Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: izfiletirala sam si prst, što sada

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno izfiletirala sam si prst, što sada

dobila sam od MMa novi nož za povrće iz IKEe, znate onakav lijepi veliki kakav ima Ana
    no nije to za svakoga, reče on.

uglavnom odrezala sam si nokat i malo hmmm mesa? po sredini prsta. u ljekarni su mi rekli da bi mi se na hitnoj smijali i da si samo napraškam s antibiotskim praškom i stavim flaster. krvarilo je, ne jako po mom mišljenju.

užasno me boli i jedva hendlam bebicu pa me zanima je li još netko bio tako spretan kao i ja i mislite li da bi ipak trebala do dr-a?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ako te toliko boli, ja bi otisla doktoru, pa da ti se i smiju (a sigurno nece) sta te briga?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bol je relativna... ja sam si jednom izrezala palac, doduše po sredini, onak krvnički - i nekak sam to skupila i zaljepila flasterom... kad sam poslije (zaraslo) pokazala doktorici - gledala je :shock: , i rekla da je to bilo za 3-5 šavova....

e, onda sam ja ostala :shock: :shock: ...

na hitnu idem sam ak si odrežem palac... a na previjanje bi otišla u radni dan redovnom doktoru... zlu ne trebalo.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ako te toliko boli, ja bi otisla doktoru, pa da ti se i smiju (a sigurno nece) sta te briga?
    ma rekle su da je to mala rana, da nije išta strašno pa da bi mi se zato smijali tj da nisam baš slučaj za hitnu. no ja si mislim da nisam baš niti za kućnu radinost.

sutra ću otići do naše dr da sestra to vidi i previje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne brini, ja sam iskusna palcorezačica, skupit će ti se "otvor" za par dana i prekrit će ga mlada kožica.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam svoj izfiletirala na ribež za kupus - falio je dobar dio jagodice i nokta. bili smo na otoku gdje doktor nije baš dostupan, samo sam zamotala i to je bilo to - nemam niti ožiljak!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam jednom mesorezncom zarezala palac i to dobrano.
    zanomtala, poricala bivacinom (onda ga je još bilo) i sve prošlo. čudno mi je da danas nemam nikakav ožiljak na tom mjestu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja sam prije kojeg tjedna naribala jedan od prstiju na ribez. Boljelo je, tj. peklo, ali sve je proslo samo od sebe.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam jednom mesoreznicom dobro našnitala prst.
    kupila one ljepljive šavove, ilikakosevećtozove, nasprejala nekim antibiotikom i zamotala. bilo je sve ok neko vrijeme a onda više nije bilo ok (nakon mjesec dana buknulo)

prošla sam hrpu terapija, operaciju (otvarali ožiljak i nešto unutra rezali), na kraju kortikosteroidnu terapiju koja je, na svu sreću (za razliku od ostalog) upalila i prošlo.

Sredila sam prst na staru godinu, konačno sam ruku počela koristiti pred ljeto. Pola godine bez korištenja desne ruke. zbog gluposti

ja sam sama sebi liječnik za većinu stvari, ali kad bih se ponovo tako porezala, sigurno bih potražila lječnički savjet, vjerojatno ne bih na hitnu nego kod svoje doktorice.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    koji me vrag natjerao da ovo čitam :shock:

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    zanomtala, poricala bivacinom (onda ga je još bilo) i sve prošlo. čudno mi je da danas nemam nikakav ožiljak na tom mjestu.
    I ja isto, na praksi

Isto proslo nakon nekog vremena bez odlaska doktoru, ali sjecam se kako je bolilo i zatezalo kako je zarastalo

@the enchantress

Nadam se da ce brzo proci i da nece biti posljedica

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isuseimarijo

u svoju obranu - kitim bor i postam.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isuseimarijo

meni se čini da i zalijevaš

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    isuseimarijo

meni se čini da i zalijevaš
    ti si stvarno vještica, baš razmišljam da sam trebala nešto napisati o čaši vina koju sam maloprije strusila

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovisi kaj si rezala...

ja sam bila kod zene koja se porezala dok kje cistila ribu...nije jako...tkj toliko da je zarezala prst...
    pita me kaj da napravi....i velim joj zamotajte proci ce...
    za dva sata zeni prst poplavio zavrsila na hitnoj i rezali ga, dobila 3-4 inekcije i rekli da nije dosla jos sat dva da bi ga morali skroz cvaknuti....

tak da...nije se za igrati...

mozda se treba procjepiti...bez obzira kaj je noz nov...
    sve ovisi kaj si rezala...
    koliko boli...koliko krvari...jel se crveni, jel nateceno....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    koji me vrag natjerao da ovo čitam :shock:
    i mene.... vraze odmakni se!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Citiraj malena beba prvotno napisa
    ma rekle su da je to mala rana, da nije išta strašno pa da bi mi se zato smijali tj da nisam baš slučaj za hitnu. no ja si mislim da nisam baš niti za kućnu radinost.

sutra ću otići do naše dr da sestra to vidi i previje.
    usput provjeri kad si zadnji put cijepljena protiv tetanusa.
    Da se docijepiš ako je potrebno.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo samo da javim da dr nije zabrinuta. prelili mi s hidrogenom i onda s jodom. prematala si budem sama. malo gadno izgleda jer po sredini prsta nemam nokat i onak baš fini filet mesa ispod toga fali, ali eto. tko mi kriv. morat ću malo otupiti taj nož.

nije me željela cijepiti protiv tetanusa jer dojim ??? ok. ionako sam na homeopatskim lijekovima (arnica za oporavak i neki h nešto baš za tetanus).

hvala na iskustvima i savjetima, naročito puntici ja se nadam da će se moja lijeva ruka uskoro oporaviti.

žao mi je samo mm-a koji ostaje bez dosta kolača, domaćeg seitana i inih finoća.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja preporuka iz višesturkih iskustava- svi mali hidrogenćić u frižider ili kutije s lijekovima, negdje van dohvata dječice, kad se tak nešto desi isprat ranu s hidrogenom da se dobro zapjeni jer tako se uklanja ona mikro prljavština koju ne vidimo, kasnije isplahnut fiziološkom, ili octeniseptom ili čak običnom vodom, malo potupfat vaticom i posušit ak nije strašno onda il flaster il gazu sterilnu, a ak rana " zjeva" il jako jako krvari il se rana čini duboko , e onda laganini do liječnika, il ak prst počne plavit ili trnut, ma ubiti bilo što što zabrinjava...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •