Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Vlada digla granicu za carinjenje robe

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Vlada digla granicu za carinjenje robe

konačno neka dobra vijest :D

Šoping može početi: Vlada digla granicu za carinjenje robe na 1000 kuna

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se od 1. siječnja pri uvozu ne ocarinjuje roba iznad 300 kuna kao do sada već iznad 1000 kuna vrijednosti

http://business.hr/hr/Naslovnica/Pol...e-na-1000-kuna

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Yes, vidjela sam na nekom net portalu jučer popodne prije nego su rekli na vijestima.
    Iskreno, već je bilo i vrijeme, tako da kad idemo kupovati dječju robicu i potrepštine u Slo ili Austriju nemamo problema s carinom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je stvarno super, pogotovo za nas koji živimo uz granicu.

Ali, budimo realni, zar je to pametno za ovu sada situaciju :? Pa ja stvarno ne kužim. Stalno broje na sve strane "kupujmo hrvatsko" a oni onda omoguće veći šoping preko granice :? Tko je tu lud!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa

Ali, budimo realni, zar je to pametno za ovu sada situaciju :? Pa ja stvarno ne kužim. Stalno broje na sve strane "kupujmo hrvatsko" a oni onda omoguće veći šoping preko granice :? Tko je tu lud!

:D :D :D :D :D :D :D :D

Mi smo ionako uvijek fejst premašivali onaj iznos od 300,00kn po osobi, i uvijek strepili kod prelaska granice, tak da mislim da će nam samo olakšati, jer uvijek idemo mm i ja, kupimo robe svaki za sebe, pa za klince, malo prehrane, pa još neke sitnice....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvo kad sam pricitala sam bila fala bogu,
    ali moram priznati da je Pliska upravu. ova nasa vlada fakat vuce cudne poteze.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

X

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

daisy may idemo i mi svaki mjesec preko po špežu jer nam je jeftinije, i poklone za Božić smo prošli tjedan kupili u Slo. Malo smo strepili na granici ali iskreno, ja radim takav posao da usko surađujem sa carinom tako da je jako mala šansa da mi naplate carinu. No ipak smo se suzdržavali nekih većih stvari, a da ne govorim kupnje preko neta.

Sada će svi bez problema i razmišljanja odlaziti preko po puno više toga i po veće stvari.

To neka nam bude božićnica već kad je Kosorica smanjila istu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim da je ovo još jedna "odluka" koja nije odluka već direktiva izvana.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    X

meni je carinik prošli tjedan rekao da su dobili direktivu da od svih traže račune za sve stvari. i da moraju provjeravat.

ja se bojim da će sad biti još gore, državna blagajna se mora nekako puniti, a s obzirom da je sad povećan limit za uvoz bojim se da će više pazit na količinu stvari koja se unosi u bajnu nam državu, da će manje gledat kroz prste :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    x
    definitivno čudna odluka kojoj se mi možda veselimo, al nije bajna za hrvatsko gospodarstvo

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Možda je to samo "prikrivena odluka" kako bi nam na granici onda fino naplatili PDV. A to na 3 ljudi u autu i nije tako mali iznos

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš me zanima u čemu je kvaka?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Možda je to samo "prikrivena odluka" kako bi nam na granici onda fino naplatili PDV. A to na 3 ljudi u autu i nije tako mali iznos
    Kakav PDV ako ne prelaziš limit?
    1000 kn po osobi nije malo love i meni sasvim dovoljno, pogotovo ako idemo ja i mm da kupimo sve što nam treba i više od toga.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Baš me zanima u čemu je kvaka?!
    u reciprocitetu i prilagodbi zbog pristupanja EU

http://ec.europa.eu/taxation_customs...u/index_en.htm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nema šta naši neće napraviti za taj EU Pa neka slobodno još više odemo u gov.a! Koga briga, bitno da je EU zadovoljna!

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se ovo sviđa.
    1000kn mi je dosta po osobi.
    prije me uvijek šarafilo u želucu kad bi prelazili granicu

a što se krije iza toga? ma briga me

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bez obzira na sve ovo je loša odluka. Bojim se da će se trend otpuštanja i zatvaranja naših tvrtki nastavit još većom brzinom. Definitivno se ne slažem s tom odlukom, ali me od ove vlade ništa ne čudi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

daisy may idemo i mi svaki mjesec preko po špežu jer nam je jeftinije, i poklone za Božić smo prošli tjedan kupili u Slo. Malo smo strepili na granici ali iskreno, ja radim takav posao da usko surađujem sa carinom tako da je jako mala šansa da mi naplate carinu. No ipak smo se suzdržavali nekih većih stvari, a da ne govorim kupnje preko neta.

Aha, znači ti imaš vezu pa teško da buš platila carinu iako vozoš više od dozvoljenog!
    A za nas koji nemamo vezu, je ovo povećavanje limita loša odluka?! :shock:

Mm i ja radimo u našoj privatnoj firmi, radi se o proizvidnji, dakle radi svaki dan u tjednu, nekad i praznikom, super je ako kroz godinu skupi desetak dana slobodno i od toga većinu vremena visi na telefonu, pa mi nema logike da mi onda netko određuje dal ću zarađenu lovu potrošiti u RH ili vani....

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da ova odluka nema nekih ozbiljnih posljedica ninasta
    1000 kuna smo i dosad nosili i uredno klimali glavom da nemamo nista za prijaviti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da to nije samo još jedno od "uvlačenja" Europi u... znamo što...
    i da situacija u hrvatskom gospodarstvu nije u... isto znamo u čemu...
    odluka bi bila odlična; rekli bismo kako je naša Vlada konačno odlučila riješiti svoje građane stresa na granici i dopustiti im povremeni šoping u inozemstvu.

u trenutnoj situaciji, odluka je jadna.
    kao i mnoge donešene u zadnje vrijeme.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa uvijek možete bojkoritati tu odluku i kupovati u Hrvatskoj naše proizvode.
    Za našu dobrobit.

A ne samo kritizirati :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Za našu dobrobit.

Pa mi vec drzavu izvlacimo iz sra.. haracem i nebozicnicom. Najbolje da organiziraju koncert na Trgu pa da i telefonom koju kunu u proracun uplatimo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za našu dobrobit.

Uopće nije poanta u tome.
    Jer, kako reče ivarica, i prije smo išli i nitko se nije ograničavao na tih 300 kuna.
    Problem su oni drugi, ne mi koji "kritiziramo".

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jesam ja nešto pobrkala?

Do sad se na robu europskog podrijetla plaćao samo pdv i to do vrijednosti 1200 eura brutto.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Za našu dobrobit.

Pa mi vec drzavu izvlacimo iz sra.. haracem i nebozicnicom. Najbolje da organiziraju koncert na Trgu pa da i telefonom koju kunu u proracun uplatimo.
    etp, sad si im još i ideju dala...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je drago zbog nove odluke jer su mene, kad nas je bilo dvoje u autu i ja 20 dana do poroda carinili zbog jednog kinderbeta koji je kostao tocno 99 EUR. I to carinili su nas za cijeli iznos, ne za iznos za koji smo presli dozvoljni iznos (to bi dakle bilo oko 150 kn). I to jos su me strpali tako 20 dana prije termina u cekaonicu s tipom koji je dilao cigarete ispod rezervne gume

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa

Aha, znači ti imaš vezu pa teško da buš platila carinu iako vozoš više od dozvoljenog!
    A za nas koji nemamo vezu, je ovo povećavanje limita loša odluka?! :shock:

Mm i ja radimo u našoj privatnoj firmi, radi se o proizvidnji, dakle radi svaki dan u tjednu, nekad i praznikom, super je ako kroz godinu skupi desetak dana slobodno i od toga većinu vremena visi na telefonu, pa mi nema logike da mi onda netko određuje dal ću zarađenu lovu potrošiti u RH ili vani....
    Da, imam vezu pa sam tako cijelu opremu za dijete kupila preko i nisam platila ni kune carine. Ti nebiš iskoristila to da možeš?
    Ovdje ja iskreno ne poznam nikoga a da je platio carinu na špežu ili dječju opremu. Naši carinici uvijek takve stvari puste ako baš nisu pretjerane u količini i cjeni.

Imala ja vezu ili ne, ovo je jako loša odluka za RH.

Meni je drago zbog nove odluke jer su mene, kad nas je bilo dvoje u autu i ja 20 dana do poroda carinili zbog jednog kinderbeta koji je kostao tocno 99 EUR. I to carinili su nas za cijeli iznos, ne za iznos za koji smo presli dozvoljni iznos (to bi dakle bilo oko 150 kn). I to jos su me strpali tako 20 dana prije termina u cekaonicu s tipom koji je dilao cigarete ispod rezervne gume
    Ovo je grozno. Čula sam da su carinici u unutrašnjosti koma i da naplačuju na sve tako da će taj povećani limit zapravo vama super doći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •