za sve), njoki od ostataka krumpira. Danas se odmaram.

  18. #18

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ap, hvala, dat ću mu kiselog idući tjedan.
    Zdinstano na malo ulja s krumpirom. Inače, voli jesti prisiljeno zelje i sve cušpajze koje ja ne ljubim al njemu ih bar dva-tri puta tjedno skuham.

    Danas pečem musaku (krumpir i faširano).
    Sutra teletinu s graškom i vrhnjem.

  19. #19
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    Kuham punjene paprike,sa mesom naravno! Uz to ce biti i pire.

  20. #20

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    U autu
    Posts
    298

    Default

    Moji polude od sreće kad vide da su za ručak punjene pecene paprike

  21. #21

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Jučer sam skuhala goveđu juhu,komad karea špikan pršutom i začin.biljem pečen u roli,brancini i šiš čevapi na roštilju,riža sa graškom i kukuruzom,pečeni krumpir i francuska salata.

    Naime,očekivali smo goste na ručku koji su na kraju bili spriječeni te zadnji čas javili da ne mogu doći,a "to" zadnji čas je bilo kad se ručak već hladio na stolu.
    Popi..... sam.

    I tako smo danas jeli ostatke jučerašnjeg ručka i pola hrane bacili.

    E da ,rižu sam radila sa vegetom twist i bila je odlična.

  22. #22
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Jucer riza s povrcem, grah salata i popecci od blitve i sezama, a danas juha, tjestenina s pestom genovese (zovemo ga zeleni otrov kako nam je fiiiiiiino) i jako mijesana salata s twistom za salatu.

  23. #23
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Jučer slanutak s ječmom, danas... nemam pojma.

  24. #24

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Jučer sarma (mama kuhala), danas po narudžbi pečem janjetinu....

  25. #25
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ma neeee, to smo MI naručili!
    Za 23.!

  26. #26

    Default

    Moram se malo samopohvaliti - napravila sam danas jednu suuuuper izmisljotinu! Izdinstala sam luk, dodala lisicke (slucajno sam ih nasla u ducanu, inace ih ovdje jos nisam vidjela), dodala naribanu mrkvicu i tikvicu, malo povegetila i podlila vodom... pustila par minuta da se prodinsta i dodala malo bijelog vina i kad se sve reduciralo umijesala vrhnje. K tomu skuhala palentu. Mljaci!

  27. #27

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Ma neeee, to smo MI naručili!
    Za 23.!
    Ako stvarno misliš da ću se ja nakuhavati 23eg, razbij iluziju na vrijeme i pripremi sendviče! Može jedan i za mene!

  28. #28
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    dolega, da je bar moj tjedni meni kao tvoj dnevni

  29. #29

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    ja bi recept za kolač od mrkve

  30. #30

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    danas grah s ričetom s kojim bi se najradije i sutra izvukla.jako je fini pa se ukučani možda ne budu bunili.
    pekla sam i peciva koja sinek nosi sutra u školu za dane kruha,al pošto smo prvi pleh pojeli morala sam još jednu turu peći.

    ivarice,ja radim samo dva put tjedno pa imam vremena za nakuhavanje,a to mi je ionak omiljena razonoda i nitko sretniji od mene kad sve pojedu s guštom.
    u zadnje vrijeme se MMov buraz i moja sister često došlepaju na klopu,a ja sva sretna kad me hvale,a oni još sretniji jer su se najeli.

  31. #31
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    a da ti primiš još kojega "šlepera"
    Janoccku, naprimjer?

  32. #32
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Jucer pekli palacinke, to je dovoljno do sutra...

    (Romina, imas recept u posbnom topicu)

  33. #33

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja trenutno ne bi podnijela čak ni miris graha....

  34. #34
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    A ja skuhala grah. Dinstani luk i mrkva, dvije naribane tikvice, konzerva graha, nekoliko saka rize i juha od graha (da budem sigurna da barem mirisi kako treba). Gotovo za pola sata ujutro prije posla.

  35. #35
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    vegetarijanski chili i riža, mmmm što je bilo fino! ostalo je malo i za frizer.

  36. #36
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    u subotu rolovana teletina
    juce zapeceni kaneloni
    danas, ostatak kanelona za MM, cuspajz (od spinata), pileca supa i nesto za mene...
    sutra vjerovatno lazanje.

    pomalo razmisljam o bajramskom meniju, a jos se nisam odlucila u vezi slatka - baklava s ljesnjacima definitvno, ali ne znam da li i hurmasice ili Schwarzwaldicu...

  37. #37
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ču?! Švarcvaldicu za Bajram?!
    Baš me zanima koji bi ti to Musliman oprosti Bajram bez hurmašica. Bože, sačuvaj!

    Ja danas, uprkos ptičjoj gripi, puretinu pečenu u Zepteru.
    Uz to, zelena salata.

  38. #38
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ja se bojim svog menija za Bajram. gladna trudnica napada!!!

    inače danas: komadići teletine u grašku s pireom kao prilog. zelena salata.
    ima juhe od jučer i oblatni od prekprekjučer.
    eto gozbe.

  39. #39
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    mi smo ti Bosnjaci na spoju istoka i zapada, pa uzimamo sto nam pase i od jednih i od drugih :beeeeeeeeeeeeeeelj:

    ma super mi je kombinacija - baklava i visnje, tamam da razgali slatkocu baklave...

    a hurmasice su mi sporedni kolosijek, previse dva zaljevena kolaca...

  40. #40
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    inače htjedoh vama iz zagreba i okolice preporučiti restoran se-mi (starom cestom za krapinu pa skretanje prema velikom trgovišću).
    bili jučer. hrana je božanstvena.
    nude ...sve. štrukle, puricu s mlincima, piletine, teletine ispod peke, umake i priloge, juhe, palačinke, salat-bar.... porcijetine su ogromne.

    mislim više je tradicionalan, znači nema njoka bolonjez i talijanštine od čega sam se umorila, to jedemo doma stalno.

    igralište za djecu odmah do tako veću djecu možeš imati pod nadzorom.

    cijene: zagrebačke.

  41. #41
    Tia's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Viškovo-Rijeka
    Posts
    847

    Default

    svinjski medaljoni, s povrćem (karfiol, pupčar i mrkva) u woku

  42. #42

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Mamita, jel to onaj restač di dimaju slonovo uho, odnosno pohano koje nemreš pojest koliko je veliko???
    Je, ima i tak ogromnih koji se stvarno ne daju pojest....

    Ja jučer pekla krmiće u rolu s restanim krumpirom, danas je dijete jelo ajngemahtec a muž kobase. Ja provela lijep 12-satni radni dan na sendviču.
    Sutra ću krpice sa zeljem i faširance.
    Za preksutra ću grah s ričetom, dale ste mi ideju.

  43. #43
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Danas je bio menza-meni, a sutra ću paradajz juhu s njokama, pohane lungiće s rižom i zelenom salatom.
    Prekosutra, hmm, di je tooo...
    Znam samo da u subotu idemo mami na lazanjeee :D

  44. #44
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Wewa, i ja u nedjelju radila canelone, po prvi put. Uvijek radim lazanje.

    Jučer sam kus-kus s povrćem, a danas ću junetinu na nekom fiom saftiću sa senfom. I princes krofne jer nam je kirbaj a pošto mi ne slavimo, bar da za nas napravim neki kolač.

  45. #45
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Joj, Ivanchice - princes krofne - luda sam za njima!

    i ja sam po prvi put radila kanelone, a MM koji je operisan od tjestenine jeo ih je dva dana! znaci, bile su ok

    danas ipak nista od lazanja, tek sutra, a danas cemo nesto nabrzaka... ne znam jos sta.

  46. #46
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    Quote Originally Posted by sunce
    Mamita, jel to onaj restač di dimaju slonovo uho, odnosno pohano koje nemreš pojest koliko je veliko???
    Je, ima i tak ogromnih koji se stvarno ne daju pojest....

    To uho je zagrebački kod "Ribiča". Najveći valjda u HR, kažu da bude po pola metra!!! On je na cesti malo prije "Se-mija".
    Mi smo prvo išli tamo ali je gužvetina ko u studentskoj menzi pa ja nisam htjela.
    Kod Semija je pristojno. I bilo je mjesta.

  47. #47
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ko je ono dao recept za pilav?
    wewa ti?

    koliko se suši tjesto - pola sata, dva, tri?
    kad ga izrežem još ga malo sušim ili mogu odmah kuhati?

  48. #48
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    tijesto se susi toliko da se ne zalijepi kad ga srolas - a rolas pazljivo. znaci da bude negdje napola. onako da osjetis malo brasna pod rukom kad predjes po povrsini jufke. mislim da vrijeme susenja zavisi od temp. u kuci - a maksimum bi bio pola sata, rekla bih.

    kuhati mozes odmah, naravno, a ostatak osusi.

  49. #49
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    hvala ti. mljack!

  50. #50
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    sve za trudnicu jos mi samo jacmir treba :keeez:

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •