Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Djeca rodjena na vakum?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Djeca rodjena na vakum?

Prijateljica mi je rodila na vakum.
    Djete je rodjeno blijedo,mlohavo i slabo plakalo,odmah stavljeno na kisik i inkubator. Apgar 7/10. Bit ce neurorizicno djete.

Jel imao netko slicna iskustva?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da nije bitno to što je dijete rođeno na vakum, tj. ne mora svako dijete rođeno na vakum imati problema. Bitno je da li je dijete imalo kakvu ozljedu mozga, a to je valjda kod vakuma češća pojava. Morat će raditi uzv mozga, a ako je neurorizično sigurno će ih uputiti da prate dijete kod fizijatra i neuropedijatra i na razvojnu gimnastiku. Ja sam baš neki dan na Goljaku upoznala jednu slatku malu curicu rođenu na vakum koja je bila pod nadzorom i vježbala od rođenja, i prohodala je sa 11.5 mjeseci

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja sam rođena na vakum. Jedina posljedica je ožiljak na čelu, koji je nestao tek negdje s 20 godina. Imala sam pupkovinu oko vrata pa su me zato izvukli.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

ja sam maxa rodila na vakum. nikakvih problema, apgar 10/10. normalno išli doma drugi dan.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kate, utješi prijateljicu...
    "obilježje" neurorizično ne mora značiti ništa strašno: moguće je da će s bebom morati vježbati dok mozak ne preuzme sve funkcije.
    Osim toga, apgar 7/10 je dobar - ne moraju se sve bebe odmah snaći u vanjskom svijetu - ova desetka nakon pet minuta je puuuuno važnija.
    Za utjehu, i Orka je bila "neurorizično dijete" (što nema veze ni sa 10/10 apgarom), a neki dan je kod psihologa procijenjena kao dijete od 4,5 godine.
    Samo neka se smiri - uz malo truda će sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apgar je jako relativna stvar. Moje prvo dijete je imalo apgar 9/10 a s 10 mjeseci smo radili uzv mozga jer je imao motoričke smetnje i ustanovila su se oštećenja. Uz vježbe (od 3. mjeseca) prohodao je s 16 mjeseci i sve je prošlo ok. Sad ima dosta slabe ruke, ali pitanje je da li tome nije uzrok to što je užasno brzo narastao.
    Drugo dijete je imalo 5/9, dobio kisik, završio 3 dana u intenzivnoj, ali na otpustu iz bolnice uzv mozga je bio ok. Vježbali smo i s njim ali manje jer je bila samo asimetrija vrata - prohodao s 11.5 mjeseci i sve super. Sad s 3.5 godine trči tako brzo da ga jedva stignem.
    Oba su rođena na carski, prvi poslije trudova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •